×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

"A Telepizza també parem: Les nostres vides valen més que els seus guanys!"

Reproduïm la denúncia realitzada per diversos delegats de la CGT a Telepizza davant les pressions de l'empreses perquè la seva plantilla continuï treballant posant en risc la seva salut i la dels consumidors.

CGT Telepizza

dimarts 17 de març de 2020
Facebook Twitter

Els delegats i delegades de CGT en Telepizza volem denunciar, que després de l’Estat d’Alarma anunciat pel Govern, la política de Telepizza i la franquícia QSR respecte a la prevenció contra el Coronavirus (COVID-19) és una autentica política mortal. Telepizza vol guanyar milions a costa de la salut de la plantilla i els seus familiars. És una vergonya que seguim sense rebre absolutament cap pla de prevenció (i cap contestació) amb la gravetat de la situació i la idiosincràsia del sector de repartiment a domicili i els seus establiments.

L’empresa ha enviat un missatge als clients dient que no hi ha cap perill. Però això és MENTIDA.

El “Protocol d’Actuació” del Grup Telepizza, al no incloure l’Article 10.2 de l’Estat d’Alarma, està incomplint l’obligació de mantenir entre els empleats “la distància de seguretat d’almenys un metre a fi d’evitar possibles contagis”. No sols això, sinó que segueix sense garantir-se a la plantilla guants i màscares.

El treball es realitza com si no passés res: sense dividir als treballadors en els vestuaris, sense cap control sanitari, ni tampoc termòmetres i, entre molts altres aspectes, l’empresa segueix sense desconnectar la recepció de comandes per telèfon (deixant exclusivament la via Internet), quan són una via evident de transmissió entre tota la plantilla.

És una autentica vergonya que els i les treballadores que estan dins dels col·lectius de risc, com per exemple dones majors, persones amb problemes diabètics, respiratoris, cardiovasculars, o treballadors els familiars dels quals van ser infectats per Coronavirus Se’ls continua obligant a treballar!.

Lògicament, en aquesta situació, desenes de treballadores i treballadors, fins i tot botigues senceres de Telepizza, ens hem negat a continuar treballant en aquestes condicions. No obstant això, Telepizza ja ha dit que pensa comptabilitzar aquestes absències per a poder sancionar i acomiadar a treballadors.

El pitjor de tot és que aquestes empreses estan actuant amb total impunitat amb el vistiplau del govern. Ja que mentre ens obliguen a treballar sense exigir-los a aquestes multinacionals cap pla seriós de prevenció, es permet que l’empresa ens acomiadi i sancioni als treballadors i treballadores que ens neguem a posar en risc les nostres vides. Des d’aquí volem enviar un missatge a l’empresa per a dir-li que els treballadors i treballadores sortirem a lluitar en el cas que s’atreveixi sancionar o acomiadar a algun company o companya.

Estem cridant a la plantilla, al fet que en el cas que no tinguin delegats sindicals i de prevenció a les seves botigues, gravin, fotografiïn i informin de les condicions en les quals s’està treballant a les botigues i, sota la responsabilitat de CGT Telepizza, abandonin els seus llocs de treball si així ho desitgen, o lliurant una còpia justificada a l’empresa.

L’article 21.2 de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals exposa molt clarament que en cas que la prestació de serveis en el centre de treball comporti un risc greu i imminent de contagi per Coronavirus les persones treballadores poden interrompre la seva activitat i abandonar el centre de treball. Des de CGT Telepizza li exigim a la multinacional Telepizza i les seves franquícies (com QSR) el tancament dels locals i el repartiment a domicili si continua posant en risc la nostra vida.

D’altra banda, des de CGT Telepizza ens neguem que els i les treballadores paguem una altra vegada mes els costos de la crisi mentre Telepizza, gràcies al nostre treball, li va pagar al President de la companyia 2,7 milions d’euros, els fons d’inversió es van embutxacar milions i d’altres van anar a parar a paradisos fiscals…per a evitar pagar impostos!. És vergonyós.

En el cas que hi hagi un tancament temporal de l’empresa Ens poden explicar com podem confinar-nos a casa amb 125 euros? És per això que exigim a Telepizza que, encara que no complim amb les hores mitjanes al mes, se’ns pagui el salari normal de final de mes. I que a més se’ns ingressi immediatament els 1000 euros que aproximadament ens deu Telepizza pels endarreriments del SMI que al cap d’un any segueix sense pagar-nos.

Ja n’hi ha prou d’impunitat patronal! Les nostres vides valen més que els vostres guanys!


Facebook Twitter
Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

L'ANC convoca a una manifestació davant l'ampliació del delicte de desordres greus

L’ANC convoca a una manifestació davant l’ampliació del delicte de desordres greus

CGT Catalunya: "Més repressió a la protesta a canvi d'eliminar la sedició"

CGT Catalunya: "Més repressió a la protesta a canvi d’eliminar la sedició"

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d'habitatge

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d’habitatge

El govern s'assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

El govern s’assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

Rècord d'encariment de la cistella de la compra a l'octubre amb una alça de preus del 15%

Rècord d’encariment de la cistella de la compra a l’octubre amb una alça de preus del 15%

La reforma del delicte de malversació podria afavorir a condemnats pels casos ERE, Noos i Gürtel

La reforma del delicte de malversació podria afavorir a condemnats pels casos ERE, Noos i Gürtel