×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

8M: Feministes antiimperialistes contra la guerra!

Fora les tropes russes d'Ucraïna! a baix l'OTAN! No al rearmament imperialista! Contra l'extrema dreta i la seva LGTBfòbia! Contra la violència masclista! Per un feminisme anticapitalista i de classe.

Pan y Rosas Estado español

dilluns 7 de març de 2022
Facebook Twitter

El Govern de Putin està portant endavant una guerra reaccionària contra el poble ucraïnès, mentre reprimeix brutalment les protestes a Rússia contra la guerra i ja hi ha més de 10.000 detingudes. El seu govern té profundes relacions amb l’extrema dreta mundial i és conegut per les seves polítiques misògines i contra el col·lectiu LGTBI. La invasió de Putin mereix tot el repudi de les dones del món sencer aquest 8M:

No a la guerra! Fora les tropes russes d’Ucraïna! Tot el suport a les dones i joves que a Rússia es manifesten contra la guerra sostinguda pel seu propi govern!

Des de Pan y Rosas condemnem l’atac de Putin a Ucraïna del qual ja s’estan veient les terribles conseqüències, però al mateix temps denunciem la política imperialista de la UE i l’OTAN que envien armes i estan aplicant sancions que només pagarà amb més sofriments el poble rus. Denunciem també el rearmament dels exèrcits imperialistes. Només la lluita comuna dels pobles contra la guerra, per acabar amb la invasió russa i exigint el dret d’autodeterminació de tots els pobles, inclosos els de l’est d’Ucraïna, pot garantir una sortida progressiva a aquest conflicte.

En el cas del govern “progressista” espanyol, ha mostrat aquests dies la seva veritable cara: un govern imperialista i bel·licista. Com els altres de la UE utilitzen l’excusa d’“ajudar al poble ucraïnès”, però sabem que és mentida! Mai els ha importat gens ni mica els pobles que pateixen ocupacions terribles, com a Palestina. Ni pensen trencar relacions amb els seus aliats de les reaccionàries dictadures àrabs, per més que aquestes massacrin a pobles sencers com Iemen. Només utilitzen la reaccionària invasió russa i la indignació que genera per als seus propis interessos imperials. A més, l’OTAN ja ve finançant i armant des de fa anys a Zelenski i els grups d’ultra dreta que són part del seu govern.

Des de Pan y Rosas fem una crida a enfrontar les polítiques de l’extrema dreta, però també denunciem aquest “feminisme imperial” de ministres com Yolanda Díaz que ha sortit a secundar de manera incondicional l’enviament d’armes a Ucraïna. També diem clarament que no són cap alternativa les ministres de Podemos, que amb la boca petita diuen “no a la guerra” mentre reafirmen “tot el seu suport” al govern de Sánchez que encapçala l’ofensiva guerrerista de l’OTAN. Prou hipocresies!

Nosaltres som feministes anticapitalistes i proposem recuperar la tradició de les dones internacionalistes i antiimperialistes com Rosa Luxemburg i Clara Zetkin que es van oposar a la barbàrie de la guerra imperialista de 1914.

Contra l’extrema dreta. El feminisme ministerial no és alternativa

Aquest 8M també ens manifestem contra l’extrema dreta reaccionària. La que saluda hipòcritament l’arribada de refugiades ucraïneses, però demana mà dura contra les migrants que venen des d’altres països pobres o en guerra. Enfront d’aquestes posicions reaccionàries, el “feminisme” dels ministeris tampoc no és cap alternativa. És aquest govern qui manté intacta la Llei d’estrangeria i els CIE, i qui reprimeix als joves a Ceuta i Melilla.

En aquestes manifestacions estarem com sempre al costat de les dones treballadores, les treballadores essencials durant aquests dos anys de pandèmia, que van ser deixades enrere novament per les polítiques del govern i els seus “pactes socials” amb la CEOE. Les treballadores del SAD, les treballadores de la llar, les que fan vagues contra la bretxa salarial, Las Kellys. Per això denunciarem que la reforma laboral de Yolanda Díaz ha deixat intactes les principals mesures de les reformes laborals del PP i el PSOE, a comanda de les grans empreses.

A baix les reformes laborals que precaritzen a les dones! Prou externalitzacions! A igual treball, igual salari! A baix la llei d’estrangeria! Regularització ja de totes les migrants!

Aquest 8M sortim també contra les violències masclistes de tota mena, continuem exigint: Formació de comissions de dones autoorganitzades i protocols contra la violència masclista en universitats i llocs de treball! Augment del pressupost per a prevenció, educació i sanitat i més cases d’acolliments perquè aquelles dones en situació de violència tinguin mitjans per independitzar-se! Sortim a dir: Ni una menys! i a denunciar a aquesta justícia patriarcal que culpabilitza a les dones i persegueix activistes i rapers mentre protegeix els agressors i als poderosos.

Pan y Rosas és una organització internacional de dones en diversos països d’Europa, els Estats Units i Amèrica Llatina. Siguem milers aquest 8M per lluitar per un feminisme anticapitalista i antiimperialista. Et convidem a sumar-te amb nosaltres: escriu-nos per a sumar-te a Pan y Rosas!


Facebook Twitter

Pan y Rosas Estado español

Estado español | @PanyRosasEE

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna