×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

#DebatTV3: cap candidat va aportar solucions per a la classe treballadora

Aquesta nit hem pogut sentir la veu de nous candidats, no obstant això ha faltat la veu de les treballadores i dels treballadors i en especial els de primera línia, els que estan a l'atur o cobrant la misèria dels ERTOs.

EsquerraDiari.cat

dimecres 10 de febrer de 2021
Facebook Twitter

Foto: Carla Benito. El personal sanitari ha estat absent del debat a TV3

Ahir la televisió pública catalana, com sol fer a cada elecció, ha organitzat un debat amb les forces que tenen representació parlamentària o que podrien arribar-hi d’acord amb les enquestes. Però aquest debat va tenir la particularitat del fet que va ser la primera vegada que un partit filo feixista va formar-ne part.

Les forces que es diuen democràtiques, i en especial, "l’esquerra" parlamentària amb les seves mesures repressives i econòmiques implementades des de el Govern central i autonòmics contra els treballadors i el poble, han aplanat el camí pel sorgiment d’una força com a Vox.

Vox es pot donar el luxe de dir que els immigrants menors (anomenats despectivament MENA) són delinqüents que això és mentida. Van denunciar els pressupostos de TV3, però no van denunciar el regal milionari a empreses com Ferrovial, es veu que no tenen problemes amb les empreses de l’Ibex 35.

El debat va començar amb el bloc dedicat a la situació sanitària. Vam haver de sentir les receptes màgiques d’Esquerra i JuntsXCat que formen el govern català i d’Illa, l’exministre de sanitat a l’Estat juntament amb la Jèssica Albiach que forma part d’Unidas Podemos, per enfortir la sanitat pública. Però cap ni un va parlar de la vaga sanitària convocada ahir mateix per al dia 10 de març.

Però aquesta absència entre les forces que governen l’Estat i Catalunya també es va repetir a la resta de forces polítiques. De res serveix que un candidat denunciés el cansament del personal sanitari, les condicions salarials, les mesures de seguretat, si no donen suport explícit i concret a la seva lluita i la convocatòria de vaga fetes unes hores abans.

De totes maneres, mai hi ha hagut cap suport a la lluita dels MIR, dels zeladors, de les infermeres o del personal sanitari dels CAPs. Com a màxim la CUP ha donat suport discursiu i a penes ha mobilitzat les seves forces de manera decisiva. I això és clau per a les forces d’esquerres i combatives.

Quan van parlar dels treballadors i treballadores que cobren la misèria del ERTOs (entre un 50 i un 70% del salari base) van dir que això era la gran mesura per evitar els acomiadaments. Però cap ni un va dir que l’atur ha augmentat exponencialment en aquests mesos de pandèmia. Ni van parlar de l’atur juvenil que duplica el de la Unió europea, ni la precarietat, ni res d’aixó.

Des d’Esquerra Diari i el CRT (Corrent Revolucionària de Treballadores i Treballadors) cridem al vot nul i l’abstenció precisament per això: falta la veu de la classe treballadora que lluitin per defensar els seus drets i treure els milions dels guanys de les empreses de l’Ibex per posar-lo en benefici de tota la societat. Una lluita que ha de ser als carrers, independent de tots als partits del régim.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna