×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Davant els intents de desorganització, més organització als centres educatius

La direcció de l'institut Eugeni d'Ors ens vol silenciar com a comitè estudiantil. Nosaltres diem que davant cada intent de prohibició d'exercir els nostres drets, més ens continuarem organitzant. Davant l'intent de desorganitzar-nos, amb més força ens organitzarem!

Àlex Cisneros

diumenge 19 de novembre
Facebook Twitter

A principis de novembre a l’institut Eugeni d’Ors de L’Hospitalet de Llobregat un grapat d’alumnes
ens vam reunir i vam prendre la decisió de crear un comitè estudiantil. Creiem que l’estudiantat tenim molt a dir i a aportar al centre i fins al moment la nostra veu s’ha escoltat més bé poc o res, i aquesta n’era una de les nostres principals motivacions.

A més, la nostra decisió de constituir un comitè a l’Eugeni d’Ors ve motivada també per l’existència dels diferents comitès de solidaritat que s’han creat a les universitats d’ençà l’inici del atacs de l’Estat assassí d’Israel a Gaza, ara fa un mes, i que impulsen assemblees i accions en defensa del poble palestí, així com la seva participació en les diferents vagues estudiantils que s’han convocat fins al moment.

Et pot interessar: Vaga estudiantil 16-N: Buidem les aules i continuem impulsant comitès en solidaritat amb el poble palestí!


És per això que en un institut amb molta influència immigrant, la primera acció que vam decidir fer és l’elaboració d’una pancarta per a la vaga estudiantil del 16 de novembre, denunciant el genocidi al poble palestí per part de l’Estat d’Israel i la complicitat de la UE, els EUA, el govern "progressista" de Pedro Sánchez i la Generalitat de Catalunya. Alhora, vam penjar cartells per tot el centre fent una crida a participar de la vaga.

El nostre centre és de màxima complexitat, tot i així, l’alumnat és molt conscient del genocidi que s’està cometent, es sent amb la necessitat de mostrar la seva solidaritat amb Palestina i no es vol quedar de braços plegats davant l’apartheid al qual el poble palestí està sotmés d’ençà fa setanta-cinc anys.

No obstant, la direcció del centre en desacord amb el posicionament del comitè i del moviment estudiantil ha respost amb una feroç campanya de persecució estudiantil, arrencant-nos tots els cartells i impedint-nos exercir els nostres drets d’expressió. Tot, amb l’argument que no podem fer un comitè amb caràcter polític ni penjar cartells d’igual caràcter al centre, quelcom que es va repetir amb l’acció de la pancarta, que va acabar despenjant l’Ajuntament de L’Hospitalet a petició del centre.

El fet de tractar d’impedir-nos establir una associació estudiantil amb caràcter polític, sota pretext de que les mancances que pateix el nostre centre són un problema de finançament de l’educació pública, ja és de per si una decisió política. La mateixa direcció del centre ens està retallant els nostres drets d’organització estudiantil, de llibertat d’expressió i de participar en el funcionament del centre.

Des del comitè de l’Eugeni d’Ors diem però que davant cada atac, davant cada intent de silenciar-nos o de prohibició d’exercir els nostres drets agafem més força i ens continuem organitzant. Davant l’intent de desorganitzar-nos, més organització!

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de 🔥✊🏼Comitè Estudiantil Institut Eugeni D'Ors✊🏼🔥 (@comitedors)


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?