×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Després que La Directa descobrís un nou cas d'infiltració policial en els moviments socials catalans, aquest dimarts cinc activistes amb les quals va mantenir relacions sexeafectives s'han querellat contra l'agent. La demanda inclou delictes d'abusos sexuals continuats, tortura o subsidiàriament contra la integritat moral, descobriment i revelació de secrets i impediment de l'exercici de drets cívics.

EsquerraDiari.cat

dimecres 1 de febrer
Facebook Twitter

El passat diumenge La Directa va treure a la llum el segon cas d’un agent de la Policia Nacional (D.H.P) infiltrat en els moviments socials, polítics i sindicals a Catalunya. L’agent ha estat durant dos anys en el moviment llibertari de Barcelona, especialment en el barri de Sant Andreu. En aquesta ocasió, es destaca la utilització de les relacions sexe-afectives com a mètode per aconseguir guanyar-se la confiança.

Ahir, cinc de les activistes afectades pel cas es van personar com a acusació particular amb el suport jurídic de CGT i Irídia contra el policia i es querellen a més contra el seu superior jeràrquic. Denuncien quatre tipologies de delictes diferents comeses per l’agent contra cadascuna de les afectades. Segons recull la CGT, consten de “cinc delictes d’abusos sexuals continuats, cinc de tortura o subsidiàriament contra la integritat moral, cinc de descobriment i revelació de secrets i, finalment, cinc d’impediment de l’exercici de drets cívics”.

Cal recordar que la infiltració d’agents únicament està justificada legalment quan es tracta de casos de lluita contra el crim organitzat, tràfic de drogues o terrorisme. No obstant això, aquí es tracta clarament d’una actuació dedicada a perseguir moviments socials i sindicals.

Sobre els delictes d’abús sexual continuat, sostenen que les lleis es basen en la idea del consentiment i, donades les circumstàncies, ha de considerar-se viciat en els fets. A més, la querella apunta el següent:

“En el present cas, la conducte de D.H.P no sols transgredeix els límits legals de l’actuació dels cossos policials, sinó que el mateix traspassa límits ètics, atemptant contra el nucli essencial d’aquelles dones i la seva autonomia sexual”.

En relació amb el delictes de tortura i subsidiàriament delictes contra la integritat moral, les advocades de les activistes ho justifiquen així:

“La privació de la condició de persona mitjançant un ús instrumental de les querellants, així com la generació d’un sofriment innecessari en elles, són elements que configuren un delicte contra la integritat moral”.

Finalment, consideren que s’ha produït una vulneració del dret a la vida privada i familiar, ja que l’agent va tenir accés a informació tant política com personal de les afectades. Així mateix, la infiltració constitueix un atemptant contra el dret fonamental d’associació i sindicalització de les activistes.

La denúncia vol esclarir els responsables, apunta cap als superiors i assenyala directament la responsabilitat del Ministeri de l’Interior en aquest i altres casos esdevinguts durant els últims anys entre els quals es troba un altre policia infiltrat (M.H.P) en l’Esquerra Independentista i l’espionatge a través del Pegasus.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”