×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Operació de la Guàrdia Civil contra el processisme

La Guàrdia Civil ha inicat una operació policial en la que s’han detingut fins al moment 21 persones relacionades amb el processisme, vinculant-los com a impulsors de la plataforma Tsunami Democràtic. Un nou atac judicial al moviment idenpendentista.

Guillermo Ferrari

dimecres 28 d’octubre de 2020
Facebook Twitter

La Guàrdia Civil ha inicat aquest matí una operació policial en la que s’han detingut a primera hora del matí els empresaris relacionats amb ERC i JxCat David Madí, Josep Alay, Oriol Soler i Xavier Vendrell, vinculant-los com a impulsors de la plataforma Tsunami Democràtic.

La investigació que ha sigut ordenada pel jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona acusa als detinguts per presumpte delicte de prevaricació, malversació i blanqueig de capitals com a part del finançament del procés i finalment, s’han detingut 21 persones en total.

Des de primera hora només s’ha filtrat el titular perquè els mitjans d’informació de Madrid es facin l’agost a costa de la criminalització. Però no se sap si les proves són els atestats de la Guàrdia Civil o si hi ha algun indici contundent. Tot i així, es dona la casualitat que alguns exdirigents d’Esquerra Republicana i de Convergència que van participar en això que es va anomenar “Estat major” del procés a l’ombra són part dels detinguts.

Però de totes formes, no sembla una casualitat que el cas que porta anys d’investigació surti a la llum i de forma espectacular després que s’hagi decretat l’absolució de Josep Lluís Trapero. De fet, avui mateix la Fiscalia ha anunciat que no apel·larà la sentència del Major dels Mossos. Una sentència que ha deixat en evidència que el judici del procés s’ha basat exclusivament en els atestats de la GC i una interpretació esbiaixada de la realitat amb la intenció d’empresonar a aquests líders independentistes.

L’operació de la Guàrdia Civil és un nou moviment judicial i repressiu contra les aspiracions democràtiques pel dret a decidir del moviment independentista d’ençà l’u d’octubre de 2017.

I, sens dubte, l’operatiu juridic-policial és identic a molts altres que s’han ultilitzat des del clavegueram de l’Estat per a desprestigiar a qualsevol dirigent o persona que els molesta. Un operatiu que recorda molt a les detencions del 20 de setembre de 2017 o la criminalització de l’esquerra independentista amb el casos de Tamara i Adrià Carrasco o el del 23S.

Amb taula de diàleg o sense, o amb acord de pressupostos o sense; el Règim del 78 continua atacant al sector independentista català. És mentida que pacíficament es pot lluitar per la causa de l’autodeterminació de Catalunya i això és així perquè la repressió policial i judicial no s’aturarà fins “convèncer” al poble català de què és millor ser part del Regne d’Espanya.

Noticia en desenvolupament


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

Prou criminalització a la protesta! Més de 30 organitzacions convoquen una concentració contra el delicte de desordres públics agreujats!

Prou criminalització a la protesta! Més de 30 organitzacions convoquen una concentració contra el delicte de desordres públics agreujats!

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

L'ANC convoca a una manifestació davant l'ampliació del delicte de desordres greus

L’ANC convoca a una manifestació davant l’ampliació del delicte de desordres greus

Marlaska no assumeix la seva responsabilitat i culpa als migrants assassinats de la massacre a Melilla

Marlaska no assumeix la seva responsabilitat i culpa als migrants assassinats de la massacre a Melilla

Final d'any parlamentari: Pressupostos militaristes, impostos de seda per la banca i elèctriques i un enduriment del Codi Penal

Final d’any parlamentari: Pressupostos militaristes, impostos de seda per la banca i elèctriques i un enduriment del Codi Penal

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d'habitatge

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d’habitatge

El govern s'assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

El govern s’assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu