Internacional

INGERÈNCIA IMPERIALISTA A VENEÇUELA

Avança l’ofensiva colpista: el Parlament Europeu reconeix a Guaidó com a president

dijous 31 de gener de 2019| edició del dia

Els grups parlamentaris dels conservadors, els liberals i els socialdemòcrates europeus han aprovat aquesta resolució: “"El Parlament Europeu reconeix a Juan Guaidó com el president interí legítim de la República Bolivariana de Veneçuela d’acord a la Constitució de Veneçuela (...) i expressa el seu suport absolut al seu full de ruta".

En contra de la resolució van votar els eurodiputats espanyols d’Izquierda Unida i Podemos per part del grup de l’Esquerra Unitària, així com els d’Equo, ICV, BNG i ERC, emmarcats en el grup dels Verds.

“He parlat per telèfon amb el president Guaidó, el nostre únic interlocutor, per a assegurar-li el suport del Parlament Europeu”, ha assegurat el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani.

“El Parlament Europeu és la primera institució europea que reconeix a Juan Guaidó, animem a la resta de les institucions perquè ho facin al més aviat possible”, declarava Tajani després de la votació.

Des de l’Eurocambra asseguren que han pres aquesta decisió pel fet que Nicolás Maduro “ha rebutjat públicament la possibilitat de celebrar noves eleccions presidencials", una condició imposada per la Unió Europea. La UE havia llançat un ultimàtum a Maduro, exigint que convoqués a eleccions en el termini de 8 dies. De no fer-ho, reconeixerien oficialment a l’autoproclamat Juan Guaidó. Això és el que ha succeït avui.

La UE proposa ara crear un “grup de contacte” internacional, amb l’objectiu de garantir la convocatòria a "eleccions presidencials lliures, transparents i creïbles, basades en un calendari pactat, en igualtat de condicions per a tots els actors, transparència i presència d’observadors internacionals".

Dirigents de la Unió Europea també han sol·licitat la llibertat dels periodistes de l’agència espanyola EFE, empresonats a Veneçuela en el dia d’ahir. La demanda de llibertat immediata dels periodistes, no obstant això, vol ser instrumentalitzada per a justificar l’intent colpista.

Aquesta resolució significa un pas més en l’ofensiva colpista a Veneçuela i aprofundir la ingerència de l’imperialisme en aquest país i en tota la regió. La mateixa Unió Europea que manté excel·lents relacions amb règims bonapartistes repressius com el d’Erdogan a Turquia, o amb monarquies dictatorials com Aràbia Saudita, responsable de l’assassinat i esquarterament de periodistes opositors, pretén parlar en nom de la defensa de la “democràcia” i la “llibertat”. Pura hipocresia.

És de màxima urgència que l’esquerra europea es mobilitzi contra aquesta avançada de l’imperialisme a Amèrica Llatina i Veneçuela, sense que això signifiqui atorgar suport polític al govern de Nicolás Maduro. Fora les mans de l’imperialisme de Veneçuela!
temes relacionats

Ofensiva imperialista a Veneçuela   /    Repressió a Veneçuela   /    Crisi Veneçuela   /    Eleccions Veneçuela   /    Veneçuela   /    En Català   /    Política Internacional   /    Internacional

Comentaris

Comentar