×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Nova enquesta: Bolsonaro té el 59% dels vots vàlids i Haddad 41%

A menys de dues setmanes la segona volta presidencial a Brasil, el candidat ultradretà Jair Bolsonaro té 59% de les intencions de vot, contra 41% del petista Fernando Haddad, segons l'enquesta de Ibope d'aquest dilluns.

dimarts 16 d’octubre de 2018
Facebook Twitter

L’últim sondeig de Ibope pel ballotage presidencial a Brasil publicat aquest dilluns mostra que el candidat ultradretà Jair Bolsonaro té 15 punts percentuals més que el petista Fernando Haddad.

L’exmilitar candidat del Partit Social Lberal té el 52% de les intencions de vot, mentre que el petista té 37%. El 9% dels entrevistats votarien blanc o nul mentre que el 2% va declarar àdhuc estar indecís.

En termes de vots vàlids, és a dir, eliminant els blancs i nuls, que és com s’expliquen finalment els resultats, i descomptant els indecisos, Bolsonaro tindria el 59% mentre que Haddad el 41%.

Aquest és el primer sondeig realitzat per Ibope després de la primera volta.

A més de preguntar als entrevistats quin és el seu candidat preferit, Ibope va buscar mesurar el potencial del vot de cada candidat. Després de nomenar-los, els entrevistadors van preguntar si votarien a cadascun amb seguretat, si podrien fer-ho, o si no ho votarien de cap manera.

Les dades de Ibope van assenyalar que el 41 % dels entrevistats votaria "amb seguretat" a Bolsonaro, mentre el 35 % de l’electorat no votaria "de cap manera" al candidat ultradretà, racista, misogin, homòfob i defensor de la dictadura militar.

Et pot interessar: Declaració: Bolsonaro és l’avanç de l’autoritarisme hereu de la dictadura militar

Per la seva banda, el petista ungit pel proscrit Lula da Silva, qui es troba pres arbitràriament en el marc de l’operació judicial Lava Jato, va registrar un nivell de rebot d’un 47%, mentre el 28% dels entrevistats va manifestar que "segurament" ho votaria.

L’enquesta del Ibope va ser encarregada pel diari O Estado do São Paulo i la corporació mediàtica Rede Globo i va entrevistar a 2.506 electors de 176 ciutats brasileres entre els dies 13 i 14 d’octubre. Segons informa Ibope, l’enquesta té un marge d’error de dos punts percentuals.

Et pot interessar: Brasil: què és això?

L’institut Datafolha havia publicat la setmana passada un sondeig en el qual Bolsonaro comptava amb el 58% de les intencions de vot, mentre Haddad tenia el 42% .


Facebook Twitter
Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques