×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Accions arreu del món expressen solidaritat amb el poble argentí

Aquest 24 de gener, d'acord amb la mobilització i l'aturada contra el govern de Milei a l'Argentina, s'han realitzat accions i mobilitzacions en desenes de ciutats al voltant del món en solidaritat amb els treballadors i el poble argentí.

Redacció internacional

dimecres 24 de gener
Facebook Twitter

Desenes de ciutats al voltant del món han convocat mobilitzacions i actes en solidaritat amb els treballadors i el poble argentí, i en repudi al Decret de Necessitat i Urgència, la Llei Òmnibus i l’ajust del govern dretà de Javier Milei.

A Barcelona, l’esquerra sindical i política catalana i la comunitat argentina han realitzat dues concentracions. Sindicats com la UGT i Co.Bas, agrupacions de la comunitat argentina com la Marea Verda de Catalunya o el Casal Argentí de Barcelona i organitzacions polítiques com el Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores -que forma part del mateix corrent internacional que el PTS argentí-,o Lluita Internacionalista, han fet una crida a una concentració en suport a la lluita contra l’atac històric de Milei i el seu curs autoritari.A la tarda a La Rambla, s’ha realitzat una nova concentració convocada per altres agrupaments de la comunitat argentina a Catalunya, com HIJOS o la plataforma ARG migrantes.

A Madrid, la concentració s’ha realitzat enfront del Ministeri d’Afers exteriors (Plaza de la Província), convocada per organismes de Drets Humans, sindicats, organitzacions feministes, i argentins residents en l’exterior, al costat d’organitzacions d’esquerra.

En un comunicat, els convocants sostenien que, des que va assumir la presidència del govern argentí, Milei “ha llançat un veritable xoc d’ajust: devaluació, alliberament de preus, milers d’acomiadaments a l’Estat i pujades de taxes al conjunt de serveis públics, als quals aspira a privatitzar. Al dia d’avui la inflació arriba al 35%, i la pobresa al 60%”.

Entre les consignes de la concentració es podien escoltar algunes com “A baix l’atac de Milei, la patronal i l’FMI" o "Pla de lluita, assemblees i vaga general per a derrotar-los.”

Entre les organitzacions convocants es trobaven el Corrent Revolucionari de Treballadors (CRT), Casapueblos, Solidaridad Obrera, Co.Bas, Alternativa Sindical de Clase, Contracorriente, Pan y Rosas, Corriente Roja, Feministas contra Milei, Ateneo Republicano de Vallekas.


França

A França estaven convocades accions a París i a Touluse.

A París la Intersindical, que agrupa entre altres a la CGT, la CFDT, FO o Solidaires, s’han mobilitzat a l’ambaixada argentina. També han convocat i han participat organitzacions d’argentins i argentines a França i organitzacions d’esquerra com Révolution Permanente.


"Tothom odia a Javier Milei" cantaven a Toulouse els presents en l’acte que ha començat a les 17.30 hora local, convocat per l’Assemblea de suport a la lluita del poble argentí.


Bèlgica

A Brussel·les la Federació General del Treball ha convocat a mobilitzar en solidaritat amb les i els treballadors argentins a La Palce de la Monnaie, a les 17.30 hs.


Alemanya

A Berlín organitzacions socials, sindicals i polítiques han convocat a una acció enfront de l’ambaixada de l’Argentina.


Veneçuela

A Caracas diverses organitzacions d’esquerra i activistes han convocar per a aquest 24 de gener un piquet en solidaritat amb la classe treballadora i el poble de l’Argentina i la seva lluita contra l’atac històric de Milei i el seu curs autoritari. La concentració s’ha realitzar a les 10 del matí davant l’ambaixada de l’Argentina a Caracas.

Entre els convocants hi havia agrupaments de l’Espai Encuentro por los Derechos del Pueblo i altres organitzacions polítiques d’esquerra, així com activistes. Entre elles el Partit Comunista de Veneçuela (PCV), Partit Socialismo y Libertad (PSL), Marea Socialista (MS), l’organització PPT-APR, Lucha de Clases, la Liga de Trabajadores por el Socialismo (LTS), entre altres organitzacions.


Bolívia

A La Paz s’ha realitzat una acció unitària entre diferents organitzacions a les 11.00 del matí a la Plaça del Bicentenario i després han marxat al consolat argentí.

També s’han realitzat accions en altres departaments de Bolívia com Tarija, Sucre, Cochabamba i Santa Cruz, on han marxat sota les consignes, “Desde Bolívia, contra las derechas en la región: A Milei lo frenamos todas, desde todas las latitudes!” – “Abajo el DNU y la Ley Ómnibus!”També s’han realitzat accions a Itàlia, el Brasil, Xile, Mèxic, Uruguai i els Estats Units.


Notícia en desenvolupament


Facebook Twitter
Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah