×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

28O: vaga del sector públic convocada pel sindicalisme alternatiu

En una roda de premsa celebrada aquest matí els sindicats que formen la Taula sindical de Catalunya han fet una crida a sumar-se a la vaga del sector públic contra la llei Iceta convocada pel próxim 28 d'octubre.

EsquerraDiari.cat

divendres 15 d’octubre de 2021
Facebook Twitter

"Les treballadores del conjunt del sector públic a Catalunya sostenen amb la seva feina diària la qualitat de tots aquests serveis, de vegades en condicions molt adverses, derivades de les polítiques de retallades, privatitzacions i desmantellament progressiu de l’àmbit públic dutes a terme pels diferents governs".

Amb aquest paràgraf comença el comunicat unitari de la Taula sindical de Catalunya que convoca vaga de tot el sector públic el pròxim 28 d’octubre. Aixì ho han explicat aquest matí en una roda de premsa els protaveus de CGT Catalunya, la Intersindical Alternativa de Catalunya, la Coordinadora Obrera Sindical, Solidaritat Obrera, la CNT Catalunya/Balears i el Sindicat de Comissions de Base.

Els sindicats convocants denuncien principalment que els llocs de treball estructurals no siguin coberts amb contractes temporals i qualifiquen aquest fet que es ve donant des de fa dècades com a frau de llei.

I en el mateix sentit, exigeixen que al conjunt del personal interí, però també el personal laboral temporal, que se’ls modifiqui la seva situació adminsitrativa amb contractació fixa, passant a formar part del funcionariat.

Et pot interessar: Acord entre govern central i sindicats: una traïció a la lluita dels treballadors interins del sector públic

No obstant, el reial decret llei, la llei Iceta, acordat el passat mes de juliol entre el Govern central i les direccions de CCOO i UGT, i encara tramitant-se amb el suport també d’ERC, traeix les demandes essencials d’aquest col·lectiu de treballadors.

També pots llegir: El Govern “progressista” i Esquerra Republicana ataquen als interins

Per tot això, la Taula sindical de Catalunya denuncia que "l’Icetazo vulnera la normativa i la jurisprudència europea en no establir cap sanció adequada i dissuasòria a l’administració pública per l’abús comès", i sobretot, "no fa altra cosa que castigar al personal abusat, posant en risc la seva continuïtat en el lloc de treball".

És a dir, el que pretén el reial decret llei és estabilitzar les places, però no a les persones que les estaven ocupant, produint-se, així, un gegantesc ERO encobert en el si de l’administració pública d’un volum mai vist abans i que podria arribar a posar en perill 800.000 llocs de treball.

A més, aquesta llei no acabaria tampoc amb la precarietat laboral existent en l’administració pública en la que es calcula que, només a Catalunya, hi ha més de 90.000 contractacions d’interinatge o no fixes, i la temporalitat se situa en un 30% del total de la plantilla. Tot, afectant principalment sectors essencials com és l’educació, la sanitat o els serveis socials, d’entre un llarg llista més. I tot això sense comptar amb la quantitat de serveis externalitzats per part de l’administració pública, tant a nivell municipal com per part de la Generalitat i l’Estat central.

Per tot això, i així acaba el comunicat dels sindicats de la Taula "perque estem en un moment crític on el futur laboral de milers de treballadores està en joc, convoquem vaga al sector públic a Catalunya el proper dia 28 d’octubre".

Pots llegir aquí el comunicat íntegre de la Taula sindical de Catalunya.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones