×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Aquest any de regal de reis, oposicions

El passat dimarts vam conèixer finalment -després de dos mesos- la data per la segona prova de les oposicions docents de secundària. El Departament d’Ensenyament ho està fent tant malament que el despropòsit de la nova data no sorprèn.

Verónica Landa

divendres 27 de novembre de 2020
Facebook Twitter

Dilluns a la nit es va filtrar que havien enviat un mail als presidents i presidentes dels tribunals que confirmava la data de la segona prova pel 9 de gener. Hi ha qui es va alegrar perquè dona més temps per poder preparar un examen força complicat en temps normals i que ho és més encara en mig d’una pandèmia i d’una nefasta gestió per part de la Generalitat -recordem que Catalunya és l’única comunitat que va mantenir les oposicions aquest any-. Però també hi ha que ho troba un pal més en la roda de la marató de les oposicions, que moltes han de fer mentre treballen de interins i suporten tota la feina que això suposa. Estaven convocades pel juny i es van ajornar al setembre: tot l’estiu estudiant després d’un curs; inici de curs estudiant, amb moltes incerteses de com serien les proves i havent d’enfrontar-se a un curs molt diferent marcat per la pandèmia i la mancança de recursos.

I després de setmanes de no vol dir cap data concreta, només que es volia fer abans que acabés l’any, anuncien que finalment la prova escrita serà el 9 de gener. És a dir, vacances de nou estudiant i preparant classes.

Independentment de les reaccions a l’anunci, el que és innegable és que el Departament ha estat fent malabars amb unes oposicions que s’havien d’haver suspès per garantir-les amb unes condicions d’igualtat per tothom (què passa amb els que han estat malalts, els que tenen sobrecàrrega de feina o els que no podem estudiar en condicions pels motius que siguin?). I a més, que no han fet més que redactar protocols insuficients, per combatre la covid a les escoles, posant en perill la salut de tota la comunitat educativa. Perquè mans, distància i mascareta -que les agrada repetir en cada ocasió que tenen-, han d’anar acompanyats de diners, instal·lacions, personal i material, incloent material sanitari per garantir que no ens contagiem. I si no, és queda en una rentada de cara de una gestió que prefereix -com no podia ser d’altra manera amb governs i institucions burgeses- que posi per davant salvar les grans empresses i fortunes que la vida i la salut dels que les fem guanyar diners amb el nostre treball.


Facebook Twitter

Verónica Landa

Barcelona | @lierolaliero

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques