×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

L’assemblea de precàries decideix donar suport a la vaga educativa de Catalunya

La Xarxa de Precàries celebrava aquest dimarts una assemblea en la que es va resoldre participar de les concentracions de la vaga educativa dels dies 9 i 15 d'octubre per visibilitzar la situació laboral i sanitària de les monitores del lleure, tot i no estar cridades a secundar-la.

Xarxa de Precàries de Barcelona

dimecres 7 d’octubre de 2020
Facebook Twitter

La Xarxa de Precàries de Barcelona celebrava aquest dimarts una nova assemblea virtual. En aquest cas, centrant els seus eixos en la situació de les monitores i monitors del lleure, un sector que ve denunciant una situació d’incertesa total enfront la pandèmia i la tornada a les aules.

L’assemblea de precàries però, va comptar també amb treballadores i treballadors d’altres sectors com les vetlladores i profesors de secundària; auxiliars de residències de gent gran o teballadores socials, així com també de l’hostaleria i repartidors a domicili.

Com venen dient, les monitores de menjadors i el personal no docent dels centres educatius han són uns dels sectors més colpejats durant la tornada a les aules, la qual s’ha convertit en l’excusa perfecta per a desatendre totes les demandes de la comunitat educativa. Ni material de seguretat, ni rebaixa de les ràtios, ni, fins i tot, proves PCR. Res d’això ha estat realitzat pel Govern de la Generalitat o el Govern del PSOE i Unidas Podemos.

Enfront tot això, les monitores van manifestar una sèrie de mesures durant l’assemblea virtual de la Xarxa de Precàries, tot de cara a les concentracions durant la vaga educativa convocada per CGT i que es realitzaran els dies 9 i 15 d’octubre, tot i que no estiguin cridades a secundar la mateixa vaga.

En aquest sentit, una de les resolucions més sentides és la de que les monitores de lleure, juntament amb les vetlladores i el demés personal no docent formi part de la comunitat educativa, exigint l’internalització a l’educació pública i denunciant els interessos milionaris de les grans empreses privades que fan el seu negoci a costa de la precarietat de les treballadores.

Per altra banda, la Xarxa de Precàries va donar suport també a tota una sèrie de demandes urgents que fan les monitores com són:

 •  L’increment del material higiènic i de seguretat per a treballar.
 •  Condicions igualitàries per a les proves PCR i aïllament en cas de que el grup sigui confinat.
 •  Reforç del personal de neteja.
 •  Material lúdic per a cada grup a les hores de menjador.
 •  Contracte fixe discontinu per a totes les treballadores.
 •  Ser visibles dins de la comunitat educativa.

  Sense nosaltres no hi ha cap escola!

  En el mateix sentit, l’assemblea de la xarxa ha engegat també una campanya d’agitació per tal de poder difondre les demandes de les monitores de cara la vaga educativa i les concentracions del 9 i 15 d’octubre. I durant aquesta setmana ja s’han estat repartint materials i fent encartellades en diferents centres educatius de Barcelona i altres ciutats.

  En aquesta línia, a més, des de la Xarxa de Precàries van resoldre participar i confluir amb altres lluites de difernts sectors que s’estan donant en les últimes setmanes com és la vaga dels MIR de Catalunya o la vaga dels metges i personal sanitari dels Centres d’Atenció Primària que comença la setmana pròxima.

  Quelcom indispensable per a posar les bases d’un gran moviment que lluiti per posar fi a la precarietat laboral i fer pagar els costos de la crisi als capitalistes.

  Per últim, la xarxa convida a participar de la pròxima assemblea el proper divendres 16 d’octubre i de cara a una assemblea a nivell estatal que per data el 29 d’octubre. Suma’t a la Xarxa de Precàries de Barcelona perquè siguem moltes més en lluita pels nostres drets!


 • Facebook Twitter
  Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

  Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

  La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

  La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

  Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

  Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

  El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

  El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

  La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

  La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

  L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

  L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

  Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

  Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

  Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

  Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria