×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Bolívia: contra el cop d’Estat, per l’autoorganització obrera, pagesa, indígena i popular independent

Difonem un comunicat de la Liga Obrera Revolucionaria de Bolívia, davant la coronació del cop d'Estat després de l'autoproclamació de Jeanine Áñez com a presidenta del país.

Facebook Twitter

Després d’una escalada reaccionaria, aquest dimarts es va coronar el cop cívic policial i militar amb l’autoproclamació de Jeanine Áñez com a presidenta del país. Aquest dimarts i dimecres s’han desenvolupat massives mobilitzacions que rebutgen a Áñez i denuncien el cop. Davant aquesta situació de crisi política difonem el comunicat de la Liga Obrera Revolucionària de Bolívia (LOR-CI), organització pertanyent a la Fracció Trotskista-Quarta Internacional i part de la red internacional La Izquierda Diario.

El Alto s’ha convertit en la principal força de resistència davant el cop d’Estat, que es va coronar ahir amb la possessió de Jeannina Áñez com a nova presidenta, acompanyada per la repressió que han exercit policies i militars per igual, contra els qui hem resistit.

Des de la Liga Obrera Revolucionaria (LORCI), organització d’obrers, obreres i estudiants, repudiem aquest cop i ens sumem activament a la resistència que vostès encapçalen. Considerem que el MAS és també responsable d’aquest escenari, perquè la dreta reaccionària va tornar a reprendre força gràcies a moltes de les seves polítiques, i avui han lliurat el país al bloc cívic militar policial, sense haver lluitat.

És moment que nosaltres, la classe obrera, les i els pagesos, els pobles indígenes, ens autoorganitzem per una sortida d’aquesta crisi política, que veritablement respongui als nostres interessos, els dels sectors més empobrits. No podem confiar en els partits burgesos del règim, que ja ens han demostrat a qui representen. Tampoc oblidem els qui són els que, sota qualsevol govern, ens reprimeixen i ens maten, com ja ho han fet: no podem dipositar cap confiança en el Comandant de les forces armades, Kaliman, els militars o la policia. Hem d’impulsar ara més que mai una Assemblea Constituent Lliure i Sobirana, que a diferència del 2008, ara sí que representi a la gran majoria del poble pobre.

A baix el cop d’Estat de la dreta feixista!

Per l’autoorganització de la classe treballadora, pagesos, indígenes, estudiants i sectors populars, amb independència dels partits burgesos, de la policia i militars assassins!

RECUPEREM L’AGENDA D’OCTUBRE, EN UNA ASSEMBLEA CONSTITUENT, LLIURE I SOBIRANA!

LOR-CI (Liga Obrera Revolucionaria per la Quarta Internacional


Facebook Twitter
La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

Eleccions Municipals: cap a uns comicis sense alternativa per als sectors populars

Eleccions Municipals: cap a uns comicis sense alternativa per als sectors populars

Cas Borràs: torna la JEC al servei del Règim i l'ofensiva judicial

Cas Borràs: torna la JEC al servei del Règim i l’ofensiva judicial

El govern "progressista" justifica l'espionatge emparant-se en la llei franquista de Secretos Oficiales

El govern "progressista" justifica l’espionatge emparant-se en la llei franquista de Secretos Oficiales

El racisme continua golejant a LaLiga

El racisme continua golejant a LaLiga

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d'Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d’Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE

Viure o sobreviure? El cost de vida suposa el 61% del salari mínim i sense comptar la despesa en habitatge

Viure o sobreviure? El cost de vida suposa el 61% del salari mínim i sense comptar la despesa en habitatge

Biden reconeix el compromís de Sánchez en l'escalada militarista de l'OTAN i la lluita contra la immigració

Biden reconeix el compromís de Sánchez en l’escalada militarista de l’OTAN i la lluita contra la immigració