Internacional

PARLAMENT EUROPEU

Mor David Sassoli, president del Parlament Europeu

El mandatari italià mor en el càrrec als 65 anys després de contreure pneumònia al setembre de l'any passat.

dimarts 11 de gener| edició del dia

David Sassoli, president del Parlament Europeu ha mort als 65 anys. És el primer president en la història d’aquesta institució que mor en el càrrec, després de dos anys i mig de mandat.

El mes de setembre passat va contreure una pneumònia provocada per legionel·la, sent hospitalitzat en aquell moment i novament en les últimes setmanes, des del 26 de desembre. Unes complicacions en el seu sistema immunitari li ha costat la vida, com informava el seu portaveu Roberto Cuillo.

Sassoli va néixer a Florència el 30 de maig de 1956, arribant al Parlament Europeu en 2009 com a cap de llista del Partit Democràtic (PD), partit d’orientació social-liberal i pròxim al progressisme catòlic. Abans era conegut per ser el presentador principal en la televisió pública italiana (RAI), on treballava des de 1992.

Al juliol de 2019 va ser elegit president del Parlament Europeu, com a part de les negociacions i repartiments institucionals entre les diferents “famílies” polítiques dels Estats membres de la UE. El càrrec havia de ser per a un socialdemòcrata i finalment Sassoli va ser designat per davant del búlgar Sergéi Stánishev, un altre candidat amb pes en aquell moment.

Després de la seva mort i segons el reglament intern de l’Eurocambra, la vicepresidència primera ha d’exercir la presidència fins a l’elecció del successor de Sassoli prevista per als pròxims dies. En aquest cas, la maltesa Roberta Metsola, del Partit Popular Europeu, qui ja anava guanyant posicions per a postular-se com a successora en el càrrec.
temes relacionats

Parlament Europeu   /    Unió Europea   /    Internacional

Comentaris

Comentar