×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Tercera jornada de mobilització del personal sanitari i docent, que després de les manifestacions de dimecres i dijous, avui dissabte ha fet una concentració a Plaça Sant Jaume per denunciar la precarització i la privatització dels serveis públics que viuen una situació límit.

EsquerraDiari.cat

dissabte 28 de gener
Facebook Twitter

Foto: Xavi Ariza

Finalitza la setmana de mobilització històrica de personal sanitari i docent a Catalunya, i ho fa amb una concentració a Plaça Sant Jaume on, novament, tots els col·lectius dels sectors han denunciat la situació límit dels serveis públics.

Metges, infermeres, professors, vetlladores, interins... tots reclamaven el fi d’aquest procés de privatització i desmantellament de la sanitat i l’educació que ha estat una constant sota tots els governs autònoms, des de Pujol, passant pel Tripartit fins aquest d’Esquerra.

Més enllà de demandes especifiques, totes tenen un denominador comú, la infrafinanciació que comporta una pèrdua de qualitat del servei i una contínua precarització dels llocs de treball. Aquesta situació ha posat al límit tant al personal sanitari com al personal docent, que a més durant la crisi de la pandèmia han estat dos sectors, especialment el sanitari, que han estat a primera línia.

Com dèiem, diferents sectors han participat en aquesta jornada de mobilització. Els metges reclamen més recursos i millors condicions laborals, com les infermeres, que demanen equiparació salarial a la pujada del cost de la vida o el reconeixement de les especialistes:

També les interines, que defensen que tot el pressupost vagi cap a l’escola pública, que s’acabi el negoci de les concertades i que s’estabilitzi la situació dels interins, ja que molts i moltes fa més de tres anys que treballen amb contractes temporals, el que és una il·legalitat.

Treballadores del sector social també s’han sumat a la concentració, denuncien la situació actual producte d’anys de retallades i demanen la municipalització d’aquest servei.

Aquesta setmana deixa com a exemple una mobilització històrica dels serveis públics, unes mobilitzacions que esperem que serveixin com a primer impuls per a una gran jornada de lluita i coordinació dels serveis públics en tot l’Estat espanyol, en el camí de conquistar una educació i sanitat que no sigui un negoci per a alguns pocs, 100% pública, gratuïta i de qualitat, sense precarietat per als seus treballadors i treballadores i al servei de la classe treballadora i els sectors populars.


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?