×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Bany de sang: Israel bombardeja tres hospitals i una escola a la Franja de Gaza

Almenys 15 morts i desenes de ferits és el saldo provisori de l'atac d'Israel a tres hospitals. Els més brutals van ser llançats sobre un comboi d'ambulàncies que traslladava ferits al sud de l'enclavament i una escola que albergava refugiats, on com a mínim hi ha 20 assassinats.

Redacció internacional

dissabte 4 de novembre
Facebook Twitter

La nova visita d’Antony Blinken, secretari d’Estat dels EUA, a Israel ha coincidit amb un dels atacs més brutals de l’Exèrcit sionista sobre la Franja de Gaza amb bombardejos sobre tres hospitals i una escola i sobre famílies que estaven fugint cap al sud de l’enclavament.

L’atac més sagnant es va produir amb el bombardeig sobre un comboi d’ambulàncies que es disposaven a evacuar ferits cap al sud amb l’objectiu de rebre tractament addicional o que creuin pel pas de Rafah cap a Egipte. A pesar que el Ministeri de Salut de Gaza havia avisat a la Mitja Lluna Roja i a diferents organitzacions que s’anava a realitzar aquest trasllat, Israel va llançar el bombardeig sobre les ambulàncies provocant una massacre.

En total, els avions de combat israelians van atacar aquest divendres tres hospitals a la Franja de Gaza en l’espai d’unes poques hores. Israel va llançar bombes als patis de l’hospital indonesi, l’hospital al-Quds i l’hospital al-Shifa, el centre mèdic més gran de Gaza.

Almenys 15 persones van morir en el bombardeig de Shifa, segons Al Jazeera. Desenes de persones més han resultat ferides, incloses persones ferides durant atacs anteriors.

La Mitja Lluna Roja Palestina (MLRP) va ser una de les primeres institucions que va denunciar l’atac contra l’hospital de Shifa, abarrotat de pacients i refugi de milers de desplaçats, coincidint amb l’hora en la que estava previst que la caravana d’ambulàncies partís amb ferits cap al sud de la Franja de Gaza.

"Atac contra una ambulància de la Mitja Lluna Roja que estava enfront de l’hospital d’Al Shifa. Els nostres col·legues es van salvar de miracle", va escriure l’organització en la xarxa social X, acompanyat per una fotografia en la qual es pot veure l’ambulància danyada i un cavall mort.

Dues hores abans la MLRP havia denunciat també atacs contra l’hospital Al Quds, sense informar sobre nombre de víctimes, encara que va recordar que 14.000 desplaçats, la majoria dones i nens es refugien en aquest centre hospitalari.

Després del bombardeig als hospitals i al comboy d’ambulàncies, va ser atacada per Israel una escola que acollia a desplaçats. Es tracta de l’escola Osama Ben Zaid, administrada per l’ONU, en el barri de Saftawi en el nord de Gaza, aquest establiment havia estat albergant a palestins desplaçats interns, que esperaven que l’escola fos un refugi. El ministeri de Salut va anunciar que el resultat d’aquest bombardeig va ser d’almenys 20 morts.

Recordem que la setmana passada va ser bombardejada una església, on també els gazatíes esperaven trobar refugi dels bombardejos incessants per part de l’aviació de l’Estat d’Israel. Ja van més de 9000 palestins assassinats en la Franja de Gaza. Un càstig col·lectiu que no és més que un veritable genocidi comès per Israel.

El passat 1 de novembre, van entrar a Egipte els primers ferits gazatíes a través del lloc de Rafah, una operació que també va tenir lloc l’endemà.

Al voltant de mig centenar d’ambulàncies egípcies van traslladar a desenes de ferits greus pels bombardejos israelians sobre Gaza per a ser ingressats en hospitals egipcis, donada la ja gairebé completa impossibilitat d’atenció dels centres sanitaris gazatíes.


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?