×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Nou Curs Virtual - LGTBI i capitalisme

Comença l'11 de juliol al Campus Virtual d'Esquerra Diari. Ja et pots inscriure. Aquest curs està a càrrec de Jorge Remacha (Saragossa, 1996).És graduat en Història en la Universitat de Saragossa. Saragossa (1996). Autor del joc de taula A la vaga! (2019). Escriu sobre gèneres i sexualitats, joventut i història i cultura en el diari online Esquerra Diari i la revesteixi Contrapunt.

EsquerraDiari.cat

dimarts 30 de juny de 2020
Facebook Twitter

Barallar pel reconeixement o transformació de la societat? Com es donen la mà el combat contra la heteronorma i la lluita de classes? Les generacions anteriors que van lluitar per l’alliberament sexual van haver de pensar la idea de teixir aliances amb altres sectors oprimits. Aquesta és una de les nostres majors armes: unir el que els capitalistes tracten de separar costi el que costi.

Aquests debats van travessar els 120 anys d’història de la dissidència sexual organitzada que coneixerem en aquest curs per a pensar el combat avui dia, amb tota mena de recursos que pots utilitzar al costat de cada vídeo i un fòrum perquè puguis debatre.

Modalitat

El curs arrenca l’11 de juliol i cada setmana apareix una nova classe, quedant les anteriors disponibles en la plataforma del Campus per a ser visualitzades quan tu vulguis, d’acord amb els teus propis horaris. Es recomana anar seguint el curs setmana a setmana, per a poder interactuar amb les altres participants i amb les coordinadores del curs. Cada classe inclou un vídeo, un fòrum per al debat, preguntes i intercanvi entre les participants i recursos com a bibliografia recomanada, cinema, articles, literatura o vídeos. Cada classe, amb el seu vídeo corresponent quedarà disponible

Contingut del curs

En la primera classe, farem una introducció i recorrerem la història dels primers combats per l’alliberament sexual, des de la fundació de les primeres organitzacions fins a l’auge dels feixismes, tota una primera ona del moviment marcada per un context històric de revolució i contrarevolució.

En la segona classe, coneixerem la reconstrucció dels moviments després de la IIGM, detenint-nos en l’auge de la lluita per l’alliberament sexual des de finals dels 60 a la calor de la lluita de classes, fins a l’aparició del VIH-SIDA.

En la tercera classe, parlarem del nou panorama que s’obre des dels anys 80 en un context de reacció social i neoliberalisme, analitzant l’esdevenir del moviment fins avui en dia i els debats sorgits entorn del reconeixement o la transformació de la societat.
INSCRIU-TE AQUÍ


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Eleccions a Euskadi: resultats històrics de l'esquerra abertzale i revalidació del govern PNB-PSE

Eleccions a Euskadi: resultats històrics de l’esquerra abertzale i revalidació del govern PNB-PSE

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris