×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Aquest any de regal de reis, oposicions

El passat dimarts vam conèixer finalment -després de dos mesos- la data per la segona prova de les oposicions docents de secundària. El Departament d’Ensenyament ho està fent tant malament que el despropòsit de la nova data no sorprèn.

Verónica Landa

divendres 27 de novembre de 2020
Facebook Twitter

Dilluns a la nit es va filtrar que havien enviat un mail als presidents i presidentes dels tribunals que confirmava la data de la segona prova pel 9 de gener. Hi ha qui es va alegrar perquè dona més temps per poder preparar un examen força complicat en temps normals i que ho és més encara en mig d’una pandèmia i d’una nefasta gestió per part de la Generalitat -recordem que Catalunya és l’única comunitat que va mantenir les oposicions aquest any-. Però també hi ha que ho troba un pal més en la roda de la marató de les oposicions, que moltes han de fer mentre treballen de interins i suporten tota la feina que això suposa. Estaven convocades pel juny i es van ajornar al setembre: tot l’estiu estudiant després d’un curs; inici de curs estudiant, amb moltes incerteses de com serien les proves i havent d’enfrontar-se a un curs molt diferent marcat per la pandèmia i la mancança de recursos.

I després de setmanes de no vol dir cap data concreta, només que es volia fer abans que acabés l’any, anuncien que finalment la prova escrita serà el 9 de gener. És a dir, vacances de nou estudiant i preparant classes.

Independentment de les reaccions a l’anunci, el que és innegable és que el Departament ha estat fent malabars amb unes oposicions que s’havien d’haver suspès per garantir-les amb unes condicions d’igualtat per tothom (què passa amb els que han estat malalts, els que tenen sobrecàrrega de feina o els que no podem estudiar en condicions pels motius que siguin?). I a més, que no han fet més que redactar protocols insuficients, per combatre la covid a les escoles, posant en perill la salut de tota la comunitat educativa. Perquè mans, distància i mascareta -que les agrada repetir en cada ocasió que tenen-, han d’anar acompanyats de diners, instal·lacions, personal i material, incloent material sanitari per garantir que no ens contagiem. I si no, és queda en una rentada de cara de una gestió que prefereix -com no podia ser d’altra manera amb governs i institucions burgeses- que posi per davant salvar les grans empresses i fortunes que la vida i la salut dels que les fem guanyar diners amb el nostre treball.


Facebook Twitter

Verónica Landa

Barcelona | @lierolaliero

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones