Món obrer

La CGT convoca vaga de l’educació pública els dies 9 i 15 d’octubre

El sindicat CGT ha anunciat en una roda de premsa la convocatòria d'un calendari de vagues pels dies 9 i 15 d'octubre per a exigir al departament d'Educació l'augment de recursos per impartir l'educació sense posar en risc la salut de la comunitat educativa.

divendres 25 de setembre de 2020| edició del dia

En una roda de premsa realitzada el matí d’aquest divendres, la CGT ha fet pública, juntament amb el Sindicat de Profesors de Secundària (aspepc.sps) la convocatòria d’un calendari de vagues de tota l’educació pública a Catalunya.

Les jornades de vaga que tindran lloc els dies 9 i 15 d’octubre, inclourà tots els nivells educatius de la pública. Com han assenyalat en la mateixa roda de premsa les jornades és convoquen per "exigir al Departament que inverteixi en els recursos necessaris per impartir l’educació presencial sense posar en risc la salut de la comunitat educativa".

La mateixa CGT denuncia en el comunicat de vaga educativa que "El Departament ha ignorat conscientment l’existència de la Covid en la confecció de les plantilles per tal d’estalviar-se contractacions amb vacant de tot el curs. Començat el setembre, s’han anat incorporant docents a comptagotes i molts centres, sobretot els de les zones amb més densitat de població (i per tant amb més necessitat de reducció de ràtios), hem hagut de començar amb 25 o més alumnes a primària i amb 30 o més a secundària fent impossible la distància de seguretat que tant demanen els governs en altres contextos. I als centres a on sí s’ha pogut reduir la ràtio a 20, la manca d’increment de plantilles ha forçat a desmuntar desdoblaments, reforços i en definitiva, els ja insuficients recursos d’atenció a la diversitat i a les necessitats educatives especials. A més, la manca de noves contractacions de docents i la reassignació forçada dels existents en matèries de les quals no en són especialistes, confirma la poca voluntat del Departament en mantenir la qualitat educativa i el desinterès en convertir els centres en quelcom més que un mer aparcament".

l és que el sindicat ja venia denunciant la manca total de seguretat en quan al pla de tornada a les aules efectuat pel departament d’Educació de la Generalitat.

De fet, els protocols del departament d’Educació s’estan confirmant com una verdadera mostra de la irresponsabilitat i manca de mesures efectives per part de la Generalitat enfront els contagis. En poc més d’una setmana s’han hagut de confinar centenars de grups d’infants a les aules.

"Educació dicta protocols insuficients, calen mesures eficaces per abordar la tornada a les aules"

Des de CGT exigeixen l’impementament de mesures necessaries com una planificiació eficient de les mesures de seguretat i salut, la reducció de les ràtios, un increment de personal docent i no docent dels serveis educatius, a més, també, de reursos i mitjans digitals.

Que no et prenguin el pèl: Bargalló augmenta la inseguretat i la desigualtat a les escoles

És per tot això, i enfront la mala gestió de la crisis socio-sanitària de la Generalitat i que està provocant un augment significatiu de contagis a les aules que el sindicat CGT i el Sindicat Professors de Secundària convoquen la vaga d’educació per als dies 9 i 15 d’octubre.

L’eix de la setmana: Tornada a l’Escola sense massa respostes

El sindicat USTEC, per la seva part, també està valorant de sumar-se al calendari de vagues. En aquest sentit, el seu portaveu nacional, Xvier Díaz, declarava fa uns dies que la mateixa vaga "la convoca la incomptència del departament d’Educació".

Alhora, pel pròxim 29 de setembre, la CGT juntament amb el demès sindicats com la pròpia USTEC, CCOO, Intersindical CSC, el Sindicat de Profesors de Secundària, l’UGT, USOC, L’AEP, el Sindicat d’Estudiants, SEPC i el Front d’Estudiants convoquen a una concentració davant el departament d’Educació per exigir la reducció de les ràtios i l’augment de les plantilles docents.

Crònica d’un rebrot anunciat: tornada a les classes a Catalunya
temes relacionats

Xarxa de Treballadores precàries   /    Tornada a les aules   /    Vaga educativa   /    Govern de la Generalitat   /    CGT Ensenyament   /    Crisi coronavirus   /    Món obrer   /    Catalunya   /    CGT Catalunya   /    Catalunya   /    Societat

Comentaris

Comentar