Internacional

Concentració a Barcelona en solidaritat amb les manifestacions de Paraguai

Un centenar de persones procedents de Paraguai s'han concentrat aquest dimecres enfront de les portes del consolat d'aquest país a Barcelona, en solidaritat amb les mobilitzacions que estan esdevenint allí contra l'actual govern, assotat per casos de corrupció i el col·lapse sanitari.

Pan y Rosas Barcelona

@PanyRosasEE

dimecres 10 de març| edició del dia

Es complirà la quarta jornada de mobilitzacions a Paraguai contra l’actual govern del president Mario Abdo Benítez.

Aquestes mobilitzacions, amb una participació central de joves treballadors i treballadores, ha trobat solidaritat aquest dimecres al centre de Barcelona.

Et pot interessar:Tercera nit de protestes a Paraguai: demanen la renúncia del president Abdo Benítez

Un centenar de persones d’origen paraguaià s’han concentrat enfront del consolat a Barcelona per a mostrar la seva solidaritat amb les mobilitzacions que estan tenint lloc a Paraguai.

Igual que els i les manifestants porten fent quatre dies consecutius a la cèntrica Avinguda Mariscal López a la ciutat d’Asunción, els participants de l’acte a l’ambaixada de Barcelona han denunciat a l’actual govern pels nombrosos casos de corrupció i per la seva gestió de la pandèmia.

Des de l’agrupació de dones Pan y Rosas s’ha participat de l’acció assenyalant la necessitat que la classe treballadora participi d’aquestes mobilitzacions amb els seus propis mètodes, al crit de "Que se’n vagin tots. Per un govern de la classe treballadora".

Finalment s’ha llegit un comunicat per part de la Rita, treballadora migrant paraguaiana de l’agrupació de dones Pan y Rosas. Davant a la crisi sanitària i la gestió de l’actual govern, ha denunciat, "Enfront de l’intent del Govern d’emmordassar a la ciutadania cridem a desobeir i lluitar, perquè no podem continuar acceptant hospitals sense inputs, la saturació d’hospitals públics, la sobrecàrrega i precarietat del personal sanitari, com tampoc els sobrepreus a la compra de material per part de l’Estat, les promeses falses de vacunes que arriben a comptagotes i tampoc, permetre que continuïn utilitzant i desviant diners públics a les seves butxaques com van fer amb el préstec de 1600 milions de dòlars aprovat al Congrés per a fer front a la pandèmia."

"Davant les mobilitzacions a Paraguai contra una gestió nefasta del govern de la crisi sanitària actual, les dones migrants i militants de Pan y Rosas, cridem a organitzar-nos i a donar suport a les mobilitzacions que s’estan duent a terme a Paraguai amb la finalitat d’aconseguir la renúncia de tota la classe política, especialment de tot el parlament paraguaià", denunciava Rita.

"Encara que pretenguin frenar el moviment ciutadà als carrers, som aquí convençudes que per enfrontar la crisi hem de mobilitzar-nos per tots els nostres drets, per un sistema públic eficient i per a tots. No volem negociar i no acceptem les promeses d’Abdo Benítez. Cridem a defensar la gran deterioració dels serveis públics, defensar el sistema sanitari és lluitar contra el capitalisme. La classe treballadora ha de sumar-se a aquest moviment amb els seus propis mètodes per a donar-li la força necessària per a vèncer i aconseguir totes les seves reivindicacions", ha continuat la Rita.

Entre les reivindicacions més importants, ha sentenciat, "Per això les treballadores i estudiants migrants paraguaianes de Barcelona ens mobilitzem: En defensa de la Sanitat Pública, universal i de qualitat!
En defensa de tots els Serveis Públics! I al crit que se’n vagin tots, que no en quedi ni un".
temes relacionats

Paraguai   /    Mobilitzacions   /    Internacional

Comentaris

Comentar