Política Estat espanyol

CATALUNYA

CUP: "No compartim el preacord entre PSOE i Unidas Podemos"

"No entendríem que les forces independentistes i sobiranistes avalessin un govern que vulnera els drets democràtics dels pobles i que nega el conflicte polític a Catalunya", han anunciat Mireia Vehí i Albert Botran.

dijous 14 de novembre de 2019| edició del dia

En una roda de premsa a la seu de la formació independentista, els diputats electes Mireia Vehí i Albert Botran, han declarat que el preacord entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias nega el "conflicte polític" a Catalunya i el circumscriu a un "problema d’ordre públic", en referència al fet que el punt nou d’aquest preacord promou "garantir la convivència" i "fomentar el diàleg a Catalunya", encara que "sempre dins de la Constitució", tal com especifica.

Alhora, posen sobre la taula "com afectaria que els partits independentistes recolzessin un govern de PSOE i UP, obviant el context d’excepcionalitat política que viu el nostre país". Mireia Vehí ha remarcat que "No compartim el preacord entre PSOE i UP, ni la idea que no hi ha alternativa: l’esquerra no pot comprar una proposta de mínims obviant que l’alternativa real passa pel reconeixement de l’autodeterminació, l’amnistia i dels drets socials".

Per part seva, el diputat electe, Albert Botran, ha declarat que "El veritable motor de ruptura de l’estat espanyol és l’exercici de l’autodeterminació i la lluita dels pobles pels seus drets".
Comentaris

Comentar