×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Acomiadades per sindicar-se: protesta de Las Kellys amb un “Te revolucionari”

Las Kellys de Barcelona han arrencat una nova campanya de protesta contra els acomiadaments per sindicalizar-se: “Els esperem per a prendre te revolucionari cada divendres, de 17.30 a 20:00h, enfront del Grand Hotel Central (Via Laietana 30)”, conviden a través de les seves xarxes.

Cynthia Lub

dimecres 17 d’abril de 2019
Facebook Twitter

Les cambreres de pis auto-organitzades al Sindicat Las Kellys Catalunya, continuen la seva lluita incessant contra la precarietat laboral, conseqüència directa de les externalitzacions que operen a la majoria dels hotels. Les empreses externes a l’hotel són les que les contracten en condicions laborals nefastes, amb baixíssims salaris, sense drets laborals bàsics i en condicions d’explotació brutals.

Conseqüències: malalties professionals no reconegudes, pobresa salarial però, sobretot, dones que van decidir plantar-se, organitzar-se i lluitar convençudes de que “guanyarem”, diuen.

“Readmissió acomiadades”, “Llibertat Sindical”, “Drets laborals” són les seves etiquetes a les xarxes. Aquesta vegada el focus està posat en el Grand Hotel Central de la cadena Único Hotels, situat en ple centre de la turística zona de Barcelona, cosmopolita i modernista per a alguns, però una privació de la seva cultura i activitats d’oci per a la majoria de les dones treballadores, la joventut i les persones precaritzades.

“Tenim companyes acomiadades ja que en aquest hotel s’ha creat una empresa d’externalització. Les nostres companyes estan sofrint assetjament laboral i volen que signin els contractes d’aquesta empresa que ara és externa”, explica Vania Arana, portaveu de Las Kellys Barcelona.

Al novembre de 2018, aquest hotel va acomiadar a dues de les seves nou treballadores sindicaliztades a l’associació Las Kellys d’aquest mateix hotel, una d’elles era la delegada sindical. Les que encara continuen treballant estan sofrint diàriament persecució i assetjament patronal per a obligar-les a signar contractes que acaben sent externalitzacions encobertes.

“Estem a aquí perquè readmetin a la nostra companya, a la nostra delegada, perquè pensem que tenim dret a la sindicalització. No acceptem que la nostra companya que ha lluitat pels drets de totes i pel dret a sindicar-nos hagi estat acomiadada”, denúncia Vania.

“Les Kellys som les que a penes tenim temps per a gaudir de la ciutat per haver de treballar de dilluns a diumenge”, denuncien. En el paisatge de la luxosa ciutat comtal, a més d’una diversa agenda cultural i oci per al turisme, es podrà apreciar una agenda carregada de mobilitzacions, concentracions i vagues contra la precarietat com la de Metro, els desnonaments i lloguers abusius, el racisme institucional, entre altres. Els grans guanys de les empreses turístiques, ja no poden amagar la pobresa de milers, la sobreexplotació i saqueig dels habitatges.

En aquest paisatge podrem apreciar un cridaner color verd: són les samarretes de les dones treballadores les que, amb megàfon i pancarta en mà, es mobilitzen a les portes dels hotels al crit de “Per un euro cinquanta, neteja tu!”, No, no i no a l’externalització!

I ara, cada divendres, Les Kellys es concentraran a la porta de l’hotel amb el lema “Tea Time Protest in Hotel’s Garden” convidant a un te amb pastes. No es tracta d’una performace simbòlica. Elles estan lluitant jugant-se els seus llocs de treball, pels seus drets, el de les seves companyes i el de totes les cambreres d’hotels invisibilitzades.


Facebook Twitter

Cynthia Lub

Doctora en Historia en Universidad de Barcelona (UB), especializada en clase trabajadora durante el franquismo y la Transición y en el estudio sobre género.

Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria