×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Un "Berdugo" per a Torra (o l’etern ajusticiament contra el dret a decidir)

Juan Ramón Berdugo és un dels magistrats que avui pot sentneciar Torra per desobediència. Un cognom que sens dubte fa referència a la deriva repressiva de la Justícia del Règim espanyol enfront l'independentisme.

Arsen Sabaté

dijous 17 de setembre de 2020
Facebook Twitter

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’enfronta aquest matí a una més que probable sentència d’inhabilitació per part del Tribunal Supremo.

L’Alt Tribunal ha citat Torra per aquest 17 de setembre després que el president presentés un recurs enfront la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que el comdemnava per desobediència pel simple fet de no retirar la pnacarta del balcó de la Generalitat en suport als líders sobiranistes presos.

Ls sentència està llavors ara en mans dels cinc magistrats que conformen el tribunal: Andrés Martínez Arrieta, Antonio del Moral, Vicente Magro, Susana Polo i... Juan Ramón Berdugo.

Un cognom, el d’aquest últim jutge, que, sens dubte, podem dir que fa honor a la capacitat plenipotenciària d’ajusticiament que li concedeix la sacrosanta unitat espanyola enfront les aspiracions democràtiques pel dret a decidir del poble català.

Cal tenir en compte, a més, que tant Berdugo com Del Moral i Martínez Arrieta, van formar part també del tribunal que va sentenciar a Junqueras, els Jordis, Carme Forcadell i els demés ex concellers per sedició l’octubre de l’any passat.

Una gran farsa judicial a la recerca d’una sentència exemplar

Torra, serà, amb tota probabilitat, a més, el primer president en ser inhabiliat mentre ostenta el seu càrrec. L’ofensiva de l’Estat espanyol es ve profunditzant d’ençà l’1-O de 2017 amb una deriva repressiva i reaccionaria com mai per part de la justícia, no només contra els líders sobiranistes del processisme, sino que amb més contundència contra miliers d’activistes i joves del moviment independentista català.

El Supremo amenaça d’inhabilitar Torra

No obstant, cal recordar també que la repressió a Catalunya és de llarg recorregut. Basta veure quina ha sigut la sort dels diferents presidents de la Generalitat durant els útlims cent anys.

Companys, Macià, Prat de la Riba o més recentment el mateix Puigdemont són només els exemples de que l’Estat espanyol momés sap resoldre les diferències polítques i qüestions territorials a cop de repressió, amb els seus jutges, fiscalia i policia al capdavant.

De l’afusellament de Companys a la inhabilitació de Torra


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah