×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Aquest nadal, rebel·la’t contra la precarietat, perquè aquesta crisi la paguin els capitalistes!

Mentre els grans empresaris i el govern, tant el central com els autonòmics, volen “salvar el Nadal”, els treballadors i treballadores veiem com empitjoren les nostres condicions de precarietat i explotació. Des de la Xarxa de Treballadors i treballadores precàries impulsem una campanya de denúncies contra d'aquesta situació

Xarxa de Precàries de Barcelona

divendres 18 de desembre de 2020
Facebook Twitter

L’augment de contagis continua pujant, però el que més li preocupa tant al govern central, com als diferents governs autonòmics és salvar la campanya nadalenca. Com sabem en aquestes dates és quan les grans empreses fan el seu agost, i enguany, malgrat la pandèmia no podia ser d’una altra manera.

Però, quin Nadal hi ha pels treballadors i treballadores de sectors com el comerç, que en aquestes dates han de fer jornades extenuants, treballant també caps de setmana, festius, i amb sous penosos? I pel sector de delivery i missatgeria, on augmenta el ritme de repartiments i la sobrecàrrega de treball amb els mateixos contractes hiperprecaris i sense condicions de seguretat?

Ni parlar dels treballadors i treballadores de l’hostaleria, molts encara en ERTE, i d’altres tornant als seus llocs de treball, però amb major càrrega de treball i fent més hores extres que mai però sense cobrar-les. I en tots els casos que hem esmentat amb prou feines els garanteixen mascaretes i material de protecció per no contagiar-se.

Però no hi ha de què preocupar-se perquè després de les festes,
et quedes al carrer un altre cop. I és que més del 80% dels contractes de la campanya nadalenca són temporals. Més del 40% són de menys de 30 dies, i gairebé la totalitat d’aquests llocs de treball es creen en els sectors més precaris: missatgeria, hostaleria i comerç.

I, de quin Nadal estem parlant per aquelles persones que segueixen sense cobrar els ERTEs, o ho estan cobrant amb retard? Encara hi ha unes 600.000 persones que estan en ERTE. Mentre molts altres directament estan a l’atur. Actualment a l’Estat Espanyol l’atur juvenil ja supera el 40%.

En aquestes dates tampoc hi ha treva per les treballadores de les residències de gent gran, perquè mentre continuen augmentant els brots, les treballadores segueixen sense els EPIs adequats, amb ràtios molt pitjors i doblant torns perquè no se supleixen aquelles companyes que estan de baixa. Això sí, les patronals de les residències es continuaran fregant les mans mentre guanyen fortunes a costa de la salut i la vida de la nostra gent gran.

I ni parlar dels sanitaris que en aquestes festes continuaran treballant en primera línia amb una sobrecàrrega laboral enorme, amb falta de personal i sense els recursos adequats. Perquè en plena pandèmia és fonamental salvar el Nadal, però això de salvar una sanitat completament retallada i desmantellada millor ni en parlem. I és que se’ls veu el plomall, el que veritablement els interessa és salvar els seus beneficis a costa de la nostra explotació i la nostra salut.

I la llista d’exemples podria seguir, és per això que des de la Xarxa de Precàries et convidem a què ens ajudis a visibilitzar totes aquestes situacions de precarietat. T’animem a què ens enviïs la teva pròpia denúncia i a que t’organitzis amb nosaltres per a combatre-la.

Rebel·la’t contra l’explotació, perquè aquesta crisi la paguin els capitalistes! Organitza’t amb nosaltres!


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria