×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

A Europa confirmen que la vacuna d’AstraZeneca pot provocar trombosi

Ho ha dit públicament el cap d'Estratègia de Vacunes de l'Agència Europea del Medicament (EMA). Va justificar així les restriccions que diversos països ja apliquen al subministrament de la vacuna coneguda com “Oxford-AstraZeneca”, elaborada al Regne Unit.

EsquerraDiari.cat

dimecres 7 d’abril de 2021
Facebook Twitter

Marco Cavaleri, cap d’Estratègia de Vacunes de l’Agència Europea del Medicament (EMA) ha confirmat en les últimes hores un vincle existent entre la vacuna produïda pel laboratori britànic AstraZeneca i el desenvolupament de trombosi en els pacients als qui se’ls aplica les seves dosis. “Ara podem dir-ho, és clar que hi ha un vincle amb la vacuna”, ha afirmat.

Cavaleri va donar declaracions a “Il messagero d’Itàlia”. Va dir que encara no se sap “què provoca aquesta reacció. Encara no ho sabem. En les pròximes hores direm que ‘existeix un vincle, però encara hem d’entendre com succeeix’”.

Segons l’agència AFP, Cavaleri va dir que la EMA està “tractant d’obtenir una imatge precisa del que està succeint, de definir amb precisió aquesta síndrome deguda a la vacuna. Entre les persones vacunades, hi ha un nombre de casos de trombosi cerebral en els joves major”.

Val recordar que ja es van registrar desenes de casos de trombosis en pacients vacunats amb les dosis d’AstraZeneca, alguns dels quals van morir. Al Regne Unit, fins al 24 de març, es van comptabilitzar trenta casos i set d’ells van derivar en morts, sobre un total 18 milions de dosis aplicades.

Et pot interessar: Els privilegis de la corona: les infantes es vacunen als Emirats Àrabs

No obstant això, fins fa pocs dies tant la EMA com la pròpia Organització Mundial de la Salut (OMS) insistien que “no hi ha evidència que vinculi aquesta vacuna amb l’aparició de coàguls de sang”.

Paul Hunter, especialista en microbiologia mèdica de la Universitat de East Anglia, va dir també a AFP que “l’evidència apunta més aviat en la direcció que la vacuna Oxford-AstraZeneca és de fet la causa” de les trombosis. Així, va justificar la precaució de governs europeus com els de França i Alemanya, que van decidir deixar d’administrar la vacuna a determinades franges d’edat i fins i tot en casos com els de Noruega i Dinamarca que directament van suspendre l’aplicació general de la vacuna.

Des d’AstraZeneca asseguren, no obstant això, que el mes de març no es va registrar “evidència d’agreujament del risc” de trombosi amb la vacuna, al mateix temps que la “seguretat del pacient” és la “principal prioritat” del laboratori.

El Comitè d’Avaluació de Riscos de Farmacovigilància (PRAC), encarregat de monitorar i avaluar la seguretat dels medicaments d’ús humà autoritzats per la EMA, té programades reunions des d’aquest dimarts fins divendres que ve, per la qual cosa s’espera que informi de la seva avaluació actualitzada sobre la seguretat d’AstraZeneca en algun d’aquests dies.

Val dir que això es dóna en el context de fortes disputes entre els megalaboratoris productors de la vacuna contra el coronavirus i els governs de molts països, en un veritable regateig criminal per veure qui es beneficia més amb la producció, la distribució i l’aplicació.

Et pot interessar: Crim capitalista: deu països controlen el 75% dels vaccins


Facebook Twitter
Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

Juan Carlos I: “Explicacions de què?”. Per si la impunitat no era òbvia

Juan Carlos I: “Explicacions de què?”. Per si la impunitat no era òbvia

El retorn de l'emèrit: suport a la Corona amb l'aval del govern “progressista”

El retorn de l’emèrit: suport a la Corona amb l’aval del govern “progressista”

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

 L'IPC es modera a l'abril però segueix en nivells històrics

L’IPC es modera a l’abril però segueix en nivells històrics