Política Estat espanyol

CRIMINALITZACIÓ

Dani Libertad! La solidaritat entre pobles no és delicte

Deneguen de nou la llibertat a Dani, el jove madrileny pres per solidaritzar-se amb els centenars de reprimits durant la "tardor catalana". Es convoquen concentracions a Madrid, Barcelona i Lleida en solidaritat exigint la seva llibertat.

Pablo Castilla

ContraCorrent Barcelona

divendres 14 de febrer de 2020| edici� del dia

Fa gairebé quatre mesos des que Daniel Gallardo fos detingut en una concentració celebrada a Madrid contra la sentència del “procés” i en solidaritat amb el poble català que sofria la repressió en aquells dies.

Des d’aquell 16 d’octubre de 2019, Dani està a la presó preventiva a l’espera de judici. No obstant això, a la fi de la setmana passada, coneixíem la notícia: el jutge d’instrucció havia denegat de nou la llibertat del jove.

A propòsit de l’acusació d’agressió a un agent de la Policia Nacional, Marco, membre del Moviment Antirrepresivo De Madrid explicava que “quan el policia va declarar davant el jutge no tenia lesions ni seqüeles”. I afegeix, a més, que hi ha nombroses contradiccions entre els comunicats de lesions, perquè el del policia suposadament agredit està realitzat més d’una hora abans i en un altre lloc diferent al del comunicat que se li va efectuar a Dani en el moment i lloc de la detenció.

En un altre sentit, des de les plataformes en solidaritat amb el jove denuncien també les paraules del ministre de l’Interior Grande-Marlaska durant les manifestacions contra la sentència del procés. Unes declaracions en les quals afirmava la continuïtat de la presó preventiva per als detinguts en les protestes mentre aquestes continuessin. No obstant això, Dani porta ja gairebé quatre mesos a la presó provisional.

“Volen que callem. No deixen de ser ostatges de l’Estat sense cap mena de justícia o de llei que sustentin que hagin d’estar en la presó.”, deia Sara, amiga de Dani, en referència als presos i preses d’octubre en una entrevista per a Esquerra Diari.

Cal tenir en compte també que el magistrat i actual ministre de l’Interior ha instruït 6 dels casos en els quals el Tribunal Europeu de Drets Humans ha condemnat a l’Estat Espanyol per no investigar denúncies de tortures.

http://www.izquierdadiario.es/con-e...

Com afirmen des del Moviment Antirrepresivo De Madrid, a Dani se li està usant com a “cap de turc per a evitar la solidaritat amb Catalunya”. El seu empresonament és l’extensió de l’escalada repressiva viscuda en els últims anys contra el moviment democràtic català, especialment contra l’esquerra independentista i la joventut. La continuïtat a la presó del jove gadità pretén servir d’avís (i amenaça) per a enviar un missatge molt clar: la presó de pobles i la democràcia per a rics del Règim del 78 no es qüestiona, ni a Catalunya ni en la resta de l’Estat.

Però en aquesta ocasió hi ha una novetat. Si la criminalització de la joventut i la mà dura a Catalunya eren una constant en els governs anteriors (en funcions i no en funcions), aquest nou cas compta amb la participació d’Unides Podem en l’executiu, convertint-los així en còmplices d’aquesta política.

Lluny de quedar-nos callats com pretén l’Estat amb la seva repressió, ara més que mai toca mobilitzar-se. Per això, aquest dissabte 15 de febrer s’organitzaran concentracions en solidaritat amb Dani a Barcelona, Madrid i Lleida, per a mostrar la solidaritat amb el jove detingut i exigir la seva llibertat.

Com diu la consigna, “ni guerra entre pobles, ni pau entre classes”

Llibertat presos i preses polítiques! Dani Llibertat!
temes relacionats

Govern de coalició PSOE-UP    /    Criminalització de la joventut   /    Solidaritat   /    Política Estat espanyol   /    Repressió   /    Madrid   /    Catalunya

Comentaris

Comentar