×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Rescaten a Nigèria a més de 600 treballadors tancats durant tres mesos en una fàbrica

Els gairebé 600 treballadors van estar tres mesos tancats i esclavitzats en una fàbrica de mòlt d'arròs a la regió de Kano. Els empresaris els van amenaçar per a mantenir-los tancats i produint durant la pandèmia i evitar que tornin a les seves cases.

dijous 25 de juny de 2020
Facebook Twitter

"Ens van enganyar perquè ens quedéssim a la fàbrica durant cinc dies, després set, després dues setmanes i després un mes. Hem estat tancats més de tres mesos. Hi ha prop de 600 treballadors i vivim en unes condicions molt dolentes". Aquest va ser el testimoniatge que va donar un dels treballadors a Europa Press, després de ser alliberats en un operatiu a la regió de Kano (al nord).

Els treballadors van ser tancats contra la seva voluntat en una fàbrica de mòlt d’arròs i portaven treballant sense descans des de fa tres mesos sota l’amenaça dels empresaris que volien evitar que tornessin a les seves cases durant la pandèmia de coronavirus.

Segons el diari nigerià The Premium Times, els treballadors van denunciar que havien estat amenaçats amb ser acomiadats si tornaven a les seves cases. Els treballadors dormien tots junts en el terra de la fàbrica. Un dels treballadors alliberats va dir als periodistes que havia estat a la fàbrica des del 23 de març sense poder sortir de les instal·lacions.

Un altre treballador, Haruna Salihu, va dir a The Premium Times que havia estat a la fàbrica des del 28 de març i se li va negar el temps per a visitar a la seva família i els seus pares. “Els membres de la meva família estan seriosament pertorbats, ja que no coneixen les condicions en les quals ens trobem. La meva esposa i els meus fills solien venir a la porta de la fàbrica però no em deixaven anar a veure’ls".

Un camioner anomenat Hashimu Isa, que havia portat arròs amb pela des de l’estat de Kebbi, també va denunciar que el van mantenir tancat a la fàbrica durant tres dies sense poder sortir: “Vaig portar arròs amb pela de Yauri, estat de Kebbi. No vaig poder sortir de la fàbrica, des de la meva entrada fa tres dies. La seguretat m’ho impedia".

“Hem trobat molts treballadors tancats i esclavitzats a la fàbrica", va dir el portaveu de la Policia de Kano. La Policia només va detenir a alguns empleats administratius, però van deixar en llibertat al gerent i amo de la fàbrica que cínicament van dir no estar al corrent de la situació.

Segons la BBC, Karibu Yahaya Kabara, integrant de la Xarxa Global de Drets Humans, va dir que "On l’empresa va mantenir a aquestes persones no és adequat ni per als animals; els seus menjars no eren suficients i no hi havia medicaments per als quals es van posar malalts".

Al març el Govern va sol·licitar a les companyies la suspensió d’activitats com a part de les mesures davant el coronavirus, però els empresaris, com en el cas d’aquesta fàbrica van buscar maneres de mantenir la producció, fins i tot si això significava mantenir als treballadors tancats en condicions d’esclavitud.

Imatges similars es veuen al voltant del món, amb migrants, treballadors precaris que viuen en condicions d’amuntegament i esclavitud en els llocs on treballen. Des de temporers del camp a Europa, treballadors de frigorífics com a Alemanya i els Estats Units, que estan entre els més contagiats, fins als cuidadors de cavalls en un hipòdrom de l’Argentina, els empresaris demostren que els seus guanys valen més que les vides dels treballadors i treballadores.

Fins al moment, Nigèria ha confirmat 21.371 casos de COVID-19 i 533 morts, dels quals l’estat de Kano acumula 1.190 casos i 51 defuncions, sent el tercer estat amb més casos després de la capital del país, Abuja, i el de la metròpolis comercial de Lagos.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna