Món obrer Estat espanyol

CATALUNYA

Cacaolat: la vaga i la solidaritat obliguen l’empresa a cedir en els seus plans anti drets

Aquest dimarts 8 de gener l'assemblea de treballadors de Cacaolat decidia desconvocar la vaga indefinida. La seva lluita i la immensa solidaritat que ha rebut durant dies ha servit per a fer retrocedir a l'empresa i arribar a un preacord.

Joe Molina

Trabajador despedido de Panrico, Barcelona | @joemolina57

dimecres 9 de gener de 2019| edició del dia

L’empresa que havia manifestat la seva negativa a asseure’s a negociar absolutament res mentre estigués la vaga convocada s’ha vist en la necessitat de cedir a causa de l’enorme repercussió social que començava a aconseguir el conflicte, tal com informa en un comunicat CGT Cacaolat.

De les pretensions patronals de cara al calendari laboral d’aquest any en contra dels treballadors, l’empresa s’ha vist obligada a retrocedir davant la vaga indefinida duta a terme pels treballadors i la immensa solidaritat que ha rebut i tornar al calendari establert per a 2017.

Així, el preacord al qual s’ha arribat entre empresa i Comitè de Vaga preveu reduir a 5 caps de setmana els que hauran de treballar entre els mesos de juny, juliol i desembre. A pesar d’això l’empresa ha posat sobre la taula la possibilitat d’algun altre cap de setmana per necessitats de producció i sempre de forma voluntària, i amb una retribució especial.

No obstant, malgrat que l’assemblea de treballadors va decidir desconvocar la vaga després d’un empat a vots, des d’aquest òrgan es va decidir establir un període de 15 dies per a millorar les condicions del preacord.

I és que per a alguns dels treballadors, com comentaven just al sortir de l’assemblea, aquest acord de moment soluciona el conflicte, però no dóna amb la solució al veritable problema que és la sobrecàrrega de treball, i la necessitat d’un cinquè torn, encara que ha servit per a demostrar a l’empresa davant la negociació del conveni d’aquest any que la plantilla està unida.

Cal assenyalar que els propietaris actuals de l’empresa com Cobega, dirigida per Sol Daurella, presidenta Coca-Cola European Partners; i el Grup Damm, mantenen una llarga tradició pel que fa a imposar plans de reestructuració allà on veuen una oportunitat de fer negoci i generar milionaris beneficis a costa de la precarietat i la destrucció de les condicions laborals dels treballadors.

Davant la reculada de l’empresa producte de la vaga indefinida i la solidaritat mostrada, el Comitè de Vaga desconvoca els actes previstos per al dia 9 de gener i al mateix temps agraeix les enormes mostres de solidaritat que han rebut per part dels grups de suport que des del primer dia es van bolcar en el conflicte, demostrant una vegada mes que la solidaritat i la unitat és l’únic camí en la lluita.
temes relacionats

Vaga Cacaolat   /    Huelga Cacaolat   /    Món obrer Estat espanyol   /    CGT Catalunya   /    En Català   /    Cacaolat

Comentaris

Comentar