Política Estado Español

CATALUNYA

45.000 manifestants exigeixen la república catalana a Barcelona

Unes 45.000 persones es van manifestar aquest diumenge a Barcelona convocades per l'ANC (Assemblea Nacional Catalana) amb el lema "República, ara".

dilluns 12 de març de 2018| edició del dia

Foto: EFE/ Quique García

L’objectiu era impulsar que els partits independentistes aconsegueixin un pacte que permeti constituir un govern català que avanci cap a la independència de Catalunya.

Milers de manifestants amb banderes estel·lades i llaços grocs per reivindicar la llibertat dels dirigents actualment empresonats, acusats de delictes com a rebel·lió, sedició o malversació, després del referèndum de l’1-O.

"Presos polítics, llibertat" o "Ni un pas enrere" eren alguns dels lemes corejats, així com proclames en favor de la unitat de les forces independentistes.

El vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, va exigir que es dugui a terme la República Catalana. “No ens sentim ciutadans del regne d’Espanya. Som i ens sentim ciutadans de la República Catalana. Exigim la seva implementació i ple desenvolupament”.

Respecte a la formació del govern, Alcoberro va denunciar que “el poder judicial no pot decidir qui és el president de la Generalitat” i va declarar que “únicament el Parlament pot triar al president de la Generalitat de Catalunya”.

Aquesta denúncia va ser feta en referència al fet que el jutge Llarena hagi decretat la prohibició perquè Jordi Sánchez pugui ser investit com a president de la Generalitat. Sense esperar al fet que s’esgoti el termini de presentació de recursos, es va pronunciar, no solament en contra de concedir la llibertat, sinó també contra un permís per sortir temporalment de presó. Amb prou feines la fiscalia va presentar el seu escrit argumentant la denegació de llibertat per risc de reiteració delictiva, el Jutge Llarena es va pronunciar públicament.

El dirigent de l’ANC alhora es va pronunciar sobre el sistema educatiu català i el perill que molts professors sofreixin les conseqüències d’una repressió judicial. “Dissabte que ve 17 ens tornarem a mobilitzar a Barcelona amb la comunitat educativa sota el lema ’L’escola no te por’”.

Alcoberro va concloure amb una crida a la unitat, “Hem d’actuar junts. El teixit social ha de treballar amb els polítics per avançar. La nostra riquesa és la gent”.
temes relacionats

Independència de Catalunya   /    En Català   /    Política Estado Español   /    Barcelona   /    Catalunya

Comentaris

Comentar