Món obrer Estat espanyol

BARCELONA

Trencant els pactes de silenci

La plataforma Afectats BB Serveis convoca aquest dijous a un acte social en el qual destapa la gran estafa de l'empresa adjudicatària de serveis a les persones majors, així com per a denunciar els problemes socials que afecten la gran majoria dels sectors populars.

Arsen Sabaté

Barcelona | @ArsenSabate

dimarts 12 de març de 2019| edici� del dia

Fa un any s’estrenava ’Pactes de Silenci’, un documental que denunciava el cas de BB Serveis, una de tantes empreses adjudicatàries que es lucren, o directament saquegen, a costa dels serveis públics. En aquest cas l’assistència sociosanitària cap a les persones majors en residències.

La forma d’engreixar els milionaris beneficis de BB Serveis passava per la creació d’una vasta xarxa de franquícies a nivell estatal per a presentar-se als concursos públics on aconseguir l’adjudicació dels serveis d’assistència a les persones majors en diferents Comunitats Autònomes. No obstant això, una vegada amb l’externalització del servei adjudicat, l’empresa es desentenia totalment dels residents.

Les treballadores i treballadors van arribar a denunciar l’absència total de material higiènic per als usuaris. A més, des del primer instant, l’empresa va deixar de pagar les nòmines en totes les concessionàries, deixant a les treballadores i treballadors en una situació de profunda precarietat i pobresa.

No obstant, arran d’això es va formar a Barcelona la Plataforma d’Afectats BB Serveis. Un col·lectiu que amb molt d’esforç va aconseguir destapar l’activitat lucrativa fraudulenta de l’empresa. Es calcula que l’empresa BB Serveis s’ha lucrat amb més de 34 milions d’euros a través de les 90 concessions públiques que es van adjudicar i a costa de milers de persones amb necessitats bàsiques i urgents. De la mateixa forma, es considera que hi ha més de dos mil treballadors i treballadores afectades per l’empresa, ja sigui per impagaments o per acomiadaments en ERE’s fraudulents.

En l’actualitat, molts dels treballadors i treballadores que formaven part de la plantilla de BB Serveis continuen lluitant per no veure’s desnonats al no poder pagar lloguer o hipoteca. Sense anar més lluny, María José Alarcón, una de les principals querellants contra l’empresa de serveis a les persones majors, va ser detinguda i ingressada en règim de presó durant 15 dies, simplement per negar-se a pagar els danys ocasionats en una porta de la infra habitatge on residia. Uns danys que segons la justícia estaven valorats en 60 euros.

Així i tot, des de la plataforma d’Afectats BB Serveis, continuen lluitant també perquè l’empresa acabi pagant per les seva tropelies. Però a més, la plataforma va molt més allà i denúncia els diferents problemes socials sense resoldre que afecten la gran majoria de la població: la precarietat, el problema habitacional, el drama dels desnonaments o les retallades en els drets laborals.

És per això que aquest dijous 14 de març, des de la plataforma Afectats BB Serveis al costat de No Més Precarietat, criden a acudir a l’acte que organitzen per a denunciar tot això al costat de nombrosos col·lectius socials com Las Kellys Barcelona, la Plataforma de Servei d’Atenció Domiciliària de Catalunya, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, els estibadors del port de Barcelona i els treballadors de Titanlux, entre molts altres.

A continuació reproduïm el comunicat de premsa de la plataforma Afectats BB Serveis cridant a l’acte d’aquest dijous:

Trencant els #PactesDeSilenci

14/3/19 a les 18.30 H Auditori Calàbria 66 Bcn

Organitzen: Afectats BB Serveis i No Més Precarietat

Participen: Elit Taxi, Riders, PAVPS Cambrils, Coordinadora residències 5+1, Renda Garantida RGC, Les Kellys Barcelona, Estibadors Bcn, Dignitat Dependència, Pah Bcn, P.A.C Bdn, Plataforma Sad Catalunya, Associació 500x20, Ciclo en Lluita, Marea Pensionista Catalunya, Marea Blanca Catalunya i Treballadors de Titan lux.

Vénen eleccions i des dels moviments socials volem tractar diferents problemàtiques que no s’estan solucionant, donant un “toc d’atenció” a tots els partits polítics perquè actuïn i solucionin els problemes reals que continuen deixant a milers de famílies en situacions complicades.

Aquest pròxim dijous 14 de març a partir de les 18.30 hores a l’auditori Calàbria 66 de Bcn convoquem a l’acte trencant els Pactes de Silenci on:

La Pah, Pac Bdn i Associació 500x20 parlaran d’habitatge

Rider i Elit taxi de Uberització laboral

Las Kellys Bcn de Precarietat Laboral

La comissió promotora de la renda garantida ciutadana sobre l’incompliment de la llei de la renda garantida

La Marea Blanca de Sanitat i Salut

La Marea Pensionista sobre pensions i les seves reivindicacions.

Plataforma Sad Catalunya, Dignitat Dependència, Afectats BB Serveis i la Coordinadora 5 residències 5+1 sobre la dependència.

Estibadors i Titan lux en lluita sobre les diferents victòries laborals.

Des de Ciclo en Lluita sobre les transnacionals i les seves obligacions.

Posteriorment es projectarà el documental “Pactes De Silenci” sobre la major estafa de la dependència d’Espanya, que porta més de 34 milions de € de diners públics destinats a dependents robats.

Tràiler
https://www.youtube.com/watch?v=ziq43jl26yy

Vídeo promocional
https://www.youtube.com/watch?v=3tjwsawe6ga

Text complet en: https://www.lahaine.org/fn1e
temes relacionats

Precarietat laboral   /    Malalties laborals   /    Món obrer Estat espanyol   /    Privatitzacions   /    En Català   /    Barcelona

Comentaris

Comentar