Pandèmia

DENUNCIA DE LA CGT CATALUNYA

Davant l’ERTO que Ambulàncies FALCK vol fer en plena pandèmia: Intervenció o nacionalització

Reproduïm a continuació la denuncia de la CGT Catalunya davant l'intent d'ambulàncies Falck de realitzar un ERTO en plena emergència sanitaria pel coronavirus. Enfront d'aquest atac laboral, intervenció o nacionalització.

dimecres 18 de març de 2020| edició del dia

De forma increïble, ambulàncies Falck (que presta serveis de transport sanitari a Cat Salut) ha traslladat a les seccions sindicals presents a l’empresa que vol realitzar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO).

L’empresa alega que alguns serveis de transport, com rehabilitació i proves, han estat suspesos per l’administració.

Ambulàncies Falck oculta el següent:

 •  El personal pressumiblement afectat per un ERTO està cobrint baixes de conductors/es de transport hospitalari que estan en baixa mèdica per coronavirus o confinament. Cal tenir en compte que el risc de contagi és molt elevat i que aquestes baixes es seguiran incrementant.
 •  Ahir mateix la CGT denunciàvem com ambulàncies Falck no proporcionava els Equips de Protecció Individual (EPI) adequats per evitar contagis.
 •  El sistema sanitari català està en una situació de tensionament màxim. Accions irresponsables com les d’aquesta empresa posen en perill al conjunt de la població catalana.
 •  La Generalitat va anunciar ahir que procediria al pagament de nòmines de treballadors d’empreses proveïdores on el servei es tanqui. Per tant, no té sentit cap ERTO.

  Per tot això, des del secretariat permanent de la CGT de Catalunya qualifiquem de criminal i atemptat contra la salut pública aquesta intenció de l’empresa.

  EXIGIM del departament de Salut, de la Generalitat de Catalunya, del Ministerio de Sanidad que aturin aquesta bogeria motivada per la cobdícia egoïsta empresarial.

  En cas contrari, exigim la INTERVENCIÓ immediata d’ambulàncies Falck o la seva NACIONALITZACIÓ.

  Prou d’agressions a la sanitat pública!

  Font: http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article13296#.XnIJjSWCElS
  temes relacionats

  Pandèmia   /    Crisi coronavirus   /    Crisi de la sanitat pública   /    #Coronavirus   /    Sanitat pública   /    Món obrer   /    Economia   /    Catalunya   /    Món obrer Estat espanyol   /    Societat

 • Comentaris

  Comentar