×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Antifeixistes a judici per trencar una bandera

Des de l'Agrupació juvenil ContraCorrent i l'Agrupació de dones Pan y Rosas, volem mostrar el nostre suport i la màxima solidaritat amb els i les companyes que han d'anar a declarar aquest 8 d'octubre.

Paula V.

dilluns 7 d’octubre de 2019
Facebook Twitter

El 19 d’abril de 2016, els Joves de l’espanyolista Societat Civil Catalana van muntar una carpa informativa a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Molts joves del campus es van concentrar a la Plaça Cívica en mostra de rebuig, conscients dels vincles que aquesta agrupació manté amb l’extrema dreta.

Aquesta concentració va donar com a resultat una bandera espanyola trencada. Arran d’això, tres estudiants van ser citats a declarar acusats de coaccions amb agreujant ideològic i ultratge a la bandera. Societat Civil Catalana i la Fiscalia demanen tres anys i mig de presó per a cadascun i una multa de 16.500 euros per a reparar “danys morals”.

A més, la Universitat ha reconegut que va facilitar les dades d’estudiants participants de les assemblees i militants del Sindicat d’Estudiants del Païssos Catalans (SEPC) als Mossos, evidenciant una persecució política en un suposat entorn d’estudi i reflexió lliure de repressió o coacció política i de pensament.

L’acusació respon a una denúncia de Societat Civil Catalana i també del fiscal de delictes d’odi, Miguel Ángel Aguilar. SCC neix com una associació creada íntegrament per a defensar la unitat d’Espanya.

Encara que SCC al·lega ser un associació transversal que no es regeix per l’eix d’esquerra dreta, entre els seus fundadors trobem personatges com Javier Barracoya, membre de la Comunió Tradicionalista Carlista, o Josep Ramon Bosch, fill d’un conegut franquista que va militar a Fuerza Nueva. A més, l’agrupació compta amb el suport de diferents formacions polítiques com el PPC, Ciutadans, UPyD i VOX.

El pròxim 8 d’octubre s’ha convocat una concentració als jutjats de Sabadell a les 08.30, com a mostra del rebuig a aquest cas de repressió a la joventut combativa que va expressar el seu rebuig al feixisme al campus. També, durant aquests últims dies, des del grup de suport als i les antifeixistes de la UAB, s’ha llançat la campanya #EstriparUnDrapNoEsDelicte per a assenyalar que es tracta d’un judici polític.

Des de l’Agrupació juvenil ContraCorrent i l’Agrupació de dones Pan y Rosas, volem mostrar el nostre suport i màxima solidaritat amb els i les companyes que han d’anar a declarar aquest 8 d’octubre. En el marc de la campanya repressiva contra el moviment democràtica català i l’esquerra independentista, denunciem els atacs, la repressió i la criminalització a la joventut que s’organitza i lluita.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria