×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Supremo amenaça d’inhabilitar Torra

Quim Torra està citat avui al Tribunal Supremo per presumpre delicte de desobediència. La deriva reaccionaria del Règim del 78 segueix la seva creuada contra l'independentisme i pot acabar amb l'inhabilitació d'un president de la Generalitat de Catalunya.

EsquerraDiari.cat

dimecres 16 de setembre de 2020
Facebook Twitter

El president Torra està citat aquests dijous al Tribunal Supremo per presumpte delicte de desobediència per no despenjar la pancarta del Palau en suport als líders sobiranistes presos el setembre passat en ple procés de les eleccions generals del 10 de novembre

La sentència, no obstant, que pot ser dictaminada en poques setmanes, està més que cantada si es te en compte l’ofensiva criminalitzadora d’ençà l’1 d’octubre. En aquest sentit, val a dir que Quim Torra ha estat investigat en dues ocasions pel mateix fet.

De fet, la vista és un recurs de casació enfront les sentències del TSJC. En aquest sentit, és probable que Torra no arribi ni a dirigir-se al tribunal del Supremo, ja que en un principi són els advocats els que faràn la seva defensa i contestaràn les preguntes de la fiscalia i acusació particular.

Com a dada rellevant, cal destacar que alguns dels magistrats que formen part del tribunal de casació van ser membres també del tribunal que va sentenciar als líders sobiranistes el passat mes d’octubre.

De confirmar-se la condemna però, Torra seria inhabilitat com a diputat del Parlament de Catalunya, qüestió que, a més, portaria a unes eleccions anticipades en un periòde de quatre mesos.

Per altra banda, tant JxCat, com ERC i la CUP han presentat aquest dimecres una proposta de resolució conjunta per al ple del Parlament del pròxim divendres, en la que es rebutja la causa contra el president Torra. El text es solidaritza amb Torra, segons diu, per haver "defensat les institucions catalanes, la llibertat d’expressió, la llibertat dels presos i exiliats i el dret d’autodeterminació".

Sens dubte, el Régim del 78, amb el poder judicial i la fiscalia al capdavant segueix amb la seva creuada contra el processimse, dirigint-se novament contra la figura de Torra. Però no només, sino que l’objectiu de la deriva reaccionaria encetada amb el 155 i el discurs de Felipe VI de l’"A por ellos" seguiex essent acabar d’arrel amb el moviment independentista i les aspiracions democràtiques pel dret a decidir del poble català.

Et pot interessar: El Règim del 78 s’acarnissa amb Quim Torra


Facebook Twitter
Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah