×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Declaració internacional en suport al Frente de Izquierda y de los Trabajadores – Unidad (FIT-U) en les eleccions d’Argentina

Centenars d'activistes, personalitats, intel·lectuals, dirigents sindicals i organitzacions socials i polítiques de tot el món signen aquesta declaració en suport a les i els candidats del Frente de Izquierda y de los Trabajadores - Unidad (FITU) cap a les eleccions d'aquest diumenge 22 d'octubre.

Facebook Twitter

Els qui signem aquesta declaració manifestem el nostre suport a les candidatures del Frente de Izquierda y de los Trabajadores - Unidad (FIT-U) en les pròximes eleccions presidencials del 22 d’octubre a Argentina, encapçalades per la fórmula de Myriam Bregman i Nicolás Del Caño al costat de Vanina Biasi, Vigilio Fierro, Patricio del Corro i Mercedes Mendieta a la Ciutat Autònoma de Buenos Aires; Rubén Pollo Sobrero, Christian Castillo, Néstor Pitrola i Andrea Lanzette a la Província de Buenos Aires; Alejandro Vilca a Jujuy; Liliana Olivero a Còrdova; Andrea Villagra a Salta; Miguel del Plá a Santa Cruz; i reconegudes lluitadores i lluitadors obrers, populars i de la joventut en les llistes tot el país.

En un marc d’agudització de la crisi capitalista mundial, guerres, atacs a les condicions de vida de les majories socials i una catàstrofe climàtica, és necessari enfortir una sortida per esquerra, anticapitalista i socialista, per un govern de la classe treballadora.

Les eleccions es donen en el marc d’una Argentina que s’aproxima a un nou col·lapse econòmic, polític i social i d’un ajust portat endavant pel govern peronista del Frente de Todos/Unión por la Patria que està sent descarregada sobre la classe treballadora i els sectors populars més pobres. Estem en presència d’un règim polític sotmès als dictats de l’FMI, l’imperialisme, les multinacionals i la burgesia argentina. Les recents eleccions primàries (PASO) van posar de manifest l’enorme malestar social i polític de milions de persones amb les polítiques dels partits capitalistes tradicionals que han gestionat l’Estat nacional en les últimes dècades i han empitjorat les condicions de vida de les grans majories populars.

A les PASO ha guanyat una figura emergent per fora dels partits tradicionals, l’ultradretà Javier Milei. Milei planteja la dolarització de l’economia, una reforma laboral de fons per eliminar els drets laborals, un pla de privatitzacions. És a dir, un pla d’atac a la classe obrera per intensificar decididament l’explotació capitalista a Argentina. La seva candidata a vicepresidenta i els seus principals candidats són negacionistes de la dictadura. A més, vociferen que lliuraran definitivament les Malvines, privatitzar els rius i llevar-li els drets conquistats al moviment de dones i les dissidències. Per la qual cosa el Frente de Izquierda es proposa lluitar activament i en unitat contra aquesta expressió d’extrema dreta.

L’emergència de Milei es dona en un quadre de malestar i brega amb el govern i els polítics patronals tradicionals. I també del clima polític i ideològic conservador generat per la pressió del gran capital i les grans coalicions polítiques capitalistes que es troben en una profunda crisi. Així ho evidencien els resultats de Patricia Bullrich, representant de la dreta de Juntos por el Cambio, i Sergio Massa, ministre d’Economia de l’actual govern d’Alberto Fernández, responsable dels ajustos dels últims anys i que continuen avui. Només un dia després de les PASO, en una #greu situació social, Massa va aplicar un nou ajust que encareix els aliments i altres productes essencials, devaluant la moneda un 22% a comanda de l’FMI. I ara, estret per les seves pròpies necessitats electorals, anuncia tardanament algunes mesures per a sectors de treballadors les completament insuficients.

En aquest difícil escenari, el Frente de Izquierda Unidad, que és una coalició de l’esquerra classista i socialista integrada pel Partido de Trabajadores Socialistas (PTS) el Partido Obrero (PO), Izquierda Socialista (IS) i el Movimiento Socialista de los Trabajadores (MST), ha tornat a mostrar-se com l’única referència d’independència de classe lligada als treballadors, les dones i la joventut per enfrontar als partits de l’ajust i disposada a lluitar en oposició al creixement de la dreta. I és de fet l’única força política que s’oposa a tots els governs que ajusten i qui novament haurà d’estar en primera fila al carrer contra Milei i qualsevol que pretengui retallar drets a la població.

De les cinc candidatures que es presentaran en les eleccions oficials d’octubre, el FIT-U amb la seva fórmula presidencial encapçalada per Myriam Bregman, totes les seves candidatures i la seva militància és l’única alternativa política que proposa trencar amb l’FMI i no pagar el deute, convocant a les i els treballadors, a la joventut i a tots els sectors explotats i oprimits a lluitar per un programa obrer i popular de defensa del salari, les jubilacions, per una assegurança a l’aturat enfront de la desocupació, el repartiment de les hores de treball sense afectar el salari i la reducció de la jornada laboral a sis hores sense afectar el salari ni els convenis col·lectius de treball, per generar treball genuí, contra l’especulació immobiliària, per la nacionalització de la banca i del comerç exterior, l’expropiació sota control obrer de les grans empreses que especulin amb els preus i la fam del poble, la defensa dels drets de les dones i el col·lectiu lgtbi+, contra l’extractivisme que saqueja, destrueix i contamina, en defensa de l’ambient i els drets dels pobles originaris. Això requereix unir al conjunt dels explotats que les patronals i les direccions sindicals burocràtiques divideixen entre efectius, contractats, precaris i desocupats, donant-li suport a totes les lluites obreres, piqueteres, populars i de la joventut.

Amb aquest programa, el FITU fa una crida els treballadors a enfrontar tant l’ajust del govern com les mesures que proposa l’oposició de dretes als carrers, seguint el camí obert per la recent lluita del poble de Jujuy contra una reforma constitucional antidemocràtica i patronal i les grans lluites del moviment piqueter independent i els sindicats recuperats. Amb aquesta posició, el FITU ha estat al capdavant d’enfrontar dins i fora de la Legislatura de Buenos Aires als organitzadors d’un acte negacionista i pro-dictadura.

Com s’ha demostrat a Argentina i en altres països del món, les polítiques de la centre esquerra o el “progressisme”, que governen per als capitalistes, emmanillen les organitzacions de la classe treballadora amb la col·laboració de la burocràcia sindical i apliquen polítiques d’ajust sense resoldre cap dels problemes que sofreixen les i els treballadors i els sectors populars, i venen obrint el camí a la dreta i l’extrema dreta. De l’altre costat, les rebel·lions populars a Amèrica Llatina marquen el camí per enfrontar aquesta ofensiva i obrir passo a la lluita pel govern de treballadors i el socialisme.

Si hi ha una conclusió clau de l’últim cicle polític és que no es pot combatre a l’extrema dreta de Milei a Argentina, Bolsonaro al Brasil, Trump als EUA, Vox a l’Estat espanyol, Le Pen i Zemmour a França, amb l’aplicació de mesures d’ajust als que menys tenen i polítiques de dreta. Enfront de la crisi de la dreta tradicional i el fracàs de les variants de centre esquerra que són la cara “progressista” dels atacs capitalistes contra el poble treballador, el que fa falta és defensar una política d’independència de classe: convocar a la classe treballadora i el poble a intervenir, donant suport a les lluites en curs i superant la paràlisi imposada per la burocràcia sindical, per les reivindicacions urgents i per un govern de treballadors i el socialisme.

Davant aquest escenari, en les pròximes eleccions nacionals el FIT-U és l’única força que defensa un programa de lluita i independència de classe que pot donar una expressió política per esquerra a la ràbia social d’amplis sectors de la classe treballadora, les dones i la joventut i que lluita també per conquistar noves banques d’esquerra per posar-les al servei de la lluita contra l’avanç de la dreta i contra tots els ajustadors. El FIT-U expressa objectivament una perspectiva de lluita per lluitar perquè la classe treballadora plantegi un programa propi enfront de la crisi social en curs i una sortida socialista de fons per reorganitzar el conjunt de l’economia en forma democràtica i racional en funció de les necessitats populars i no dels guanys capitalistes.

Per tot això, nosaltres, activistes, personalitats, intel·lectuals, dirigents i referents dels partits que es reclamen obrers, antiimperialistes i/o d’esquerra, del moviment obrer, de la pagesia, de la joventut, del moviment de dones, del moviment LGBTQ+, del moviment ambientalista, activistes i d’organitzacions que enfronten l’opressió capitalista, donem suport a les candidatures del Frente de Izquierda i de los Trabajadores - Unidad (FIT-U) en les pròximes eleccions presidencials del 22 d’octubre a Argentina i fem una crida a ampliar aquest suport.

ALEMANYA

Acción contra la injusticia patronal de Berlín (BAGA)

Organización Revolucionaria Internacionalista (RIO, FT-CI)

—-------------------

Inés Heider, trabajadora social, despedida por luchar, sindicalista, juventud del sindicato de educación GEW Berlín, miembro de RIO.

Tabea Winter, dirigente de la agrupación universitaria marxista Armas de la Crítica, miembro del parlamento estudiantil de la Freie Universität de Berlín, miembro de RIO.

Kilian Gremminger, dirigente de la agrupación universitaria marxista Armas de la Crítica, miembro del consejo estudiantil de sociología de la Ludwig-Maximilians-Universität de Múnich, miembro de RIO

Leonie Lieb, enfermera obstétrica de la Clínica Neuperlach de Múnich, delegada sindical de ver.di, miembro de RIO

Yunus Aktas, enfermero en prácticas, delegado de equipo en el Movimiento Hospitalario de Berlín, miembro de RIO

AUSTRALIA

Socialist Alternative (SA)

—-------------------

Mick Armstron dirigente nacional de SA

BÈLGICA

Éric Toussaint, politólogo y economista.

BIELORRUSIA

Román Yerashenia, Liza Merlyak y Maxim Poznyakov. Activistas y dirigentes sindicales de Bielorrusia exiliados en Alemania.

BOLIVIA

ARPT - sección de la UIT-CI

Combate Rojo, Juventud de la LOR-CI

Liga Obrera Revolucionaria por la Cuarta Internacional (LOR-CI, FT-CI)

Pan y Rosas Bolivia

—-------------------

Saul Azcarraga ex Secretario Ejecutivo de la Federación Departamental de Trabajadores en Educación Urbana de Santa Cruz

Elio Aduviri, ex dirigente de trabajadores aeroportuarios

Violeta Tamayo, dirigente de la LOR-CI y de Pan y Rosas Bolivia

Javo Ferreira, dirigente de la LOR-CI (Liga Obrera Revolucionaria por la Cuarta Internacional) y miembro del consejo editorial de La Izquierda Diario Bolivia.

Humberto Balderrama, miembro de la Dirección Nacional del Partido de los Trabajadores

Nathanael James, sociólogo, ex Ejecutivo CESB (Confederación de Estudiantes de Secundaria de Bolivia).

Eliseo Mamani, ex ejecutivo Federación de Maestros Rurales de La Paz

Jesus Bernardo Choque, Obrero fabril, Miembro directiva Federación de Fabriles de Cochabamba

Amado Walter Quispe, Chofer trabajador de salud pública, ex dirigente Federación Sindical Trabajadores Salud Pública de Chuquisaca

Vladimir Mendoza Manjón, Ex Ejecutivo del Magisterio Urbano de Cochabamba

Rubén Herrera, dirigente de la junta de vecinos del Distrito 3 de la ciudad de El Alto

Freddy Choque Tancara, delegado del Magisterio Rural del Departamento de La Paz, Bolivia.

Juan José Mancilla, Jubilado de Caja Petrolera, miembro directiva Confederación Nacional de Jubilados

Lucy Chipunavi Cortés, obrera fabril, ex dirigente Federación Sindical de Fabriles de Riberalta

Alain Rivera, Oficina Jurídica de los Trabajadores de Cochabamba

Gastón González, dirigente Organización de Inquilinos de Bermejo Tarija

Luis Felipe Limarino Montalvan, escritor

Silvia Requena, docente emérita de la Facultad de Humanidades. Universidad Mayor de San Andrés (UMSA) de La Paz, Bolivia.

Gabriela Ruesgas, docente de la Universidad Mayor de San Andrés, La Paz – Bolivia

César Antezana/Flavia Lima. Escribiente de La Paz- Bolivia. Premio nacional de poesía 2017. Activista cultural y parte de la Colectiva Almatroste.

Silvia Fernández feminista independiente integrante de la Articulación de Mujeres y Feministas Pluridiversas

Jorge De La Rocha, profesor universitario, maestro urbano, ex dirigente Confederación Trabajadores Educación Urbana

Janneth Alfaro, activista ambiental Reserva Nacional de Flora y Fauna Tariquía

Rosa Piña, ex Ejecutiva Federación de Mujeres Campesinas de Pando Bartolina Sisa

Soledad Fernández, Docente de la Universidad Mayor de San Andrés, La Paz

Juan Inti Colque Lea, activista plan 3000 Santa Cruz-Bolivia

BRASIL

Agrupação Tribuna Classista

Corriente Socialista de los Trabajadores (CST), sección de la UIT-CI

Iniciativa Socialista

Movimento Esquerda Socialista -MES- Brasil

Movimento Revolucionário de Trabalhadores (MRT) FT-CI

Política Revolucionária

Revolución Socialista de Brasil - LIS

—-------------------

Plinio Soares de Arruda Sampaio Júnior, economista y docente universitario de la UNICAMP - Universidade Estadual de Campinas

Fernanda Melchionna (deputada federal / PSOL Rio Grande do Sul)

Sâmia Bomfim (deputada federal / PSOL São Paulo)

Vivi Reis (ex-deputada federal / PSOL Pará)

Luciana Genro (deputada estadual / PSOL Rio Grande do Sul)

Josemar Carvalho (deputado estadual / PSOL Rio de Janeiro)

Camila Valadão (deputada estadual / PSOL ES)

Fabio Felix (deputado distrital / PSOL DF)

Roberto Robaina (vereador / PSOL Porto Alegre)

Luana Alves (vereadora / PSOL São Paulo)

Joao Batista Araujo “Baba”, ex Concejal en Rio de Janeiro (RJ) Corriente Socialista de los Trabajadores (CST), sección de la UIT-CI

Israel Dutra (Secretário Geral do PSOL)

Michel Tunes, dirigente de la CST

Diana Assunção – por el Movimiento Revolucionario de Trabajadores

Mariana Riscali (Tesoureira Nacional do PSOL)

Leandro Recife (Secretaria Nacional de Formação do PSOL)

Zeneide Lima (Executiva Nacional do PSOL)

Diolinda Souza (FNL – Frente Nacional de Lutas)

Rose Messias y Claudia González, dirigentas de la CST

Danilo Serafim (SEPE RJ / TLS – Tendência Sindical)

Frederico Henrique (TLS – Tendência Sindical)

Etevaldo Teixeira (TLS – Tendência Sindical)

Camila Souza – (Movimento Juntos!)

João Pedro de Paula — (Diretor da UNE- União Nacional de Estudantes)

Bruno Magalhães (Coordenador nacional da Rede Emancipa)

Fernanda Peluci - directora del Sindicato de Trabajadores del Subte de São Paulo

Marília Cristina Ferreira - directora del Sindicato de Trabajadores del Subte de São Paulo

Felipe Mariante Guarnieri - director del Sindicato de Trabajadores del Subte de São Paulo

Larissa Regina Ribeiro - directora del Sindicato de Trabajadores del Subte de São Paulo

Marcello Ferreira dos Santos "Pablito" – Director del Sindicato de Trabajadores de la USP

Adriano Favarin – Director del Sindicato de Trabajadores de la USP

Babi Dellatorre - Director del Sindicato de Trabajadores de la USP

Patrícia Sayuri Tanabe Galvão - Directora del Sindicato de Trabajadores de la USP

Claudionor Brandão – Director del Sindicato de Trabajadores de la USP despedido por causas políticas

Pedro Fuentes – MES – Rio de Janeiro

Angelo Balbino Soares Pereira - Revolução Socialista, LIS

Brasília, Isabela Aysha – Revolução Socialista, LIS

Mariane Regina Salles Panek – Revolução Socialista, LIS – Curitiba PR

João Pedro Ambrosi dos Santos – Revolução Socialista – Curitiba PR

André Marques Amarante – PSOL – Brasília DF

Halley Mendes Cunha – PSOL – Porteirinha - MG

Gabriel Elias Ambrosi dos Santos – Revolução Socialista/PSOL – LIS, Curitiba

Jean Henrique Da Cruz Silva- Liberdade, Socialismo e Revolução, Alternativa Socialista Internacional – Curitiba-PR

Gleice Oliveira – historiadora e professora aposentada – Manaus/AM

Fábio Marinho, Iniciativa Socialista

Leonardo Auim de Souza Chaves, Diretor do Sindicato dos Petroleiros de MG/ militante do Emancipação Socialista

Iuri Tonelo - sociólogo, docente suplente de la Universidad Federal de Pernambuco

Gonzalo Adrián Rojas, docente universitario de la UFCG - Universidad Federal de Campina Grande

Simone Ishibashi - Doctora en Economía Política Internacional Universidad Federal de Río de Janeiro

André Barbieri – Doctor en Ciencias Sociales por la Universidad Federal de Rio Grande do Norte

Edison Urbano – Investigador de doctorado en Economía Política Mundial en la Universidad Federal del ABC

Pedro Rosa, dirigente del Sintuff y la Fasubra (Federación trabajadores de las Universidades)

Adriano Diaz – dirigente de Correos RJ y de CSP-Conlutas

Bruno da Rosa– dirigente Garis (Recolectores de residuos) de Rio

Diego Vitello miembro del sindicato de Metro de San Pablo

Barbara Sineidino – de la Coordinadora general de SEPE (Profesionales de enseñanza)

Gerson lima – Coordinador-General SINTSEP - Pará (PA)

Silvia Leticia – Vereadora do PSOL de Belém-PA e Coordenadora do SINTEPP - LIS

Rayme Sousa – Co-vereador do Mandato Coletivo PSOL/Belém-PA e Vice Presidente do SINTSUAS – PA (ASSISTÊNCIA SOCIAL)

Wladimir Varela – Co-vereador do Mandato Coletivo PSOL/Belém -PA e Vice Presidente da ASSESAN (Saneamento)

Karina Lopes – Co-vereadora do Mandato Coletivo PSOL/Belém-PA

Edivaldo Silva – Co-vereador do Mandato Coletivo PSOL/Belém-PA Associação de Trabalhadores em Cemitérios – Belém -PA

Nancy de Oliveira Galvão – Secretaria Executiva Nacional da CSP CONLUTAS

Alex Fernandes – Secretaria Executiva Nacional da CSP CONLUTAS e da Direção do Sindicato dos Metroviários de São Paulo

Neide Solimões – Conselho Político do Mandato Coletivo PSOL/Belém-PA e Direção da CSP Conlutas- PA

Vera Coimbra – Executiva Estadual da CSP CONLUTAS/SP

Mauricio Matos – Direção Nacional da FENAMP

André Luiz Tavares – Coordenação do SINTEPP BELÉM-PA

Andréa Matos – Regional Norte II – ANDES

Carlos Alberto – Professor

Coordenador de Finanças do SINTEPP BELÉM

Carlos Roberto de Souza – Diretor do Sind. Químicos SJCampos/SP (Jacareí)

Jacilene do Socorro– Coordenadora Geral da Sub-Sede do SINTEPP de Baião/PA.

Reginaldo Reis – Coordenação da Sub-Sede do Sintepp Baião/PA

Dulcideia Palheta – Professora, Associação Cultural IAÇA

Lucia Farias da Rosa – Professora, Coordenação do SINTEPP BELÉM-PA

Marcelo Diniz – Professor, Coordenação Estadual do SINTEPP Pará

Miriam Sodré – Professora, Secretária Geral do SINTEPP BELÉM

Madalena Gonçalves – Coordenação do SINTEPP BELÉM-PA

Paulo Sérgio – Coordenação Estadual do SINTEPP- PA

Carlos Eduardo – Coordenação do SINTEPP BELÉM-PA

Marcely Carneiro – Coordenação do SINTEPP BELÉM-PA

Sandra Nascimento – Coordenação do SINTEPP BELÉM-PA

Cristiane Vilaça – Coordenação do SINTEPP BELÉM-PA

Antônio Brito – Coordenação do SINTEPP BELÉM-PA

Ilza dos Remédios – Coordenação do SINTEPP BELÉM-PA

Alcir Lima – Coordenação do SINTEPP BELÉM-PA

Edilson Vinagre – Coordenação do SINTEPP BELÉM-PA

Maíra Machado, coordinadora de la subsede Santo André de Apeoesp (sindicato docente del estado de San Pablo)

Marcella Campos, consejera estatal de Apeoesp y miembro del Secretariado Ejecutivo Nacional de CSP-Conlutas

Flávia Telles, consejera estatal de Apeoesp - Subsede Campinas

Odilon Batista, consejero estatal de Apeoesp - subsede Santo André

Tatiane Lima, consejera estatal de Apeoesp - subsede Santo André

Mônica Dias, consejera estatal de Apeoesp - subsede Santo André

Lívia Tonelli, consejera estatal de Apeoesp - subsede de Campinas

Victor Bernardes da Silva, consejero estatal de Apeoesp - subsede Campinas

Danielle Jardini, consejera estatal de Apeoesp - subsede de Campinas

Ana Vitória Cavalcante - coordinadora de gestión proporcional de la lista 2 del Centro Académico de Ciencias Humanas de la Unicamp

Juliana Begiato - coordinadora de gestión proporcional de la lista 2 del Centro Académico de Ciencias Humanas de la Unicamp

Brenda Brossi - coordinadora de gestión proporcional de la lista 2 del Centro Académico de Ciencias Humanas de la Unicamp

Gabriel Brisighello - coordinador de gestión proporcional de la lista 2 del Centro Académico de Ciencias Humanas de la Unicamp

Beatriz Boldrini - coordinadora de gestión proporcional de la lista 2 del Centro Académico de Ciencias Humanas de la Unicamp

Anne Elise Prates - coordinadora de gestión proporcional de la lista 2 del Centro Académico de Ciencias Humanas de la Unicamp

Victoria Gordon - coordinadora de gestión proporcional de la lista 2 del Centro Académico de Ciencias Humanas de la Unicamp

Ana Clara Vaz Martins - coordinadora de gestión proporcional de la lista 2 del Centro Académico de Ciencias Humanas de la Unicamp

Sheila Ratis – Conselho Político do Mandato Coletivo PSOL/Belém-PA

Luiz Ratis – Conselho Político do Mandato Coletivo PSOL/Belém-PA

Neno Freitas – Conselho Político do Mandato Coletivo PSOL/Belém-PA e Presidente da Associação dos compositores de Samba de Belém -PA

Rosa Oliveira – Conselho Político do Mandato Coletivo PSOL/Belém-PA e Presidente da Associação Pássaro Junino Ararajuba

Maryzaura Oliveira – Conselho Político do Mandato Coletivo PSOL/Belém-PA

Wagner Cabano – Conselho Político do Mandato Coletivo PSOL/Belém-PA e Membro do Movimento Convoca SEMEC

Bernadeth Mamede – Conselho Político do Mandato Coletivo PSOL/Belém-PA e Presidente da Associação dos Moradores Jardim Bela Vista – Tapanã

Diane Moraes – Conselho Político do Mandato Coletivo PSOL/Belém-PA

Carla Corado – Conselho Político do Mandato Coletivo PSOL/Belém-PA e Fórum de Servidores Municipais de Belém -PA

Cassandra Varela – Conselho Político do Mandato Coletivo PSOL/Belém-PA e Membro da Frente Evangélica pelo Estado Democrático de Direito

Renaldo Reis – Conselho Político do Mandato Coletivo PSOL/Belém-PA e Servidor Municipal da Semma

Rosallyne – Conselho Político do Mandato Coletivo PSOL/Belém-PA e Servidora Municipal da Semec

Wellington Luiz Cabral – Direção do Sind. dos Químicos de São José dos Campos e Região-SP

Executiva da FETQUIM, Davi Paulo Junior – Direção do Sind. dos Químicos de São José dos Campos e Região/SP

Executiva Estadual da CSP CONLUTAS/SP

Demetrius Marcelino – Oposição Sind. dos Serv. Municipais de Aparecida

Angelo Balbino – Oposição SINPRO-DF

Suzete Chaffin – Professora, Executiva Estadual da CSP CONLUTAS/SP

Cristiano Idalgo Leite Yutha – Direção do Sind. Dos Químicos – Jacareí/SP

Juliana de Freitas – Professora, Oposição SINPRO-DF

Lucas Barbosa – Professor, Coordenação SINASEFE-DF

Matheus Pontes – Coordenação SINASEFE CACERES-MT

Messias Flexa – Professor

Oposição SINSEPEAP – Amapá

Douglas Diniz – Direção Nacional do PSOL - LIS

Eduardo Rodrigues – Diretório do PSOL Ananindeua Pará

Daniela – Coletivo Feminista Marielle Vive

Zarah Trindade – Coletivo Feminista Marielle Vive

Nilmara – Coletivo Feminista Mariela Vive

Walcicleia Cruz – Conselho Político do Mandato Coletivo PSOL/Belém-PA

Sandra Regina – Conselho Político do Mandato Coletivo PSOL/Belém-PA e Direção do Sintepp Belém

Denize – Conselho Político do Mandato Coletivo PSOL/Belém-PA e Servidora Municipal da Sesma

Cibele – Conselho Político do Mandato Coletivo PSOL/Belém-PA e Servidora Municipal da FUNBOSQUE

Plínio de Arruda Sampaio Jr.- Economista e Professor da Unicamp

Verónica O’Kelly – Assistente Social- Direção Nacional de Revolução Socialista LIS

Alex Adriano Alcazar Fernandes – Metroviário – Diretor do Sindicato de Metroviários e Metroviárias de SP e Unidos pra Lutar, Revolução Socialista. LIS

Rafael de Almeida Pereira – Designer e militante- Revolução Socialista, Liga Internacional Socialista

Bruno César Deschamps Meirinho- Advogado – Revolução Socialista/LIS PSOL

Wellington Luiz Cabral – Quimicos – Federação dos trabalhadores Químicos do estado de São Paulo, Sindicato dos trabalhadores nas indústrias químicas e farmacêuticas de São José dos Campos e região SP

Lucas Barbosa – Professor- Revolução Socialista – PSOL. LIS

Juliana de Freitas Nascimento – Professora – Unidos pra lutar. Revolução Socialista – PSOL. LIS

Matheus de Mesquita e Pontes – Professor IFGoiano – PSOL / Revolução Socialista. LIS

Vera Lúcia Coimbra Moreira – Saúde – CSP Conlutas, Revolução Socialista/PSOL. LIS

Mauro Sérgio de Jesus Fernandes – Advogado – OAB, Alessandro Fernandes- Professor- Revolução Socialista LIS

Modesto Neto Professor- Revolução Socialista – PSOL. LIS Brasil

Lincoln Secco, docente universitario de la Universidade de São Paulo

Jorge Luís da Silva Grespan, docente universitario de la Universidade de São Paulo

Henrique Soares Carneiro, docente universitario de la Universidade de São Paulo

Maria Beatriz Costa Abramides, docente universitaria de la PUC-SP - Pontifícia Universidade Católica de São Paulo

Adrián Pablo Fanjul, docente universitario de la Universidade de São Paulo

Sean Purdy, docente universitario de la Universidade de São Paulo

Claudia Mazzei Nogueira, docente universitaria de la UNIFESP - Universidade Federal de São Paulo

Renata Gonçalves, docente universitaria de la UNIFESP - Universidade Federal de São Paulo

Aquilas Mendes, docente universitario de la Universidade de São Paulo e Pontifícia Universidade Católica de São Paulo

Antonio Alcir Bernárdez Pecora, docente universitario de la UNICAMP - Universidade Estadual de Campinas

Guilherme do Val Toledo Prado, docente universitario de la UNICAMP - Universidade Estadual de Campinas

Ana Elisa Spaolonzi Queiroz Assis, docente universitario de la UNICAMP - Universidade Estadual de Campinas

Julio Cezar de Andrade - co-consejal municipal de São Paulo por el PSOL

Marco Antônio Farias Scarassatti, docente universitario de la UFMG - Universidade Federal de Minas Gerais

Hormindo Pereira de Souza Junior, docente universitario de la UFMG - Universidade Federal de Minas Gerais

Adriana Romeiro, docente universitaria de la UFMG - Universidade Federal de Minas Gerais

Matheus de Souza Rodrigues, docente universitario de la UFCG - Universidade Federal de Campina Grande

Hélio Ázara de Oliveira, docente universitario de la UFCG - Universidade Federal de Campina Grande

Antônio Glaucio de Sousa Gomes, docente universitario de la UFCG - Universidade Federal de Campina Grande

Tiago Iwasawa Neves, docente universitario de la UFCG - Universidade Federal de Campina Grande

Antônio Lisboa Leitão de Souza, docente universitario de la UFCG - Universidade Federal de Campina Grande

Luciano Mendonça de Lima, docente universitario de la UFCG - Universidade Federal de Campina Grande

José Irelanio Leite de Ataide, docente universitario de la UFCG - Universidade Federal de Campina Grande

Marinalva Vilar de Lima, docente universitaria de la UFCG - Universidade Federal de Campina Grande

Marinalva Oliveira, docente de laa Universidade Federal de Rio de Janeiro

Andréia Ferreira da Silva, docente universitaria de la UFCG - Universidade Federal de Campina Grande

Roseli de Fátima Corteletti, docente universitaria de la UFCG - Universidade Federal de Campina Grande

Denise Cristina Ferreira, docente universitaria de la UFCG - Universidade Federal de Campina Grande

Nivalter Aires – docente universitário - Programa de Pós-graduação em Serviço Social (PPGSS)-Universidade Estadual da Paraíba (UEPB)

Janaina Freire dos Santos – docente universitária - Pernambuco

Cláudia M Costa Gomes, docente universitária UFPB - Universidade Federal da Paraíba

Ricardo Festi, docente universitario de la UNB - Universidade de Brasília

Romero Venâncio, docente universitario de la UFS - Universidade Federal de Sergipe

Maria Helena Cariaga, docente universitaria de la Universidade Federal do Tocantins

Roberto de Sousa Miranda, docente universitario de la Universidade Federal do Agreste de Pernambuco

Hugo Feitosa Gonçalves, docente universitario de la Universidade Regional do Cariri

Fabiane Tejada da Silveira, docente universitaria de la Universidade Federal de Pelotas- RS

Sandra Bernadete da Silva Moreira, docente universitaria de la UFPA - Universidade Federal do Pará

Luiz Henrique Schuc, Ex-presidente da Associação Nacional dos Docentes de Ensino Superior (ANDES-SN), docente universitario de la Universidade Federal de Pelotas- RS

Claudia Thereza Guimarães de Lemos, docente universitária

Adriane Vidal Costa, docente universitaria de la Universidad Federal de Minas Gerais - MG

Anderson Zalewski Vargas, docente universitário de la Universidade Federal do Rio Grande del Sul

Fernando Cotanda, docente universitário de la Universidade Federal do Rio Grande del Sul

Hevilla Wanderley Fernandes, docente universitaria de la UFCG - Universidade Federal de Campina Grande

Pedro Henrique Kelly, Estudiante

Carolina Cacau – (Brasil) – docente de la escuela estatal de Río de Janeiro (Brasil)

Flavia Valle – docente en Minas Gerais y magíster en Educación de la UFMG (Brasil)

Valéria Muller - empleada municipal en Porto Alegre (Brasil)

Letícia Parks – Docente y de Quilombo Vermelho (Brasil)

Danilo Magrão – por Esquerda Diário y Edições Iskra

CATALUNYA

Vidal Aragonés, exdiputado de la CUP. Abogado laboralista (Países Catalanes)

Cynthia Lub, doctora en Historia, escritora, profesora de instituto público, CGT Ensenyament Catalunya

Marga Olalla, delegada sindical de trabajadores municipales de Barcelona, Militante de LI

Verónica Landa, periodista, portavoz de Pan y Rosas y profesora de instituto público, CGT Ensenyament-Catalunya

Antoni Sesi, periodista, editor de EsquerraDiari.cat

XILE

Agrupación 18 de Octubre

Isadora Mujeres en Lucha Chile

Movimiento Anticapitalista de Chile - LIS

Movimiento Socialista de las y los Trabajadores, sección chilena UIT CI

Partido de Trabajadores Revolucionarios (PTR) FT-CI

—-------------------

Natalia Sanchez, médica y concejala municipal por Antofagasta

Camilo Parada dirigente del Movimiento Anticapitalista

Dauno Tótoro, Licenciado en Historia y referente por los DDHH, Santiago de Chile

Ranier Rios, dirigente MST (Movimiento Socialista de las y los Trabajadores), sección de la UIT-CI

Eliana Ponce y Tomas Pizarro Meniconi – Activistas en los Humedales, Puerto Montt

Antonio Páez, presidente del Sindicato de Starbucks Chile

Daniela Avilés, dirigenta del Sindicato de Profesores y Profesionales de la Educación de la Escuela Padre Patricio Cariola de Antofagasta

Jonathan Rios, Coordinadora Unidad Sindical

Daniel Vargas, abogado laboral y de DD.HH., excandidato a diputado por el Distrito 3, Antofagasta.

Joseffe Cáceres, dirigenta sindical Asociación de Funcionarios Universidad Metropolitana de Ciencias de la Educación,

Sebasthian Valdivia, dirigente del Sindicato del Aseo del Hospital Regional de Antofagasta, Salud Siglo XXI.

Patricia Romo, dirigenta del Directorio Comunal del Colegio de Profesores de Antofagasta

Carla Ramírez, delegada gremial del Colegio de Profesores de la Escuela Padre Patricio Cariola de Antofagasta

Valeria Yañez, Actriz de la compañía Tarea Urgente

Bárbara Brito, profesora, ex vicepresidenta FECH 2017

Fabián Puelma, abogado, director La Izquierda Diario Chile

Jaime Rodriguez, dirigente del Sindicato de Obreros Metalurgistas Unidos

Trabajadores de la Educación en Lucha

Programa Radio En Movimiento

Gustavo Gonzalez, Radio Paine

COLÒMBIA

Unidad Obrera Socialista (Unios) - LIS

Unidad de Izquierda Revolucionaria (UNIR)

—--------------------------

Miguel Vivas, Fiscal del sindicato nacional Asonal Judicial

Jenny Duque, socióloga. Corresponsal de La Izquierda Diario en Colombia

Joaquin Linero, presidente del Asociación de Educadores del Distrito de Santa Marta

COREA DEL SUR

Yang Joonseok (March to Socialism, South Korea)

COSTA RICA

Movimiento de Trabajadores y Campesinos (MTC)

Organización Socialista Revolucionaria (OSR) FT-CI

Partido Revolucionario de las y los Trabajadores (PRT) - LIS

—-------------------

Rob Lyons, ex-diputado en Canadá (residente en Costa Rica)

Manuel Sandoval, historiador, docente.

Patricia Ramos Con, abogada feminista socialista

Fernanda Quirós, filósofa, profesora UCR

Marco Amador Valverde, Pensionado, Partido revolucionario de los trabajadores y trabajadoras

Orlando Barrantes Cartín, Comité Ejecutivo Bloque de Vivienda

Esteban Fernández, dirigente OSR.

Jean Moreno Urbina, presidente de base APSE, Colegio Bilingüe Santa Cruz

María Fernanda Mora Calvo, Trabajadora Social y coreógrafa

Adrián Jaén España, sociólogo, Comité Ejecutivo del Bloque de Vivienda

Allen Cordero Ulate, sociólogo y filósofo

Olman Bolaños Ortiz, historiador, profesor UNED

Christian Ocampo Hernández, educador, profesor UNED

Jorge Conte Guerra, sociólogo, miembro de la Junta directiva del sindicato Unión de Trabajadores y trabajadoras de la Universidad Técnica Nacional (UTRA-UTN)

David Morera Herrera, sociólogo docente Universidad Nacional

Rafael Morera Ramos, estudiante de Secundaria

Grace Serrano, Comité Preservación de Ecosistemas, Upala zona norte

María José Lechado, Comité Ejecutivo Bloque de Vivienda

Socorro Trejos, Comité Ejecutivo Bloque de Vivienda

Gloria Mercedes Meneses Navas, Comité de Lucha por Vivienda de la Morocha, concepción de Alajuelita

María de los Ángeles Téllez Córdoba, Comité de Lucha por Vivienda de Monte Alto, Concepción de Alajuelita

Josseling Silva Ruiz, Comité de Lucha por Vivienda de Monte Alto, Concepción de Alajuelita

Josseling Denisse García Quintanilla, Comité de Lucha por Vivienda de Monte Alto, Concepción de Alajuelita

Heidy Valencia, docente, activista sindical y feminista

René Tamariz, ex dirigente sindical, profesor de ciencias naturales.

Carlos Coronado Vargas, Secretario General del Movimiento de la Acción Popular Urbana

Gastón Eduardo Carrillo Bianchi, Pensionado

Esteban Paniagua Vega, filósofo y asesor Sindicato de Trabajadores del Instituto Nacional de Enseñanza y Aprendizaje (SITRAINA)

Gastón Eduardo Carrillo Bianchi

Socorro Vargas Araya, Administradora Educativa,José René Tamariz, Docente de Secundaria

Álvaro Espinoza Alfaro, exdirigente sindical de Acueductos y Alcantarillado de Costa Rica

Perez Zeledón, Costa Rica.

Roberto Ayala, sociólogo, profesor UCR

Jorge Barrientos, historiador, profesor UCR

Héctor Ferlini Cartin, filósofo, profesor de la UCR

Claribel Sánchez Arias, socióloga, profesora UNED y UCR

Norma Isabel Curcó Hernández, psicóloga y docente universitaria

David Castillo, docente Universidad Bíblica Latinoamericana

Eduardo Bolaños Mayorga, psicólogo profesor UCR

Paola Alfaro, psicóloga

Stephanie Macluf, psicóloga.

Hillary Badilla, estudiante en Letras-UCR

Sofía Boirivant Morera, estudiante en Derecho-UCR

Paola Zeledón, editora La Izquierda Diario Costa Rica

Marco Vinicio Aragonés Fdez, escritor

Daniel Díaz Moya, columnista La Izquierda Diario

David Monge Navarro, diseñador gráfico, La Izquierda Diario Costa Rica

Gustavo Molina Matute, columinista La Izquierda Diario

Fabricio Briceño

CUBA

Comité Editorial de Comunistas Cuba

Frank García Hernández, sociólogo e historiador marxista. Miembro del comité editorial de Comunistas Cuba

Alina B. López Hernández, Profesora e historiadora cubana. Cuba

Lisbeth Moya González. Periodista y académica cubana actualmente en Quito. Cuba

Yunier Mena Benavides, poeta y militante marxista. Miembro del Comité editorial de Comunistas Cuba

ECUADOR

LIS – Delegación Ecuador

—-------------------

Fausto Melendrez, dirigente Yaku es Agua de Guayaquil

Manuel Suárez, ingeniero y desarrollador. Corresponsal de La Izquierda Diario en Ecuador

Julio Criollo Maldonado, dirigente Frente de Defensa de los Jubilados de Ecuador

Efraín Bayas Bayas, Docente jubilado, Frente de Docentes Jubilados

Vicente Perez M., Profesor jubilado, Ex dirigente del mst y fredemed.

EL SALVADOR

Ernesto García Linares, profesor en Ciencias Sociales, ex candidato a diputado por la UST

ESTAT ESPANYOL

Corriente Revolucionaria de Trabajadores y Trabajadoras - CRT (FT-CI)

Lucha Internacionalista (LI) UIT-CI

Socialismo y Libertad (Sol) - LIS

—-------------------

Miguel Urban, eurodiputado de Anticapitalistas (Estado español)

Santiago Lupe, historiador, portavoz de la Corriente Revolucionaria de Trabajadores y Trabajadoras - CRT

Josep Lluis del Alcázar, dirigente Lucha Internacionalista (LI) y de la UIT-CI

Rubén Tzanoff, Socialismo y Libertad - LIS

Lucía Nistal, doctora en Teoría Literaria Universidad Autónoma de Madrid (UAM), impulsora de Referéndum UAM y portavoz de CRT

Florencia Salgueiro, Juntas y a la Izquierdas

Josefina L. Martínez, periodista, historiadora, escritora, editora revista Contrapunto

Miquel Blanch, delegado sindical de profesorado de escuelas de adultos, miembro de la Corriente Sindical de CCOO de Girona, Militante de LI

Juan Carrique, abogado laboralista y afiliado a CGT - Madrid

Asier Ubico, presidente del Comité de Empresa de Telepizza por CGT – Zaragoza

Adrián Ruiz Maza – Comité de Empresa CGT Telepizza Zaragoza

Iván Ubico Guerrero – Comité de Empresa CGT Telepizza Zaragoza

Alex León, exSec Gral sección sindical CGT Marktel (represaliado sindical) – Madrid

M. Esther del Alcázar, delegada sindical de enseñanza pública y dirigente de LI

Miquel Dominguez – Trabajador despedido de Amazon-Barcelona

Juan Carlos Arias, delegado por UGT de la Consejería de Políticas Sociales y Familia de la Comunidad de Madrid

Joe Molina, ex trabajador despedido de Panrico y militante de CRT – Barcelona

Àngels Vilaseca, CGT Sector Social-Barcelona

Víctor Muñoz, Sección sindical CGT Enseñanza Madrid

Susana Pena Barraso, afiliada CGT Sanidad Aragón.

Augusto Mainar, afiliado a CGT sanidad Aragón

Jorge Calderón, afiliado al sindicato de Enseñanza de Aragón y la Rioja CGT

Raquel Arias, afiliada CGT OOVV (Madrid)

Natalia Leney, representante estudiantil en junta de facultad de ciencias políticas y sociología de la Universidad Complutense de Madrid

Ainhoa Jiménez, Alexandru Satanescu y Raúl Bodas, representantes estudiantiles en junta de facultad Filosofía y Letras y Claustral de la Universidad Autónoma de Madrid

Andrés Ramírez, representante estudiantil en junta de facultad de derecho y claustral de la Universidad Autónoma de Madrid

Almudena Lozano, representante estudiantil y delegada del grado de Estudios Hispánicos de la Universidad Autónoma de Madrid

Dolores Adela Cayuela Arnao, claustral de la Universidad Carlos III de Madrid

Luís Ángel Filián Andrago, representante de estudiantes por la Junta de Facultad de Filosofía y Letras de la Universidad de Zaragoza - Sindicato de Estudiantes de Izquierdas-Contracorriente

Raúl García-Durán de Lara, Profesor de universidad jubilado, Ateneo de Palafrugell

Irene Olano, portavoz agrupación juvenil Contracorriente - Madrid

Pablo Castilla, portavoz agrupación juvenil Contracorriente - Barcelona

Jorge Remacha, portavoz agrupación juvenil Contracorriente – Zaragoza

Clara Mallo, portavoz de Pan y Rosas – Madrid

Diego Lotito, periodista, editor de IzquierdaDiario.es

ESTATS UNITS

Colectivo Tempest (Tempest Magazine)

Left Voice (FT-CI)

—-------------------

Charles Post, sociólogo, City University de Nueva York, miembro del Tempest Collective

Tatiana Cozzarelli, Left Voice, Nueva York

David Turpin, Anti-War Committees in Solidarity with the Struggles for Self-Determination

Emmanuel Santos, de Socialist Core

Tristan Taylor, cofundador de Detroit Will Breathe

Francisco Jiménez, trabajador de la salud. San Francisco, California.

James Dennis Hoff, profesor asociado, Universidad de la ciudad de Nueva York

Nathaniel Flakin, Historiador, Left Voice y Clase Contra Clase, Berlín

Julia Wallance, miembro de base de SEIU 721, organizadora contra la brutalidad policial y por Black and Brown Unity, Left Voice, Los Ángeles.

Gina Goico, Artista, Académica

FRANÇA

Révolution Permanente (RP) FT-CI

—-------------------

Ariane Anemoyannis, estudiante, portavoz de Le Poing Levé

Alexis Antonioli, refinador, activista de la CGT Total Normandie

Adrien Cornet, refinador, activista de la CGT Total Grandpuits

Gaëtan Gracia, trabajador de la industria aeronáutica, activista de la CGT Ateliers de la Haute Garonne

Anasse Kazib, trabajador ferroviario, portavoz de la Revolución Permanente

Elsa Marcel, abogada , miembro del Colectivo de Acción Judicial

Cristian Porta , trabajador de la industria alimentaria, activista de la CGT Neuhauser

GHANA

Media for Sheroes Global

GRÈCIA

Internationalist Standpoint de Grecia

Nueva Corriente de Izquierda por la Liberación Comunista (NAR)

Organización de Comunistas Internacionalistas de Grecia — Spartakos (OKDE-Spartakos)

Xekinima – Internationalist Socialist Organization de Grecia.

—-------------------

Soula Katsiampoura, diputada regional, Tesalia, Grecia

Ilias Loizos, diputado regional, Ática, Grecia

Kostas Skordulis, Profesor, Universidad de Atenas, miembro del PP de OKDE-Spartakos

Manos Skoufoglou, miembro del Comité de Coordinación Nacional de ANTARSYA, miembro del CC de OKDE-Spartakos, Grecia

Nickolas Skoufoglou, miembro del CC de OKDE-Spartakos, Grecia, miembro del CI del USFI

GUATEMALA

Juan Pablo Muñoz Elías, investigador social. Miembro del Círculo de Debates Marxistas de Guatemala.

Oliverio Alejandro Del Aguila Mejia, historiador. Miembro del Circulo de Debates Marxistas de Guatemala

Felipe Antonio Girón, antropólogo social. Miembro del Circulo de Debates Marxistas de Guatemala

HAITÍ

Asociación de profesoras/es de Saint-Raphael (AESR)

Red de organizaciones de la zona Oeste (ROZO)

HONDURES

Tomás Andino Mencía, ex diputado de Unificación Democrática y dirigente de la Plataforma contra el continuismo, Honduras

ITÀLIA

AMR Contravento

Frazione Internazionalista Rivoluzionaria (FIR) FT-CI

Opposicion Trosquista Internacional (OTI)

Partito Comunista de los Trabajadores (PCL Italia, sección de la OTI)

—-------------------

Giacomo Turci, editor de La Voce delle Lotte, profesor de geografia en secundarias, Roma

Scilla Di Pietro, estudiante universitaria, portavoz de Il Pane e le Rose - Pan y Rosas Italia

Lorenzo Lodi, estudiante de doctorado, Scuola Normale Superiore

Gianni Del Panta, editor de la revista Egemonia y investigador, Universidad de Pavía

Mattia Giampaolo, estudiante de doctorado, Universidad La Sapienza de Roma

Militantes activistas de Occio de Classe: Federico Bess, Delia Carloni, Raffaele De Blasio, Marta Palazzo, Simone Spadavecchia, Manuel Trotta

KÈNIA

Liga Socialista Revolucionaria (RSL) - LIS

NICARAGUA

Alternativa Anticapitalista - LIS

—---------------------

Itzel Fajardo Sagastume de Nicaragua exiliada en España.

MÈXIC

Grupo Socialista Obrero (GSO) - LIS

Movimiento al Socialismo (MAS) sección de la UIT-CI

Movimiento de las y los Trabajadores Socialistas de México (MTS) FT-CI

—-------------------

Massimo Modonesi, historiador y sociólogo, profesor de la Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM)

Manuel Aguilar Mora, historiador, escritor y profesor universitario, Liga de Unidad Socialista

Jaime González Vargas, Liga de Unidad Socialista

José Luis Ayala, Héctor Valadez, José Luis Rojas y Emilio Téllez Contreras, Por el MSPP (Movimiento Socialista del Poder Popular)

Flora Aco, trabajadora estatal reinstalada y defensora de derechos laborales, ex aspirante a candidata independiente anticapitalista a legisladora

Marco Aurelio Cuevas Día, dirigente de GSO de México

Enrique Gómez, Francisco Retama, dirigentes del Movimiento al Socialismo (MAS) sección de la UIT-CI

Sulem Estrada, docente de educación básica y ex candidata independiente anticapitalista a legisladora

Leda Victoria, dirigente docente y de MAS-Mujeres

Miriam Hernández, trabajadora administrativa de base de la UNAM y ex candidata independiente suplente y anticapitalista a legisladora

Jesús Torres Nuño, ex presidente del Consejo de Administración de Trabajadores Democráticos de Occidente (Tradoc)

Frente de Trabajadores y Delegaciones Democráticas de la Sección 11 del SNTE

Canek García Ramos, secretario general de la D-III-20 de la Sección 11 del SNTE

Alejandra Sepúlveda y Ameyali Amador, trabajadoras estatales reinstaladas

Epifanio García Carrillo, exsecretario del Trabajo del Sindicato Único de Trabajadores de Calzado Sandak

Marisol Adaya Bautista, coordinadora del Colectivo de cooperativas de la Nueva Central de las y los Trabajadores.

Alejandra Santamaría, docente precarizada despedida en lucha

Mariana Morales, profesora despedida de la Fac de Economía UNAM

Yara Villaseñor, investigadora precarizada de la UNAM y Pan y Rosas Mexico

Joss Espinosa, estudiante de filosofía y letras UNAM y PyR México

Pablo Oprinari, director de la revista Ideas de Izquierda Mx.

Barbara Funes directora de LID Mx,

Mario Caballero, movimiento de las y los Trabajadores Socialistas de México.

NORUEGA

Pedro Ulloa, Activista, El Género Humano

PANAMÀ

Propuesta Socialista, sección de la UIT-CI.

—------------------

José Enrique Gares, trabajador de la Universidad de Panamá

Priscilla Vásquez, ex dirigente nacional de los trabajadores del Seguro Social

Virgilio Arauz, dirigente de Propuesta Socialista, sección de la UIT-CI.

PAKISTAN

The Struggle de Paquistán - LIS

Frente Estudiantil Revolucionario (RSF) de Pakistán

Campaña de Defensa Sindical de Pakistán (PTUDC)

PARAGUAI

Alternativa Socialista - LIS

PERÚ

Agrupación Vilcapaza

Alternativa Socialista - LIS

Corriente Socialista de las y los Trabajadores (CST) FT-CI

PT-Uníos sección de la UIT-CI

—-------------------

Enrique Fernández Chacón, ex diputado nacional y dirigente de PT-Uníos, sección de la UIT-CI

Angela Liliana Maihuasca, secretaria general del sindicato de Hospital San Juan de Lurigancho

Carla Rimac Caqui / Secretaria de organización del MM-CH (Movimiento Mariategista Creación Heroica)

Doris Caqui Calixto / Ex. Presidenta de la Coordinadora Nacional de Familiares de Víctimas de Desaparición Forzada del Perú

Arellano Baldeón / Secretario general del SINDICATO DE LA FÁBRICA DE HILOS LA COLONIAL

Jorge Corzo, dirigente de PT-Uníos

Sofia Chacaltanna / Docente Universitaria

Marilú Dávila / Docente Universitaria

Melissa Ascuña / Militante de Pan y Rosas y Docente de Literatura

Zelma Guarino / Militante de Pan y Rosas

Teresa Torres / Docente Universitaria

Julio Blanco / Docente de ciencias sociales y militante de la Corriente Socialista de las y los Trabajadores

Rossana Mandujano, Profesora, Anticapitalistas

Daniel Mathews, Poeta, Anticapitalistas

Victor Yupanqui / Politólogo y militante de la Corriente Socialista de las y los Trabajadores

Ricardo Rodriguez / Dirigente barrial de San Juan de Lurigancho.

Marco Rivera / Dirigente estudiantil universitario de Lima

Melec Boza / Dirigente Obrero de Papelera Nacional

Cecilia Quiroz / Militante de Pan y Rosas

Jorge Campos / Ex dirigente obrero del sector minero

Arturo Luque / Dirigente obrero del sector minero en Arequipa

PORTUGAL

Nuno Geraldes Dirigente do STCC SIndicato de Trabalhadores de Call Center – Operador de call center

Renata Cambra – Dirigente do MAS – Movimento de Alternativa Socialista – Professora

Vasco Santos – Dirigente do STEFPN – Sindicato dos Trabalhadores em Funções Públicas do Norte – Assistente Operacional

Angela Lima Dirigente do STCC SIndicato de Trabalhadores de Call Center – Operadora de Call Center

Samuel Marinho – Estudante e activista LGBT

António Grosso, membro do Secretariado Sindical de Reformados bancários

REGNE UNIT

Alex Callinicos, profesor emérito de estudios europeos, King’s College London

Tony Saunois (CWI/ Socialist Party)

Roney Turus, LIS Reino Unido

Professor John Parrington, University of Oxford, Universities and Colleges Union (UCU) Branch Treasurer (personal capacity).

Alejandra Ríos, corresponsal para La Izquierda Diario

REPÚBLICA DOMINICANA

Henry Morel, periodista y militante del MST (Movimiento Socialista de los Trabajadores)

Pastor de la Rosa, Profesor, Secretario General Federación de Profesores Universidad Autónoma de Santo Domingo

Alfredo García, Coalición de Organizaciones Populares del Cibao

Angel Leonardo Peña, Escritor

Luis José Chávez, Opción Democrática

Maya Oviedo, Artista

Michelle Ricardo, Artista

Tobías Fernández, Docente, Abogado. Asociación Dominicana de Profesores

SAHARA OCCIDENTAL

Chaiaa Ahmed Baba Beiruk, LIS

SUECIA

Sergio Galarce, Estocolmo – Suecia

TURQUIA

Partido por la Democracia Obrera (IDP), sección UIT-CI

Partido Socialista de los Trabajadores (SEP)

—--------------------

Sedat Durel, Secretario General del Sindicato de los trabajadores revolucionarios de la telecomunicación y de centro de llamados

Atakan Çiftçi, delegado del Sindicato de los trabajadores de educación y de ciencia

Oktay Çelik, presidente Partido por la Democracia Obrera (IDP), sección UIT-CI

Gorkem Duru, dirigente de IDP.

UCRAïNA

Liga Socialista Ucraniana - LIS

—-------------------

Oleg Vernyk, presidente del Sindicato Independiente de Ucrania «Zahist Pratsi», Liga Socialista Ucraniana, Ucrania

URUGUAI

Corriente de Trabajadores Socialistas de Uruguay (CTS - miembro de la FT-CI)

—-------------------

Alfredo Fonticelli, periodista y escritor, Uruguay

Jorge Maiki, conductor del Programa radial Desde el Pie, y militante Contra Toda la LUC (Ley de Urgente Consideración) , Uruguay

Damián Recoba, editor de La Izquierda Diario Uruguay

Rodolfo García, integrante del Sindicato del Frigorífico Canelones - SOOFRICA , Uruguay

Ricardo Curcho, integrante del Sindicato de Trabajadores del Gas de Montevideo - UAOEGAS, Uruguay

Karina Rojas, Fernanda Parlade y Florencia Brum, militantes de la Agrupación de Mujeres Pan y Rosas, Uruguay

Julieta Spinelli, Victoria Valenti, docentes y militantes de la Agrupación de Mujeres Pan y Rosas, Uruguay

Daiana Álvez, trabajadora independiente y militante de la Agrupación de Mujeres Pan y Rosas, Uruguay

Ana Martínez, activista QUEER dentro del movimiento LGTIBQ+, Uruguay

Sebastián Artigas, familiar de desaparecidos, Uruguay

Griselda Leal, militante socialista, Uruguay

VENEÇUELA

Liga de Trabajadores por el Socialismo (LTS) FT-CI

Marea Socialista - LIS

Partido Socialismo y Libertad (PSL), sección UIT-CI

—-------------------

Gonzalo Gómez, fundador del medio alternativo APORREA

Ángel Arias, sociólogo. Liga de Trabajadores por el Socialismo (LTS)

José Bodas, secretario general de la Federación Unitaria de Trabajadores Petroleros de Venezuela (Futpv)

Orlando Chirino, dirigente nacional de la Corriente Clasista Unitaria, Revolucionaria y Autónoma (C-cura)

Gustavo Martínez, referente sindical y de Marea Socialista - LIS

Fausto Domínguez, sociólogo. Liga de Trabajadores por el Socialismo (LTS)

Armando Guerra, ex dirigente sindical de Hidrocapital

Jean Mendoza, Secretario General del sindicato SITRAEMAS, del sector Madera del Estado Anzoátegui, Venezuela y militante de Marea Socialista - LIS

Suhey Ochoa, estudiante. Pan y Rosas Venezuela e integrante de la LTS

Humberto Zavala, educador. Liga de Trabajadores por el Socialismo (LTS)

Miguel Ángel Hernández, secretario general Partido Socialismo y Libertad (PSL), sección UIT-CI

David Rivas, estudiante. Liga de Trabajadores por el Socialismo (LTS)

Juan Tovar. Trabajador de la Facultad de Ingeniería de la UCV

Wilmaira Ríos, Ingeniero Agrónomo. Comité de familiares y amigos por la libertad de los trabajadores presos

Leander Pérez, Ingeniero. Miembro de enComún - Alternativa Popular Revolucionaria (APR)

Diosman Bobadilla. Miembro de enComún - Alternativa Popular Revolucionaria (APR)

Simón Rodríguez Porras (PSL)

Emilio Bastidas, Jubilado, PSL, Secretario General SINTRADINIA

Oswaldo Pacheco, Economista, Partido Socialismo y Libertad

Claudia Rodríguez Gilly, Sociologa, Partido Socialismo y Libertad / Mujeres en Lucha

José Rafael Ruiz, Diseñador Gráfico, Partido Socialismo y Libertad

Luis Giovanni Fernández, Trabajador universitario, Secretario General de la Asociación de Empleados de Universidad de Carabobo

Roberto Carpio Jubilado, Asociación de jubilados y pensionados del Ipasme

Luis Gustavo Zapata. Partido Patria para Todos - Alternativa Popular Revolucionaria (PPT-APR)

José Ángel Curiel, Licenciado en Educación. Docente titular de la UNEFM

Milton D’León. Editor de La Izquierda Diario Venezuela e integrante de la LTS


Facebook Twitter