×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Contra l’acomiadament de docents reforç Covid a Madrid: “Som necessaris tot el curs”

Diferents organitzacions sindicals i associacions educatives de Madrid han convocat aquest dijous 10 de desembre a una concentració en Sol en defensa de la renovació de més de mil docents contractats com a reforços COVID als quals la Comunitat de Madrid vol cessar aquest 22 de desembre.

Andrea Martínez

dissabte 12 de desembre de 2020
Facebook Twitter

Mentre que la Conselleria d’Educació prorroga fins a final de curs els contractes del professorat de reforç per la pandèmia en els centres privats i concertats, vol cessar el professorat de reforç en la pública.

Han estat diverses les mobilitzacions dels docents en les últimes setmanes amb lemes com #DocentesTodoElCurso, #NoSinMiProfe o #RefuerzosCovidNecesarios. El conseller d’Educació de la Comunitat, Enrique Ossorio, assegura que la funció que els contractes de reforços COVID havien de complir ha quedat ja coberta. Una mostra més de la hipocresia del govern d’Ayuso, el qual mira per a un altre costat quan es tracta de millorar la crítica situació que les aules públiques madrilenyes ja suportaven abans del COVID. La realitat dels reforços COVID, contractes que al principi estaven pensats per a reforçar continguts que a causa del confinament no van poder ser impartits de manera ordinària, ha estat la de cobrir llocs essencials en els centres, exercint de substituts dels titulars en quarantena i tractant d’esmenar una situació que ja era greu abans de la pandèmia.

Aquesta concentració es produeix després d’un trimestre de lluita per part del sector docent i gairebé una setmana després que l’Assemblea de Madrid aprovés la Proposició No de Llei 293/20, presentada pel grup Unidas Podemos Esquerra Unida Madrid en pie, amb la qual s’insta al Govern de la Comunitat de Madrid a mantenir a tots els i les docents contractats almenys durant el present curs acadèmic. Aquesta PNL va obtenir 63 vots a favor i 67 abstencions.

Per descomptat, el reclam d’aquesta PNL no és suficient per a salvar l’educació pública madrilenya. Les i els docents i treballadors educatius ja es veien sobrecarregats de treball per falta de personal, així com l’alumnat també ha sofert dècades de ràtios desproporcionades a les aules i falta de mitjans per al correcte desenvolupament de la tasca educativa.

Sobren els motius per a donar suport a l’organització de les i els docents i les associacions educatives. I també és necessari aixecar una posició independent de les burocràcies sindicals com a CCOO que limiten la seva crítica al govern d’Ayuso rentant-li la cara al govern del PSOE-Unidas Podemos, el qual poc o res ha de presumir de promoure una educació pública de qualitat. Sense anar més lluny, tenim l’exemple de la LOMLOE recentment aprovada: una llei que més enllà de les promeses o alguns canvis cosmètics, no genera cap canvi real en la situació crítica en la qual es troba el sistema educatiu públic, mentre l’educació concertada i privada es continua beneficiant.

Les i els docents denunciem la situació de precarietat en els centres educatius, així com el finançament a la concertada i privada a costa dels recursos de la pública. Lluitem perquè l’educació deixi de ser un negoci per a les empreses, a més d’exigir totes les garanties sanitàries per a la nostra protecció i uns mitjans dignes per a fer el nostre treball.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria