×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Alfon: "A Vallecas som gent humil, gent treballadora i senzilla, però també som gent brava"

Dissabte passat Alfonso Fernández (Alfon) va ser entrevistat en TV3 per a parlar del seu cas. En aquesta entrevista va deixar clar la seva opinió sobre l'actuació a Vallecas: contra Vox només serveix l'organització i la lluita.

Víctor Stanzyk

dimarts 27 d’abril de 2021
Facebook Twitter

Alfon és un conegut antifeixista del barri de Vallecas que al 2012 va ser detingut en una jornada de vaga contra la reforma laboral del Partit Popular. Contra ell es va costruir tot un muntatge policial per a acusar-lo de tinença d’explosius amb proves falses i falsos testimoniatge per part dels policies que el van detenir i irregularitats greus en el seguiment de cas. Finalment va ingressar a la presó de 2015 i va sortir en 2019. Se li va aplicar el Règim FIES, un mètode de control dels presos, generalment pertanyents a bandes armades i presos polítics, que ha estat denunciat per la seva inhumanitat.

L’entrevista l’obria Alfon caracteritzant la situació d’un jove de classe obrera en un barri perifèric de Madrid: forma part d’una generació a la qual “van vendre la grandesa de les democràcies liberals i de la meritocràcia” i que es va topar que tot era mentida. No hi havia treball, no hi havia igualtat d’oportunitats i la crisi del 2008 va accentuar el que ja sabíem, que el sistema estava fet perquè les empreses continuessin explotant i especulant a costa de la vida de la gent. I aquesta situació no va fer més que agreujar-se en els successius governs.

Després d’explicar a la presentadora el seu cas, va explicar la naturalesa repressiva i ideològica dels jutges: “hi ha jutges que estan donant impunitat al feixisme i que tenen una vara de mesurar diferent depenent de la ideologia de qui se sent davant d’ells. Crec que els actes d’aquests jutjats, jutges i tribunals tenen unes conseqüències polítiques que estem veient” (referint-se a les amenaces i a les diferents agressions feixistes que se salden amb total impunitat).

Alfon ha assenyalat que aquests grups acabaran creixent quan faci falta per als interessos econòmics i duran a terme els seus programes ultraliberals, racistes i homòfobs si no se’ls combat des del carrer. En aquesta línia va denunciar que s’enverinés el debat parlant d’extrems equiparables quan uns lluiten per la dignitat i els drets bàsics de les persones, acabant a la presó per això, i altres, amb impunitat, mostren polítiques que atempten contra la vida humana.

Per a Alfon això té la seva explicació en la pròpia dinàmica de l’Estat. A una pregunta d’una col·laboradora va apuntar que l’Estat té les seves pròpies eines per a disciplinar a la població descontenta: “depenent de la situació de crisi que es trobi en aquest moment els ingressos de presó per motius ideològics augmenten”.

En aquest sentit, Alfon va explicar en l’entrevista que la intervenció violenta de les masses (en el seu cas parla de l’ocorregut a Vallecas) té un fonament de lluita contra una ideologia l’objectiu de la qual és portar encara més la misèria a les classes populars.: “No és que la gent tingui dret a expressar-se contra ells, és que la gent té tot el dret del món a utilitzar qualsevol mitjà al seu abast per a fel-los fora del barri o per a dir que no volen que siguin allí. Perquè l’existència de qualsevol idea com la que propaga Vox en els barris és un atemptat contra la nostra vida”, i va rematar afirmant “que si ens queixem que ens volen esclavitzar ens volen o a la presó o morts, i a la història em remeto. Perquè quan no se’ls han deixat fer el que volen i fer d’aquest país el seu mas hem acabat en les presons o en les cunetes”.

Però aquest missatge anava més lluny del suport a Vallecas. Ha recordat els missatges que va haver-hi per part de cúpules militars en les quals comentaven que anaven a matar a 26 milions de rojos: “Què es pensen? Que ens quedarem mirant a veure com ens maten? Que sempre es repetirà la mateixa història? Què ajupirem el cap perquè ells tenen e control de la policia i els jutges? Perquè no […] A Vallecas som gent humil, gent treballadora i senzilla, però també som gent brava.”

Enfront de la misèria que ens porta Vox, Alfon va ser molt rotund: cal lluitar i combatre i reivindicar el que va passar a Vallecas amb un discurs estructurat i potent, que frenin les polítiques neoliberals i de la ultradreta. A una última pregunta d’una col·laboradora, Alfon apuntava a la tasca pendent d’organització de la lluita contra el Règim del 78.


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?