Societat

CGT i ASPEPC denuncien les situació dels Instituts i l’actuació d’Ensenyament

Els sindicats denuncien que la situació dels Instituts en relació a l'afectació del Covid es molt més preocupant que a la resta d'etapes educatives i que no és possible complir amb les mesures de seguretat.

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

dijous 8 d’octubre de 2020| edició del dia

Foto: Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca | Àlex Recolons (ACN)

La CGT i el Sindicat Professors de Secundària (ASPEPC-SPS) han denunciat que la situació als instituts és pitjor que a primària perquè no s’ha pogut disminuir la ràtio i no es poden mantenir les distàncies. També és molt complicat mantenir els anomenats "grups bombolla".

Segons els sindicats, a secundària els instituts afectats són el 40. Més del doble de l’afectació que hi ha a l’educació primària que és del 17,5%. Tenint en compte les dues etapes educatives, les institucions que pateixen el virus son de gairebé el 30%. L’afectació baixa substancialment quan parlem de les llars d’infants o del centres de formació professional.

Et pot interessar: Per què els i les estudiants ens hem de sumar a la vaga d’educació?

Les organitzacions sindicals denuncien que les dades que Ensenyament difon són dels centres confinats, es a dir dels centres on tothom està confinat. Però falten dades de la resta de centres on només hi ha alguns grups bombolla confinats. Els sindicats calculen que hi ha 790 centres amb grups confinats.

Segons els dirigents de CGT i d’ASPEPC-SPS aquesta falta de dades falseja la realitat de com el Covid-19 està afectant a les escoles. I està creixent el número de centres afectats. Per això, tots dos sindicats han convocat una vaga educativa per demà 9 d’octubre i el proper 15. I això succeeix en uns dies en que la xifra d’infectats a Catalunya està creixent: el risc de rebrot és de 243 i ha crescut gairebé 100 punts en una setmana.

La vaga està convocada a tots els nivells educatius, des de parvulari fins a les universitats. Les monitores de la Xarxa de precàries estan participant activament en la seva preparació. La joventut de Contacorrent també crida a parar a les universitats per fer notori que la gestió del Covid és desastrosa. Suport de tothom a la vaga!!

Et pot interessar: Per què CCOO, UGT o la IAC no convoquen la vaga educativa de Catalunya?

Et pot interessar: L’assemblea de precàries decideix donar suport a la vaga educativa de Catalunya
temes relacionats

CGT Ensenyament   /    #Covid-19   /    #Coronavirus   /    Ensenyament Públic   /    Educació en crisi   /    Treballadors de l’educació   /    Societat

Comentaris

Comentar