×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

#ClemènciaNoEsJusticia: protestes contra la visita de Sánchez a Barcelona per a anunciar els indults

Pedro Sánchez en el Liceu de Barcelona. En cartell, un intent clar de començar a tancar la crisi catalana amb els indults dels presos polítics del judici del procés. Una mesura que, encara que suposa una millora de la situació per als 9 presos empresonats arran de l'1-O, es fa per a segellar el cadenat que nega el dret a decidir i manté a altres 3000 persones amb causes obertes pel referèndum i les mobilitzacions independentistes dels últims anys.

EsquerraDiari.cat

dilluns 21 de juny de 2021
Facebook Twitter

El president del Govern ha argumentat aquest migdia al Liceu els motius del seu Executiu a concedir aquesta mesura de gràcia. Fins a 30 pàgines per pres justifiquen la mesura de la Moncloa.

En les últimes dates s’han anat sumant suports als indults. Tan patronal, com sindicats i, fins i tot, l’Església s’han mostrat favorables a aquesta mesura. No per voluntat democràtica, sinó perquè són conscients de l’ús restaurador autonomista que el govern "progressista", en col·laboració amb el Govern de Pere Aragonès, vol donar-li.

Ara bé, si des del Règim del 78 es posen d’acord per a intentar acabar amb les aspiracions democràtiques del poble català i cicatritzar com si res les ferides de l’1 d’octubre i de la repressió dels últims anys contra el poble català, no succeeix el mateix a peu de carrer o entre amplis sectors del moviment independentista.

Encara que ERC i Junqueras volen vendre aquests indults com una “victòria de l’independentisme” -parafrasejant a Junqueras-, molts sectors qüestionen l’acord per baix que ha fet possible aquesta mesura.

La decisió ve presa per qui fos líder de l’oposició durant el referèndum de l’1 d’octubre i que va avalar tota la repressió d’aquestes dates. Pel mateix govern que, a través de l’Advocacia de l’Estat, va demanar presó per sedició. Per no dir que després de la sentència del judici farsa i les protestes que aquesta va comportar, va ser qui al capdavant de la Moncloa va dirigir la repressió, al costat dels Mossos de Torra i Aragonès, als carrers de Barcelona.

La mesura és fruit d’un intercanvi de favors entre ERC i el Govern del PSOE i Unidas Podemos en l’intent de tots dos d’afermar la tornada a l’autonomisme, i suposa en l’immediat un oblit absolut dels altres 3.000 activistes independentistes represaliats en aquests últims anys. L’Amnistia queda enterrada sota el decret que s’espera aprovar aquesta setmana, el mateix que el dret a decidir del que el govern "progressista" és tan enemic com el de Rajoy.

Els actes de protesta d’avui han estat convocats per Poble Lliure, La Forja, i altres organitzacions de l’esquerra independentista, així com també de l’ANC, tot denunciant al Sánchez del 155 sota el lema “clemència no és justícia”. Però falta assenyalar també a ERC i a Junts que des de fa anys venen paralitzant i desactivant al moviment democràtic català. Precisament quelcom que ara permet les maniobres de la Moncloa.

No hi ha mesura de gràcia que pugui venir d’un Estat repressiu, que va ficar a la presó a líders polítics i socials per cridar a les urnes. L’amnistia és l’única resolució que caldria esperar, tant dels presos polítics com dels milers d’activistes i lluitadores que han estat i estan sent víctimes de la repressió del Règim del 78. I aquesta no arribarà amb taules de negociació amb el Govern Sánchez, sinó amb la mobilització als carrers de Catalunya amb la solidaritat de la classe treballadora i sectors populars de la resta de l’Estat.

Pedro Sánchez, com ja era previsible, ha anunciat en aquesta conferència que els indults són imminents i que s’aprovaran en el consell de ministres d’aquest dimarts. Ha aprofitat, el Liceu, el simbòlic espai de la burgesia catalana per anunciar aquesta mesura que ha tingut el suport de Foment del Treball i el Cercle d’Economia.

Et pot interessar: Restauració autonòmica i orfandat estratègica de l’esquerra independentista per a vèncer


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"