×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Santiago Lupe: “Són necessàries mobilitzacions a tot l’Estat en solidaritat amb Catalunya”

Santiago Lupe, portaveu del CRT (Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores) denuncia la sentència del “judici de la vergonya” als líders polítics independentistes, des de l'aeroport del Prat, l'epicentre de les protestes a Barcelona.

EsquerraDiari.cat

dimarts 15 d’octubre de 2019
Facebook Twitter

Cinc claus de la jornada d’avui:

1: Aquesta és una sentència infame que ve a confirmar el curs autoritari que es viu donant en l’Estat Espanyol des de l’aprovació de la Llei Mordassa. És un atac directe contra el moviment democràtic català, contra el moviment independentista , i també contra tots els drets i llibertats de la resta de l’Estat.

2: La resposta de milers de persones a Catalunya ha tornat a posar en evidència que el poble català està disposat a barallar pels seus drets democràtics i a no deixar-se aixafar per un Règim en un curs totalment autoritari.

En directe: massives manifestacions contra sentència: milers de persones segueixen envoltant l’aeroport de El Prat

3: Avui hem escoltat a Pablo Iglesias dient que és necessari acatar aquesta sentència. Avui Unidas Podemos ha decidit fer un salt en la integració al Règim del 78, un salt que suposa assumir el nou consens reaccionari que planteja aquesta sentència, i que insisteixo ve a ser la culminació del curs autoritari que es va obrir amb la llei mordassa com la primera resposta repressiva contra el moviment del 15M i el moviment dels indignats.

Fa falta una esquerra valenta que no acati el que no es pot acatar

4: Per a aconseguir tirar a baix aquesta sentència i imposar l’Amnistia, sàrria necessari desenvolupar assemblees en els centres d’estudi, en els centres de treball i sobretot preparar la vaga general del pròxim divendres 18. És necessari exigir als sindicats que convoquin vaga general en tots els centres de treball, i que la classe treballadora pugui ser part d’aquest moviment democràtic, posant-se al capdavant i poder també vincular-lo amb les reivindicacions socials pendents.

5: A la resta de l’Estat també és necessari que l’esquerra surti al carrer, que es mobilitzi al costat de tots els altres sectors que vulguin defensar els drets democràtics que s’estan trepitjant. Són necessàries mobilitzacions en totes les ciutats de l’Estat en solidaritat amb Catalunya.

Amnistia JA per als presos polítics! Tots als carrers: Vaga general a Catalunya i mobilitzacions en tot l’Estat!


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?