×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Acabem amb l’expulsió de la classe treballadora de les universitats!

La vaga convocada en defensa de la universitat pública i la ILP crida a mobilitzar-se a milers d’estudiants a Catalunya per la rebaixa del 30% de les taxes universitàries. Des de Contracorrent ens sumem a la vaga defensant la lluita per la gratuïtat.

Contracorrent

dimecres 8 de maig de 2019
Facebook Twitter

El pròxim 9 de maig les universitats catalanes es plantaran un cop més davant els preus abusius de la universitat pública. El punt principal d’aquesta vaga serà la Iniciativa Legislativa Popular, impulsada per la comunitat universitària, per aconseguir una rebaixa del 30%.

Els preus públics de les universitats a Catalunya han pujat més d’un 66% des de l’any 2012 i se situen com els més elevats dintre de l’Estat espanyol. Per fer front a aquesta situació, la campanya de la ILP pretén fer efectiva la moció aprovada l’any 2016 al Parlament de Catalunya, la qual ha resultat un gest simbòlic més sense cap tipus d’intenció de dur-la a terme.

Tot i que el nostre programa defensa la total gratuïtat de la universitat, des de l’agrupació juvenil ContraCorrent ens sumem aquesta nova convocatòria perquè creiem que només a través de la mobilització podrem aconseguir el nostre objectiu.
Lluitem per tots els i les estudiants que han estat expulsades de la universitat degut als seus costos desorbitats i també per tota aquella gran majoria que ni tan sols es pot permetre plantejar-s’ho.

L’única manera de garantir igualtat d’oportunitat d’accés a l’educació i fer possible que els fills i filles de la classe treballadora puguin estudiar és la gratuïtat de les matrícules universitàries, juntament amb la resta de mesures necessàries per poder assegurar l’estudi, com ara beques de transport o d’allotjament.

Sortim al carrer en defensa d’una educació pública gratuïta, feminista, democràtica, lliure de racisme i lgtbifòbia. Expulsem a les grans empreses i els seus interessos de les universitats per posar-les al servei de la classe treballadora i les seves necessitats.

Només hi ha una estratègia possible per aconseguir aquests objectius i és la unió i organització de tot el moviment estudiantil colze a colze amb la classe treballadora. Cal que els estudiants d’instituts i universitats lluitem conjuntament per canviar el present i el futur d’explotació que compartim però també cal sumar al sector de la formació professional, els i les joves amb un futur més precari i més proper.
Construïm un moviment de base sobre l’autoorganització dels i les estudiants en assemblees massives com a centre de discussió de l’àmbit educatiu i polític que permeti preparar grans mobilitzacions per sortir no a pressionar sinó a conquerir els nostres drets.

A més, defensem la necessitat d’unió dels estudiants amb la classe obrera per combatre aquest sistema capitalista que ens augura i ens dóna misèria a la gran majoria de la població. Per fer fora de les universitats a les grans multinacionals , cal combatre al carrer de la mà d’aquells que són explotats dia rere dia pels mateixos poders econòmics. Recuperem l’esperit del Maig del 68 i la potencialitat que històricament a posseït l’aliança entre treballadors i estudiants per aconseguir una educació veritablement pública finançada amb impostos a les grans fortunes.

“De la crítica de la universitat de classes, al qüestionament de la societat de classes!”

L’escenari post electoral en el què es dóna aquesta vaga assegura que cap dels governs que puguin sorgir té res de prometedor per la joventut, els estudiants i la classe treballadora. Malgrat que el PSOE pretengués portar a terme una política de gestos, això no canvia la realitat. Estem parlant del partit impulsor del CiEs, de la reforma laboral de 2010, de les lleis d’estrangeria, el constructor de la tanca de Melilla, el del recolzament al 155 i la repressió a Catalunya, l’etern defensor del Règim del 78 i la Corona.

D’altra banda, Unidas Podemos es mostra clarament a favor de formar govern amb el PSOE i es conforma amb actuar tan sols com a un element de pressió per aconseguir certes polítiques socials. El partit que va néixer cridant “acabem amb el Règim del 78 i fem fora la casta política!” ha acabat portant com a bandera la Constitució i pidolant per un pacte amb el PSOE, demostrant així la seva incorporació dintre de l’ordre constitucional. Alhora, la formació morada no reconeix la falsedat que representa el judici dels presos polítics catalans i es nega a cridar a mobilitzacions a favor del dret d’autodeterminació.

Davant aquesta situació, la joventut no pot esperar cap solució que vingui des de dalt, cal que s’organitzi i recuperi l’essència del moviment estudiantil com a força transformadora de la societat de la mà dels sectors oprimits i explotats.
El dijous 9 de maig buidem les aules per lluitar a favor d’una universitat absolutament gratuïta a l’abast i servei de la classe treballadora. Per un moviment estudiantil que organitzi a tots al sectors de l’educació i lluiti al costat dels treballadors i treballadores.


Facebook Twitter
Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

El retorn de l'emèrit: suport a la Corona amb l'aval del govern “progressista”

El retorn de l’emèrit: suport a la Corona amb l’aval del govern “progressista”

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

 L'IPC es modera a l'abril però segueix en nivells històrics

L’IPC es modera a l’abril però segueix en nivells històrics

Espionatge a l'independentisme: el govern només desclassificaria els informes del CNI davant un jutge

Espionatge a l’independentisme: el govern només desclassificaria els informes del CNI davant un jutge