×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Operació de la Guàrdia Civil contra el processisme

La Guàrdia Civil ha inicat una operació policial en la que s’han detingut fins al moment 21 persones relacionades amb el processisme, vinculant-los com a impulsors de la plataforma Tsunami Democràtic. Un nou atac judicial al moviment idenpendentista.

Guillermo Ferrari

dimecres 28 d’octubre de 2020
Facebook Twitter

La Guàrdia Civil ha inicat aquest matí una operació policial en la que s’han detingut a primera hora del matí els empresaris relacionats amb ERC i JxCat David Madí, Josep Alay, Oriol Soler i Xavier Vendrell, vinculant-los com a impulsors de la plataforma Tsunami Democràtic.

La investigació que ha sigut ordenada pel jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona acusa als detinguts per presumpte delicte de prevaricació, malversació i blanqueig de capitals com a part del finançament del procés i finalment, s’han detingut 21 persones en total.

Des de primera hora només s’ha filtrat el titular perquè els mitjans d’informació de Madrid es facin l’agost a costa de la criminalització. Però no se sap si les proves són els atestats de la Guàrdia Civil o si hi ha algun indici contundent. Tot i així, es dona la casualitat que alguns exdirigents d’Esquerra Republicana i de Convergència que van participar en això que es va anomenar “Estat major” del procés a l’ombra són part dels detinguts.

Però de totes formes, no sembla una casualitat que el cas que porta anys d’investigació surti a la llum i de forma espectacular després que s’hagi decretat l’absolució de Josep Lluís Trapero. De fet, avui mateix la Fiscalia ha anunciat que no apel·larà la sentència del Major dels Mossos. Una sentència que ha deixat en evidència que el judici del procés s’ha basat exclusivament en els atestats de la GC i una interpretació esbiaixada de la realitat amb la intenció d’empresonar a aquests líders independentistes.

L’operació de la Guàrdia Civil és un nou moviment judicial i repressiu contra les aspiracions democràtiques pel dret a decidir del moviment independentista d’ençà l’u d’octubre de 2017.

I, sens dubte, l’operatiu juridic-policial és identic a molts altres que s’han ultilitzat des del clavegueram de l’Estat per a desprestigiar a qualsevol dirigent o persona que els molesta. Un operatiu que recorda molt a les detencions del 20 de setembre de 2017 o la criminalització de l’esquerra independentista amb el casos de Tamara i Adrià Carrasco o el del 23S.

Amb taula de diàleg o sense, o amb acord de pressupostos o sense; el Règim del 78 continua atacant al sector independentista català. És mentida que pacíficament es pot lluitar per la causa de l’autodeterminació de Catalunya i això és així perquè la repressió policial i judicial no s’aturarà fins “convèncer” al poble català de què és millor ser part del Regne d’Espanya.

Noticia en desenvolupament


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria