Societat

LLIBERTATS DEMOCRÀTIQUES

Valtónyc aconsegueix una victòria judicial al Tribunal de Justícia de la UE

El Tribunal de Justícia de la UE indica que el raper mallorquí Valtònyc en relació a la pulseada que manté amb la in(justícia) de la judicatura espanyola

dimarts 3 de març de 2020| edició del dia

El TJUE acaba de dictaminar que l’Estat Espanyol no pot aplicar la llei del 2015, més severa amb el delicte d’apologia del terrorisme, i ha d’aplicar la del 2012. La condemna és més suau no hi cap dins dels supòsits de les euro-ordres.

El TJUE acaba indicant que no es pot aplicar el codi civil amb caràcter retroactiu i que tampoc és vàlid tramitar aquesta euro-ordre per la via d’urgència. Una primera batalla guanyada per la defensa del raper.

El raper Valtònyc es va exiliar a Bèlgica al juny de 2018 davant la condemna de l’Audiència a tres anys i mig de presó per delictes d’amenaces, enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona, una sentència posteriorment confirmada per la Sala Segona del Tribunal Suprem. I els jutges belgues ja havien rebutjat l’euro-ordre perquè els càrrecs amb els quals se li demanava l’extradició no existien a Bèlgica.

A aquest cas se suma la recent sentència del Tribunal Constitucional anul·lant una altra sentència del Tribunal Suprem contra el cantant César Strawberry. El mateix havia estat condemnat penalment per enaltiment del terrorisme. Però el TC indica que se’l TS havia d’haver tingut en compte el context i tot queda dins de la llibertat d’expressió. També ha estat absolt l’acte Willy Toledo per una frase tan repetida com aquest famós “em cago en diós”. En síntesi, la in(justícia) espanyola tracta de no ser tan injusta, només una mica.
temes relacionats

Llibertat d’expressió   /    Llei Mordassa   /    Societat

Comentaris

Comentar