Món obrer

CORONAVIRUS

Airbnb pretén acomiadar 800 treballadors a Barcelona

La plataforma de lloguer de pisos turístics, Airbnb, ha trencat el contracte que tenia amb l'empresa de serveis CPM a Barcelona, una situació que deixa en l'aire els llocs de treball de 800 treballadors i treballadores.

diumenge 3 de maig de 2020| edició del dia

Airbnb, la plataforma de lloguer de pisos turístics, ha trencat el contracte que tenia amb l’empresa de serveis CPM de Barcelona, amb la qual cosa deixarà a 800 treballadors i treballadores sense feina.

En un comunicat de premsa Airbnb comunica que la rescissió del contracte "és a causa de la caiguda de l’activitat pel coronavirus" i informa que "la decissió "només afecta a la plantilla de CPM".

Per la seva part, fonts pròximes a CPM, que ocupa un espai de 3.500 metres quadrats en un edifici de tres plantas a La Sagrera, informen que una part de la plantilla serà destinada a altres activitats de l’empresa, mentre que la gran majoria es quedarà sense feina.

Sindicats com CGT Catalunya avisen de que acomiadar al 800 treballadors suposaria un dels majors EROs (Expedient de Regulació d’Ocupació) des de l’inici de la pandèmia, ja que informen que la gran majoria d’empreses estan presentant ERTOs.

Es calcula que només durant el mes de març la xifra d’acomiadaments a l’Estat espanyol va ser d’un milió de persones, mentre que els expedients de regulació temporal d’ocupació ha afectactat a 4 milions més.

A Baracelona, concretament el sector turístic ha sigut un dels més afectats des de l’inici de la crisi del coronavirus, amb desenes de milers de contractes extingits.

Mentre, els governs central i autonòmics i les institucions municipals com l’Ajuntament de Barcelona es preocupen més de garantir que les grans empreses i els lobbies de la ciutat puguin mantenir els seus beneficis, que no pas de garantir els llocs de treball i les meusres de seguretat necessaries.
temes relacionats

Crisi coronavirus   /    #Covid-19   /    #Coronavirus   /    Món obrer   /    Acomiadaments   /    Barcelona

Comentaris

Comentar