×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Crònica del primer dia de vaga de Cotronic-Telefónica a Barcelona

Els treballadors de la contracta Cotronic-Sielte de Telefònica de Barcelona, comencen la vaga indefinida de dilluns a divendres. Ahir al matí van realitzar una primera concentració.

Comité de Huelga Cotronic

dimarts 17 de juliol de 2018
Facebook Twitter

Avui, 16 de juliol de 2018, s’ha iniciat a les 10:00 hores del matí la primera jornada de vaga en Cotronic-Sielte-Telefònica de Barcelona, que s’ha perllongat fins a les 12:00 hores del matí. Els treballadors havien estat convocats a les 10h en les dependències del centre de treball de Montcada i Reixach.

La participació ha estat del 100% dels treballadors d’Instal·lació i Manteniment de COTRONIC convocats, fet que ha evidenciat el malestar dels treballadors davant les polítiques d’esclavització, precarietat i incompliments laborals. A més de la negativa de l’empresa a abonar un complement equivalent a més d’un 16% respecte del salari base, que està consolidat i es venia percebent des de l’any 2016, fins a març de 2018 on l’empresa ha deixat de pagar-lo unilateralment.

La jornada ha transcendit sobre una “tensa normalitat”. S’han pogut escoltar diversos càntics reivindicatius durant tota la concentració. També consignes clares tals com “Cotronic paga el que deus!”, quan s’ha deixat entreveure algun membre directiu de l’empresa.

A més de la pancarta, els treballadors han simulat un treballador amb l’uniforme que Telefònica-Movistar obligava a portar als seus treballadors abans de la vaga de 2015 coneguda com “La Revolució de les Escales” i que va durar prop de tres mesos.

En l’actualitat, Telefónica ha obligat a que cadascuna de les seves empreses col·laboradores a portar un uniforme diferent, amb la finalitat d’evitar que els seus clients reconeguin la seva precarietat i sobretot per evitar unes possibles demandes per cessió il·legal de treballadors.

Sobre les 10.30 hores, han enviat una fotografia del grup de treballadors que estaven secundant la vaga al centre de treball de Cotronic de la zona de Vic/Berga i que s’ha rebut com un alè de positivitat. Malgrat ser un grup reduït de quatre persones, -per això no menys important (la resta que sumen fins a 10 es trobaven de vacances o de permís)-, constituïen el 100% dels treballadors d’I+M de la zona Vic-Berga.

A partir de les 11:00 hores els treballadors han realitzat una assemblea recordant els motius de la vaga, obrint el torn a les intervencions i lamentant l’immobilisme de l’empresa enfront d’aquestes injustícies.

I recordant que a partir de l’endemà, les concentracions es realitzaran s les portes de la tenda de Telefónica-Movistar més important de Catalunya (Movistar Centre), principal culpable i alhora beneficiària de la polítiques esclavistes de Cotronic (Grup Sielte).

La jornada ha transcorregut entre xiulets, crits i consignes i ha estat coronada amb una gran traca final per transmetre el notori malestar dels vaguistes de Cotronic.

Passats alguns minuts de les 12 hores ha finalitzat la vaga del dia d’avui. I únicament s’ha hagut de lamentar que una vegada retirada la pancarta, el ninot reivindicatiu ha acabat cremant-se. Desconeixem la causa, probablement algun tros de traca que haurà impactat al ninot.

Els treballadors de COTRONIC hem tornat a la càrrega contra les injustícies de MOVISTAR i tornem a partir del matí a concentrar-nos en la tenda de plaça Catalunya. Sol·licitem màxim suport a la concentració. La vaga continua.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones