×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

Barcelona | Es creen els primers comitès estudiantils de suport a Palestina i fan una crida a aturar les classes aquest divendres

Desenes d'estudiants de la Universitat de Barcelona i l'Autònoma de Barcelona s'organitzen contra el genocidi portat endavant per l'Estat d'Israel amb la complicitat de la UE i el govern espanyol. S'han sumat a la jornada de vaga internacional per Palestina del pròxim 20 d'octubre.

EsquerraDiari.cat

dimarts 17 d’octubre de 2023
Facebook Twitter

La indignació davant el genocidi que està portant endavant l’Estat d’Israel a Gaza creix a tot el món. La joventut ha estat un dels sectors més presents en les manifestacions d’aquests dies als països àrabs i les capitals europees. Aquest cabreig s’està començant a mostrar en algunes universitats i instituts.

Aquest dilluns, en la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, a iniciativa de l’agrupació juvenil Contracorrent al costat d’activistes de Samidoun (xarxa de solidaritat amb els presos palestins) es va conformar el primer Comitè Estudiantil de Solidaritat amb el Poble de Palestina al campus del Raval.

Una trentena de joves van debatre sobre la situació, la complicitat de la UE i el govern espanyol amb els crims de l’Estat d’Israel i van acordar treure un manifest en el qual s’exigeix també la ruptura de relacions entre les universitats catalanes i aquest Estat genocida.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Comitè estudiantil de solidaritat amb el poble palestí (@comitesolidaritatpoblepalesti)

Aquest dimarts, com a part del propòsit d’estendre els comitès a altres facultats, s’ha realitzat una segona reunió al campus Central, situat a la plaça Universitat. Uns 80 estudiants s’han congregat al pati del Rectorat, mentre un grup d’uns 20 ho feien al Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, per conformar un altre comitè allà.

A més de Contracorrent i Samidoun, s’han sumat als comitès militants d’altres organitzacions com Arran, SEPC, l’Organització Juvenil Socialista o l’Assemblea Llibertària.

Entre les accions que s’han discutit, destaquen la de donar suport a la convocatòria internacional de vaga per Palestina que s’ha llançat per a aquest divendres 20 d’octubre. Aquest dia, des del Comitè del Raval i la Central, es fa una crida a aturar les classes i concentrar-se en el porxo de la Facultat de Geografia i Història per marxar tots junts. A la UAB es fa també una crida a parar les classes el dia que comenci la invasió de Gaza que prepara l’Exèrcit Israelià.

S’ha fet una crida a totes les organitzacions estudiantils i sindicats a sumar-se a aquestes protestes, estendre comitès de solidaritat en tots els centres d’estudi i promoure accions per Palestina també en els centres de treball.

No és l’única iniciativa que es realitzarà aquesta setmana a les universitats catalanes contra el genocidi de l’Estat d’Israel contra el poble palestí. Aquest divendres en el claustre de la UB-Central està previst un acte públic en el qual intervindran representants d’organitzacions estudiantils i del professorat, i hi haurà un col·loqui moderat per Aritz Garcia, membre de SodePau, entre Joan Roura -peridista i excorresponsal de TV3 a Palestina-, Alyce Samson Estapé -de la plataforma Prou Complicitat amb Israel- i Reham Mousa -de la Comunitat Palestina de Catalunya-.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

“Presentem una llista a les eleccions europees per dir prou al genocidi a Palestina i l'Europa fortalesa”

“Presentem una llista a les eleccions europees per dir prou al genocidi a Palestina i l’Europa fortalesa”

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"