×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Assemblees i piquets a les universitats: els estudiants s’organitzen contra la repressió

Aquest dimarts s'han realitzat nombroses assemblees estudiantils per a decidir entre tots com seguir amb el moviment juvenil que s'està duent a terme contra la repressió i per les llibertats democràtiques des que la setmana passada es fes pública la sentència del Suprem.

EsquerraDiari.cat

dimarts 22 d’octubre de 2019
Facebook Twitter

Foto: @SEPC_Ciutadella

Aquest dimarts s’han convocat nombroses assemblees a totes les facultats de la UB i la UdLl. El passat dilluns es van realitzar les primeres a la UdG i la URV. El moviment estudiantil es reorganitza a partir de la lluita contra la repressió.

Seguint l’exemple de les primeres assemblees del dilluns, a la Universitat de Barcelona s’han convocat assemblees obertes en totes les facultats i han comptat amb el suport del SEPC, activistes estudiantils independents i agrupacions juvenils com ContraCorrent.

I és que davant una joventut que s’està convertint en el motor de la lluita contra la repressió policial i pels drets i llibertats democràtiques des de fa una setmana, és necessari que sorgeixin espais d’autoorganització on els i les estudiants puguin decidir com continuar amb aquest moviment, quins objectius marcar-se i com incorporar les seves pròpies demandes i desenvolupar els propis mètodes de lluita per a aconseguir-les.

A més, al matí molts estudiants han seguit amb els piquets que es van iniciar la setmana passada per a parar les classes. Per a aquesta nit està previst que es convoquin noves assemblees en diferents facultats per a decidir com seguir i organitzar nombroses accions de protesta durant tota la setmana.

D’altra banda, el Sindicat d’Estudiants ha convocat a una vaga estudiantil a les universitats per als dies 30 i 31 d’octubre. Sens dubte, una bona oportunitat perquè la joventut i els estudiants tornin a sortir massivament als carrers.

No obstant això, el moviment estudiantil passa per l’autoorganització en assemblees, tal com s’està fent des d’aquesta setmana. Resulta necessari posar tot l’esforç en aixecar grans assemblees per a poder preparar una altra gran vaga general com la del passat divendres que serveixi per a que milions de persones puguin sortir als carrer. Això només serà des de les bases i buscant l’aliança amb el sindicalisme alternatiu i els sectors de treballadors, com els de l’educació, el port o el metro, que van estar al capdavant el 18 d’octubre. Cal prendre l’exemple del Maig del 68 i posar en peus un moviment estudiantil que penetri en la societat per a aconseguir que la classe treballadora entri amb tota la seva força en la lluita.


Facebook Twitter
Sindicalistes per l'Amnistia Total

Sindicalistes per l’Amnistia Total

28S: El dret a l'avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

28S: El dret a l’avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l'u d'octubre

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l’u d’octubre

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s'equivoquen i voten No a Feijóo

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s’equivoquen i voten No a Feijóo

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya