×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Argentina | Ja hi ha data per a la primera aturada nacional contra Milei. S’obre la batalla per a un pla de lluita per derrotar l’atac

La CGT argentina convoca a una aturada nacional contra l'ajustament salvatge de Milei, les grans patronals i l'FMI. L'esquerra i el sindicalisme combatiu exigeixen que sigui el primer pas d'un pla de lluita fins a derrotar per complet l'atac i fa una crida a preparar una massiva mobilització nacional, organitzada des de cada lloc de treball i cada barri.

Redacció internacional

dijous 28 de desembre de 2023
Facebook Twitter

La CGT, principal central sindical argentina, convocarà a aturada nacional el 24 de gener. Segons les informacions que es coneixen, l’aturada serà des de les 12 hores i amb mobilització cap a Congreso Nacional, en el centre de la ciutat de Buenos Aires. La jornada podria coincidir amb el tractament legislatiu del mega Decret (DNU) anunciat pel Govern de Milei.

El Frente de Izquierda (FITU) i el sindicalisme combatiu fan una crida a preparar una mobilització massiva per a aquell dia, organitzant assemblees i preparant des d’ara en cada lloc de treball i en cada barriada obrera i popular, perquè siguin centenars de milers als carrers per enfrontar aquest ajust liberal salvatge. Només amb aquesta masivitat és possible derrotar el protocol repressiu de la ministra de Seguretat, Patricia Bullrich.


La decisió de la convocatòria sindical tradicional arriba després de molts dubtes -la CGT no convoca un aturada nacional en anys- i sota la pressió que ve avançant un ajust salvatge per part del Govern de Milei que desperta el rebuig creixent de gran part de la població treballadora, amb una inflació que rondaria al voltant del 30% en productes bàsics al desembre, quan encara falten pujades de taxes que començaran a arribar en les pròximes setmanes.

La brega popular també creix per l’autoritarisme de Milei, que pretén governar per decret "com un rei" i per les constants amenaces repressives de Patricia Bullrich, que vol liquidar el dret a la protesta mentre afama al poble i beneficia als grans amos del poder econòmic com Techint, Mercado Libre, els grans supermercats, patronals del camp, bancs o l’FMI.

L’esquerra, el sindicalisme combatiu i els moviments socials van ser els primers en sortir als carrers el 20 de desembre, desafiant l’ajust i la repressió. Aquella mateixa nit, les cassolades van amplificar les protestes i les expressions de descontentament. La decisió de parar per part de la CGT arriba després d’aquestes accions i implica una resposta que ha de ser part d’un pla de lluita que continuï fins a derrotar el conjunt del pla d’atac que impulsen el Poder Executiu al costat de les grans patronals agrupades en l’AEA (Asociación Empresaria Argentina).

A més, l’esquerra i els sectors combatius del sindicalisme, sostenen que aquest pla de lluita ha de plantejar-se com a part de la batalla per unir al conjunt de la classe treballadora i al poble pobre, superant les divisions entre treballadors formals i informals, ocupats i desocupats. Prenent com a pròpies les demandes del poble pobre, dels petits comerciants, de les classes mitjanes arruïnades per l’ajust que estan aprofundint.

Les consignes són unir des de les bases a treballadores i treballadors formals i informals, als moviments socials, als petits comerciants i a tot el poble per derrotar el Decreto de Necesidad y Urgencia (DNU), la Llei Ómnibus i el Protocol repressiu de la ministra de Seguretat, Patricia Bullrich.Darrere del pla de Milei estan les grans patronals argentines, com Techint; l’FMI i el capital financer internacional. Volen formatar el país regressivament, en interès dels seus propis guanys, enfonsant al conjunt de les majories populars en la misèria. Cal enfrontar-los i derrotar-los.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna