×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Davant els intents de desorganització, més organització als centres educatius

La direcció de l'institut Eugeni d'Ors ens vol silenciar com a comitè estudiantil. Nosaltres diem que davant cada intent de prohibició d'exercir els nostres drets, més ens continuarem organitzant. Davant l'intent de desorganitzar-nos, amb més força ens organitzarem!

Àlex Cisneros

diumenge 19 de novembre de 2023
Facebook Twitter

A principis de novembre a l’institut Eugeni d’Ors de L’Hospitalet de Llobregat un grapat d’alumnes
ens vam reunir i vam prendre la decisió de crear un comitè estudiantil. Creiem que l’estudiantat tenim molt a dir i a aportar al centre i fins al moment la nostra veu s’ha escoltat més bé poc o res, i aquesta n’era una de les nostres principals motivacions.

A més, la nostra decisió de constituir un comitè a l’Eugeni d’Ors ve motivada també per l’existència dels diferents comitès de solidaritat que s’han creat a les universitats d’ençà l’inici del atacs de l’Estat assassí d’Israel a Gaza, ara fa un mes, i que impulsen assemblees i accions en defensa del poble palestí, així com la seva participació en les diferents vagues estudiantils que s’han convocat fins al moment.

Et pot interessar: Vaga estudiantil 16-N: Buidem les aules i continuem impulsant comitès en solidaritat amb el poble palestí!


És per això que en un institut amb molta influència immigrant, la primera acció que vam decidir fer és l’elaboració d’una pancarta per a la vaga estudiantil del 16 de novembre, denunciant el genocidi al poble palestí per part de l’Estat d’Israel i la complicitat de la UE, els EUA, el govern "progressista" de Pedro Sánchez i la Generalitat de Catalunya. Alhora, vam penjar cartells per tot el centre fent una crida a participar de la vaga.

El nostre centre és de màxima complexitat, tot i així, l’alumnat és molt conscient del genocidi que s’està cometent, es sent amb la necessitat de mostrar la seva solidaritat amb Palestina i no es vol quedar de braços plegats davant l’apartheid al qual el poble palestí està sotmés d’ençà fa setanta-cinc anys.

No obstant, la direcció del centre en desacord amb el posicionament del comitè i del moviment estudiantil ha respost amb una feroç campanya de persecució estudiantil, arrencant-nos tots els cartells i impedint-nos exercir els nostres drets d’expressió. Tot, amb l’argument que no podem fer un comitè amb caràcter polític ni penjar cartells d’igual caràcter al centre, quelcom que es va repetir amb l’acció de la pancarta, que va acabar despenjant l’Ajuntament de L’Hospitalet a petició del centre.

El fet de tractar d’impedir-nos establir una associació estudiantil amb caràcter polític, sota pretext de que les mancances que pateix el nostre centre són un problema de finançament de l’educació pública, ja és de per si una decisió política. La mateixa direcció del centre ens està retallant els nostres drets d’organització estudiantil, de llibertat d’expressió i de participar en el funcionament del centre.

Des del comitè de l’Eugeni d’Ors diem però que davant cada atac, davant cada intent de silenciar-nos o de prohibició d’exercir els nostres drets agafem més força i ens continuem organitzant. Davant l’intent de desorganitzar-nos, més organització!

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de 🔥✊🏼Comitè Estudiantil Institut Eugeni D'Ors✊🏼🔥 (@comitedors)


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Fora els bucs de guerra de l'OTAN del port de Maó

Fora els bucs de guerra de l’OTAN del port de Maó