Jovent

ENSENYAMENT CATALUNYA

Defensar l’escola catalana també es lluitar contra les retallades

El Govern vol amagar-se darrera del discurs de defensa de l'escola catalana per ocultar que les brutals retallades dels seus antecessors continuen vigents. Cal unir la lluita contra la repressió amb la recuperació de la defensa d’una escola pública gratuïta, de qualitat i al servei del poble.

Contracorrent

Catalunya

dijous 20 de setembre de 2018| edició del dia

Divendres passat el President de la Generalitat Quim Torra va penjar una foto al seu compte d’Instagram. Al peu de foto mostrava la hipocresia digne de tot convergent: en un paràgraf declarava el seu “suport” a la comunitat educativa destacant la “importància dels alumnes i els mestres” per sobre de l’escola, tot i que, també, va destacar la importància d’aquesta. Després de tot això Torra deia: “que la comunitat educativa catalana sàpiga que té el govern al seu costat”.

Però de quin govern ens parla? L’hereu dels Governs de Mas y Puigdemont? Doncs de suport a l’escola pública catalana res ni mica. Potser al Molt Honorable President li fallava la memòria, encara que ho dubtem molt. La gestió del seu propi partit, abans CDC, cap a l’educació pública catalana des de l’any 2011 ha sigut, i continua essent, la política d’austeritat i retallades.

Segons el mitjà Catalunya Press, només el govern d’Artur Mas va retallar entre 2009 i 2013 cinc vegades més que el conjunt de la Unió Europea. Actualment l’escola catalana està encara molt tocada per aquells atacs i molt lluny de recuperar les inversions d’abans de l’última crisi capitalista.

La repressió contra l’escola catalana de part del govern central no pot amagar que també des del Govern català es fan atacs d’altres tipus. Els missatges de llibertat o el llaç groc del President Torra i tota la resta de convergents no ens faran oblidar que no tenen res a oferir als estudiants, especialment als fills de famílies obreres.

La joventut de ContraCorrent som part de la lluita en defensa de l’escola catalana contra l’ofensiva del bloc del 155, però al mateix temps reivindiquem l’escola pública gratuïta, de qualitat i suficientment finançada, així com reneguem de totes les polítiques, reformes i retallades neoliberals cap aquesta vinguin del Govern de Catalunya o del de l’Estat espanyol.

Per una joventut anticapitalista, feminista i a ContraCorrent!
temes relacionats

Escola   /    Retallades   /    Mobilització estudiantil   /    Jovent   /    PDeCAT   /    En Català   /    Generalitat catalana   /    Catalunya

Comentaris

Comentar