×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Cornellà crida "morir treballant és assassinat"

Una nodrida concentració a les portes de la fàbrica CIDAC reuneix familiars, amics i companys de Xavi, el jove de dinou anys mort el 30 d'abril. Sindicats, organitzacions juvenils, socials i polítiques es fan presents per a mostrar la seva solidaritat i denunciar la responsabilitat de l'empresa.

EsquerraDiari.cat

divendres 14 de maig de 2021
Facebook Twitter

“Justícia per a Xavi”, “No és un accident, és assassinat”, “Morir treballant, és assassinat”… han estat algunes de les consignes corejades per centenars de goles, moltes d’elles trencades pel dolor i la ràbia. Joves que acaben de passar la vintena, molts d’ells amics de Xavi, un jove treballador que encara no havia fet els vint anys. Familiars, companys de treball o l’institut, i molts altres que no li coneixien, però que veuen en l’ocorregut quelcom que “podria passar-nos a qualsevol”.

Pau, de vint-i-un anys, ens explica que és aquí perquè “estic indignat, jo he treballat en moltes empreses on les mesures de seguretat no existeixen, i a sobre si passa alguna cosa, la culpa és sempre teva”. Ell ha vingut amb diversos amics, alguns dels quals treballen en el servei de menjar a domicili per aplicació, els famosos Riders, un dels sectors precaris amb una taxa de sinistralitat més alta.

El cas de Xavi exemplifica una realitat que colpeja a tota una generació. Condemnada a anar de feina precària en feina en precari, o acabar engrossint el 40% d’atur juvenil. Condemnada a cobrar salaris de misèria i, la qual cosa és pitjor, jugar-se moltes vegades la vida per una nòmina que poques vegades arriba als 1000 euros.

Aquesta tarda a les portes de la fàbrica CIDAC la concentració, que comptava amb el suport d’organitzacions sindicals, com la CGT, socials, juvenils i polítiques, s’ha denunciat aquest crim patronal. L’empresa imposava torns de fins a 14 hores, mantenia una maquinària obsoleta amb sistemes de seguretat bloquejats o inexistents i unes condicions sanitàries pèssimes, amb fins a rosegadors en els vestuaris. Així ho han denunciat en el manifest unitari format per una vintena d’entitats.

Després de la concentració s’ha iniciat una marxa pels carrers de la ciutat fins a l’Ajuntament, que fins avui segueix sense pronunciar-se per l’ocorregut. El mateix podem dir del Departament de Treball de la Generalitat, sense la permissivitat del qual aquest crim, com molts altres que es produeixen dia a dia, podria haver-se perpetrat.

Diumenge que ve al matí s’ha convocat una nova concentració a la qual s’espera que participin centenars de persones, tan reunides a Xavi, com moltes altres que volen acabar amb una xacra social que exemplifica d’una forma brutal com els beneficis empresarials són anteposats a la nostra pròpia vida pels patrons i els diferents governs al seu servei.


Facebook Twitter
Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

25M: Les estudiants a la vaga amb el professorat: acabem amb les retallades i desobeïm la sentència contra el català!

25M: Les estudiants a la vaga amb el professorat: acabem amb les retallades i desobeïm la sentència contra el català!

La borbonada de la setmana

La borbonada de la setmana

Juan Carlos I: “Explicacions de què?”. Per si la impunitat no era òbvia

Juan Carlos I: “Explicacions de què?”. Per si la impunitat no era òbvia

Judici per la readmissió d'Alex León, acudeix a la concentració i responguem contra la repressió sindical!

Judici per la readmissió d’Alex León, acudeix a la concentració i responguem contra la repressió sindical!