Món obrer Estat espanyol

SANITAT PÚBLICA

Mig miler de sanitaris es concentren contra la "paguita discriminatòria" del Govern

Aquest dissabte gairebé mig miler de treballadors i treballadores del sector sanitari i del servei d'assistència a domicili es van concentrar a la cèntrica plaça Sant Jaume per defensar la sanitat pública.

dimarts 23 de juny de 2020| edició del dia

Aquesta concentració se’n marca dintre de les concentracions que des de fa ja més d’un mes es fan cada dimecres davant dels hospitals i caps a Catalunya. Concentracions que també es donen els dilluns a la resta de l’Estat espanyol.

Després d’estar a primer alinea contra la Covid i denunciant les situacions de precarietat (falta d’EPIs, falta de personal i falta de material sanitari, entre d’altres) ara comença un altre lluita. Si bé encara no s’ha solucionat tot l’anterior, l’anunci de la "paga covid" o "paguita", com la denominen els mateixos treballadors, hi ha tornat a indignar a tot al personal sanitari.

Tal com ens explica una treballadora sanitària, aquesta paga, a més de ser una "paguita" és totalment "discriminatòria" perquè separa la quantitat de la paga a rebre segons la qualificació professional. Això, tal com assenyalen els professionals, és inacceptable, perquè en aquesta pandèmia tot el personal sanitari, incloent-hi aquí el personal de neteja, cuines, etc, ha estat en primer alinea per combatre la pandèmia.

Els intents del Govern de posar una "tireta" amb aquesta paga al malmès sistema sanitari públic, atacat en l’última dècada pels diferents governs de la Generalitat, no ha tingut efecte sobre els treballadors i treballadores, que són molt conscients del que cal per garantir una sanitat publica de qualitat.

I un dels primers passos ha de ser acabar amb les externalitzacions, tal com denuncien en el següent vídeo. Unes externalitzacions que només afavoreixen a l’empresa que adquireix la llicència mentre que pel personal sanitari i per l’usuari només reporta pitjors condicions.

La crisi sanitària ha permès veure les conseqüències d’anys i anys de retallades, per això encara no s’ha acabat, i la possibilitat d’un altre rebrot a la tardor és més que una possibilitat. I la solució no és la "paguita" discriminatòria del Govern. És imprescindible donar tot el suport a les lluites del personal sanitari i exigir la privatització de la sanitat privada, sense indemnització i sota el control dels mateixos treballadors i treballadores.
Comentaris

Comentar