×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Massiva Vaga General: 2.500.000 persones colmen els carrers de Catalunya

Des de primera hora ha començat una jornada que s'espera calenta a Catalunya, després d'una setmana de manifestacions massives, accions de protesta com l'ocupació de l'aeroport i una forta repressió.

EsquerraDiari.cat

divendres 18 d’octubre de 2019
Facebook Twitter

Aquesta nova jornada de vaga general a Catalunya ha començat amb talls de carretera, piquets en avingudes importants i accions de protesta en diverses ciutats del territori català.

Manifestants han tallat l’AP-7 a l’altura de la Jonquera (Girona), l’AP-2 a Tarrés (Lleida), la N-2 prop de la frontera amb França i la N-145. La frontera amb França es troba tallada en tots dos sentits.

Les massives "Marxes per la llibertat" han inundat la ciutat de Barcelona.

Les consignes mes escoltades són: "Llibertat dels presos polítics", "Amnistia" i "Buch dimissió".

Segueix aquí tota la cobertura en viu d’aquesta gran jornada de protesta:

19.30 Des de la multitudinària manifestació de Passeig de Gràcia (Barcelona), Santiago Lupe, dirigent del Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores, qualifica d’històrica la vaga general a Catalunya i crida a "desenvolupar un pla de lluita, exigint als grans sindicats que impulsin assemblees en els centres de treball i desenvolupar assemblees d’estudiants en els centres d’estudi per a posar al moviment estudiantil al capdavant d’aquesta lluita democràtica. Només amb les forces de la classe treballadora i la joventut, de manera independent del Govern i dels partits que el sostenen podrem aconseguir els objectius de l’amnistia, contra la repressió i reprendre la lluita pel dret a decidir".

18.05 Mentre el Passeig de Gràcia està completament ple, a l’altura de Gran Via s’inicien els parlaments de representis d’organitzacions educatives, culturals, etc. I a la Via Laietana els Mossos d’Esquadra i la Policía disparen FOAM i bales de goma.

17.15 Una marea humana, més que un Tsunami, inunda Barcelona en una mega manifestació contra la repressió i per la llibertat dels presos polítics.

16.30 L’Audiència Nacional ordena el tancament dels comptes i xarxes socials de la Plataforma Tsunami Democràtic, al·legant indicis de "terrorisme". Un salt enorme en l’atac a la llibertat d’expressió i de manifestació.

16.00 Des de primera hora de la tarda es col·lapsa per complet el centre de Barcelona. L’ingrés de les columnes de les marxes de la llibertat es transformen en una enorme manifestació per totes les artèries de la capital catalana.

13.30. Les columnes de les Marxes per la Llibertat conflueixen a la ciutat de Barcelona, tallant els principals accessos a la ciutat.

13.10. Avança la gran manifestació estudiantil cap a la Plaça Sant Jaume. Els jovenes canten: “Catalunya antifeixista”, com a repudi a l’acció de grups d’extrema dreta espanyolistes la nit d’ahir, que van colpejar brutalment a diverses persones.

12.30. Directe des de Plaça Universitat, ja està repleta de gent en començar una de les manifestacions més importants de la jornada.

12.00. En directe des de Plaça Universidad de Barcelona, entrevista amb Mireia Vehí, candidata a Diputada Nacional per la CUP a les eleccions del pròxim 10N.

11.30. Impactant festeig de treballadors estibadors del port se suma a la vaga general a Catalunya.

11.00. Totalment paralitzat l’ingrés a Barcelona per Diagonal, a l’altura de la Ciutat Universitària.

10.55: Comencen les primeres intervencions dels Mossos contra els piquets informatius d’aquesta jornada de vaga. Els Mossos tancant dins d’un Mercadona a un grup de manifestants del districte de Nou Barris, Barcelona.

10.05: Les Marxes per la Llibertat estan a les portes de Barcelona. Tal com estava previst, desenes de milers de persones arriben aquest divendres a la vaga general a Barcelona des de diferents parts de Catalunya. En la imatge una de les marxes al seu pas entre Sabadell i la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona).

9.00. Els Campus de diferents universitats catalanes estan paralitzats a primera hora del matí. Tancat el campus de la Rovira Virgili (URV) de Tarragona. La Pompeu Fabra i Girona, així com la Universitat de Barcelona i la UAB estan també sense activitat.

8.30. L’empresa automotriu SEAT ha anunciat que suspendrà la seva activitat a la fàbrica de Martorell (Barcelona) avui com a conseqüència de la vaga general a Catalunya.

8.00 Primers piquets de vaga en la Ronda del Dalt i l’Avinguda Meridiana, a Barcelona.

7.00 Amb piquets per tot el territori català comença la jornada de vaga general a Catalunya convocada per diversos sindicats de l’esquerra sindical.


Facebook Twitter
Sindicalistes per l'Amnistia Total

Sindicalistes per l’Amnistia Total

28S: El dret a l'avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

28S: El dret a l’avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l'u d'octubre

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l’u d’octubre

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s'equivoquen i voten No a Feijóo

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s’equivoquen i voten No a Feijóo

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya