×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Un nou atropellament contra #MeridianaResisteix

Aquesta nit s'ha produït un atropellament a la concentració de #MeridianaResisteix que se celebra cada nit des de la sentència del Suprem contra el procés.

EsquerraDiari.cat

dimarts 25 de febrer de 2020
Facebook Twitter

Imatge: @CUPstap

Aquesta nit s’ha produït un atropellament a la concentració de #MeridianaResisteix que se celebra cada nit des de la sentència del Suprem contra el procés.

Durant l’atropellament en tromba un manifestant ha rebut ferides lleus i ha hagut de ser traslladat a un Centre d’Atenció Primària.

No obstant això, aquest no és el primer atac que sofreixen els activistes que es concentren cada nit des de fa 134 dies. Per part seva, des de #MeridianaResisteix i l’esquerra independentista condemnen aquesta acció i assenyalen que el discurs de la ultra dreta "els està assenyalant com a generadors de discòrdia". A més, denuncien també la impunitat amb la qual actua l’extrema dreta.

I a tot això, cal sumar-li que des de l’Ajuntament de Barcelona, amb Ada Colau al capdavant, es vol posar fi als talls de la Meridiana com a protesta pels presos polítics i la repressió.

En aquest sentit, el responsable de seguretat de l’Ajuntament, Albert Batlle, declarava fa uns dies que la protesta de Meridiana és "una activitat absolutament abusiva que perjudica els veïns, els comerciants i els conductors" i que s’han enviat quatre informes al departament d’Interior de la Generalitat per a impedir la concentració permanent.

Pots llegir aquí el comunicat de #MeridianaResisteix

Un company del tall ha estat evaquat en ambulància i presenta contosions, després d’haver estat atropellat per un vehicle que ha accelerat directament contra el grup de manifestants concentrats al tall #MeridianaResisteix.

Per això demà a les 20h fem crida a tothom per denunciar aquest fets a #MeridianaResisteix, que ressonin cassoles i càntics de solidaritat i contra la impunitat. Company, no estàs sol!!!

Condemnem aquest atac frontal. Mentre el discurs dretà ens assenyala com a generadores de discòrdia, #MeridianaResisteix denunciem la impunitat amb que actua l’extrema dreta, la manipulació de la premsa unionista i les negligències per part dels cossos de seguretat (GUB) que comporten que, malauradament, no sigui la primera vegada que vivim una situació com aquesta al tall.


Facebook Twitter
"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques